Přejít na obsah

Protiskluzový systém


Host DominikH

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás, rád bych se Vás zeptal na výbavu Fabie II FL a protiskluzový systém. Když jsem vůz kupoval, nenapadlo mě, že vůz v nejvyšší výbavě Elegance s různou doplňkovou výbavou nebude vybaven systémem ESP či ASR. Až po nějaké době jsem si všiml, že se vozy vybavené tímto systémem liší tlačítkem pro vypnutí nad výhřevem zadního okna. Tlačítko bohužel nemám, proto jsem hledal různě na internetu a pročítal fórum, ale dostalo se mi různých odpovědí. Proto bych se Vás rád zeptal, jestli i pro systém ASR musí být Fabia vybavená tlačítkem pro vypnutí, či je nějaký protiskluzový systém již ve voze instalován? Jde mi o bezpečnost, respektive pomoc při kluzké vozovce (déšť, sníh, led). V minulém voze systém ESP byl, pomáhal hlavně na sněhu. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ESP má kód 1AT, ale něco mi říká, že F2 face elegance u nás měla ESP za příplatek, takže tam opravdu být nemusí. Samozřejmě záleží na zemi původu. Co je v jedné zemi za příplatek, může být v jiné standardem. Ale pokud na přístrojovce není tlačítko se symbolem auta ve smyku, které vypíná protiprokluz (ASR), kontrolu stability (ESP) auto mít nebude.

 

Když teď koukám na tipcars, je tam 77 F2 elegancí od 2011, z nichž pouze 20 má uvedeno ESP...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Málokomu se chtělo v té době připlácet 16 800 Kč za ESP (včetně integrovaných dalších systémů ABS, MSR, ASR, EDS, HBA, Hill Holder a TPM). V základní výbavě to měla jen motorizace 1.2 TSI 77 kW DSG. Levněji to vycházelo v paketu Sport II, kde tyto systémy byly včetně MaxiDotu a rádia Swing za 10 000 Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...