klakson23 Vloženo 23. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2018 Nevím, co dělám špatne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 29. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2018 Asi to už nejde. Možná to upravil nějaký update. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BirK Vloženo 9. leden 2019 Sdílet Vloženo 9. leden 2019 Jsem na tom podobně jako ty ve svém Karoqu s Columbusem. Mám k němu stažené dva návody k obsluze, jeden vydaný 07/2017, druhý vydaný 07/2018. V tom starším je možnost zobrazení Google Earth zmíněna, v tom novějším už ne. Při porovnání stejné kapitoly v manuálech se už v tom novějším Google Earth jako možnost zobrazení nevyskytuje, je prostě odstraněna. Dle informací z webových stránek Škoda Connect: "Služba Google Earth je k dispozici pouze u systému infotainmentu Columbus, nových vozů vyrobených do 31. kalendářního týdne roku 2018, s prodloužením do 45. kalendářního týdne roku 2019" - http://www.skoda-auto.cz/o-nas/skoda-connect Chápu to tedy tak, že u těch vozů, které splňují podmínku výrobního data, bude tato možnost v budoucnu z jejich infotainmentu odstraněna. Vedle absence Benziny v seznamu čerpacích stanic je to další důkaz toho, že licenční práva a dohody dotčených stran mají pouze negativní dopad na uživatele a majitele vozů. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadimBe Vloženo 8. Únor 2019 Sdílet Vloženo 8. Únor 2019 V 22. 12. 2018 na 12:16, Aleš_BX napsal: ad 1 - tlačítko náhled dole v liste a tam si to zaklikni, dřív tam bylo i StreetView ad 2 - nelze pridat dalsi ad 3 - ano lze pridat jakékoliv RSS kanaly, treba i toto forum, nebo cteni e-mailu, ale musíš přes webovou aplikaci ŠKODA Connect... Ad 3) chtel jsem si RSS kanal pridat na mem Skoda connect protalu, ale nikde to nemuzu najit. Kde presne lze RSS kanaly pridat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadimBe Vloženo 8. Únor 2019 Sdílet Vloženo 8. Únor 2019 Tohle okno bohužel nevidím. Můžete prosím screenshot, kde je vidět ve které sekci se to nachází? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadimBe Vloženo 8. Únor 2019 Sdílet Vloženo 8. Únor 2019 Díky moc. Už jsem to našel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 8. Únor 2019 Sdílet Vloženo 8. Únor 2019 @Aleš_BX jak tam přidám čtení emailu? Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 29. Květen 2019 Sdílet Vloženo 29. Květen 2019 Zdravíčko, vyšly nové mapy, ale mi se to nějak nedaří do columbuse dostat. Mám MacOs, na škoda update jsem zadal moje vin, stahnul jsem mapy a na usb jsem přímo