Publikováno Únor 27, 201411 r Mám problem. Jsem zde nový, takže omluva, jestli něco nebude OK. Zapujčená Fabia bez problému jezdila. Při těch prvních mrazech najednou se nenastartovala. Po dlouhých pokusech o start, snad 20x během 10ti minut začala blafat nejdříve jakoby jeden nebo dva válce, (kouřilo tmavě z výfuku), po chvilce se chytil celý motor (všechny 3 válce). Říkal jsem si asi zamrzává nafta (je možné že tam byla ještě letní), tak jsem na pumpě dočepoval a dolil proti vodě nějaký přípravek. Jenže po ujetí cca 30 km po zastavení asi 5 min. start na 3 pokus. Zpět 30 km zaparkoval a už nenastartoval. Zjistil jsem silně ucpané palivové čerpadlo (mám foto), vyčistil, namontoval, vyměnil palivový filtr, zkontroloval svíčky, dobil akumulátor, a nestartuje i když už je venku teplo. Při vymontovaných svíčkách bylo vidět že palivo tam vstříkne ( z děr se vytlačí oblak při vstřiku). Poradí někdo?
Únor 27, 201411 r Žhavičky v hájí, když se dostane voda, kterou absorbuje aditivum na žh. svíčky tak to vesměs nepřežijí nebo to máš ucpané v nádrži, jinak aditivum do zanesené nádrže je v zimě spíš problém, mohlo to ucpat znova ten nový filtr.
Březen 1, 201411 r Autor Žhavičky jsem měl venku, okamžitě se rozžhaví, starter točí jak strhaný a neblafne to, v nádrži jsem na čerpadle perfektně vyčistil to mikrosítko na čerpadle, ( to byla asi původní příčina závady). Někde jsem tu četl, že nějaké problémy může dělat elektrika co vede k těm hlavám. Zkusím se ještě na podívat. Ve středu zkusím vlastními silami provést diagnostiku, ať nemusím pořád platit. Ta původní byla, že snad tryska, ale to se prý může objevit i kvůli tomu ucpanému palivu. Zatím díky, budu rád za každý nápad.
Březen 1, 201411 r kdyby byl problem s kabeláží tak to vyhodí chybu.. pochybuju že by to umřelo cele najednou a ani to nehodilo chybu.. ale pro jistotu můžeš rozpojit zásuvku na hlavě a zkontrolovat kontakty.. jinak zkontroluj ještě přívod vzduchu do motoru.. jestli je otevřena chcípací klapka.. možná bych pro jistotu zkontroloval, kolik tlačí podavačka...jestli není před smrtí Upraveno Březen 1, 201411 r od -honza_
Březen 2, 201411 r Autor Díky Honzo, podívám se. Myslíš, že ta chcípací klapka by mohla dělat tenhle problém? Zkusím to prostudovat. Ta podavačka je co?
Březen 2, 201411 r cerpadlo v nádrži... pokud ti to stříká naftu do válců a nechytne tak je to jedna z možností.. zkontroloval bych to..
Březen 13, 201411 r Autor Tak jsem se po 10 ti dnech opět přihlásil. Koupil jsem diagnostický kabel KKL-USB se základním softwarem, postahoval i jiné z netu, včetně různých mouder a návodů, trochu se seznámil a měřil. Napsalo mi to že není žádná chyba (0000). Po více měřeních každý den se včera objevila chyba --------------------------------------------------------------------------- Monday, 10 March 2014, 17:25:58VAG-COM Version: Release 409.1-SControl Module Part Number: 6Y0 920 880 EComponent and/or Version: KOMBI+WEGFAHRSP VDO V07Software Coding: 00101Work Shop Code: WSC 00222Additional Info: TMBHZ46Y844070289 SKZ7Z0D2413460No fault code found.---------------------------------------------------------------------------Wednesday, 12 March 2014, 16:27:32VAG-COM Version: Release 409.1-SControl Module Part Number: 6Y0 920 880 EComponent and/or Version: KOMBI+WEGFAHRSP VDO V07Software Coding: 00101Work Shop Code: WSC 00222Additional Info: TMBHZ46Y844070289 SKZ7Z0D24134601 Fault Found:00562 - Sensor for Oil Level/Temperature (G266)30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent---------------------------------------------------------------------------což je asi nízká hladina oleje, který jsem doplnil. Další měření jsem neprovedl, vybila se bat. notebooku. Dnes jdu na to znovu.
Leden 5, 20178 r Zdravím ve spolek, Googlil jsem dlouho, ale nic podobného jsem nenašel tak píšu tedy sem, mám takový problém, v neděli se mi stala situace potřeboval jsem odject k rodičům na návštěvu - nastartoval jsem auto vše bylo ok. Po návštěve v cca hodině jsem chtěl odject auto chytlo hned na první pokus, žádný problém, jediné co svítilo tak byla kontrolka posilovače řízení, tak jsem chtěl vypnul motor s tím jestli se to bude i poté opakovat, ale pak už jsem nenastartoval, ani ťuk. Co pomomohlo tak startování přes kabely, motor ihned naskočil - po tomto jsem pak ještě auto asi 3x nastartoval a bylo to cajk. Baterii jsem pro jistotu nechal nabít. Druhý den jsem baterii normálně vrátil a v klidu nastartoval, mezi tím jsem normálně jezdil - Most - Praha a zpět a i do Ústí. Dnes ráno se situace opakovala - na poprvé jsem normálně bez sebemenšího zaváhání nastartoval a šel jsem očistit auto cca 15min. pak jsem chtěl odject a znovu vidím rozsvícenou kontrolku posilovače řízení, vypnul jsem motor a chtěl nastartovat a opět nic. Auto budu dávát svému mechanikovi, ale než si ho vyzvedne... Někdo nějaký nápad, abych věděl na co se připravit? Děkuji Martin
Leden 5, 20178 r To že jsi nenastartoval znamená, že startér neutočil motor? Nebo točil normálně a nechtěl naskočit?
Červenec 24, 20178 r Dobrý den, potřebuju poradit ohledně fabky, nejde mi nastartovat, motor točí, snaží se chytat, ale nic. Ráno nastartovala v pohodě, jak jsem ji přeparkovával, abych si pročistil filtr, tak jsem zároveň profoukl i váhu vzduchu čističem a stlačeným vzduchem v plechovce a od té doby nejde nastartovat. (váhu jsem nesundával, jenom vrch airboxu) Myslíte že to bude dělat ona? edit: a ještě chci dodat, že jsem měl celou dobu asi 2 měsíce zvýšenou spotřebu jak na volnoběhu cca 1l/h, tak průměrná nešla nikdy pod pět, z 4,5 to skočilo na 5,1 minimálně edit 2: tak jsem odpojil senzor, auto nastartovalo, vypustilo bílého dýmu jak prase, divně to v něm skřípalo a letělo do otáček, tak jsem to rychle zhasl, fakt s tím potřebuju pomoc, poraďte mi prosím edit 3: tak fabka už startuje, ale tak divně smrdí a konečně hází chybu, takže jsem to přečetl a je to chyba P0102, takže váha je v řiti edit 4: vyměněno, auto startuje jak má, jede jak má. Díky všem za radu... Upraveno Červenec 28, 20178 r od LubošHerko
Prosinec 8, 20222 r Zdravím jsem tu nový a prosím vás o radu vlastním fabii 1 rv2007 1.4tdi na autě odešlo čidlo vačky vyměněno chyba smazána nyní po komplet servise. A teď auto občas nastartuje a po zhasnutí motoru už nenastartuje a točí jak bláznivá. 1 den to jezdí celý den přijedu před barák a ráno už to nenastartuju neměl někdo podobný problém? Když sundam husý krk od filtr boxu a stříká start sprej chytne ale jakmile to chcipnu už to ne nastartue.dekuju moc
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.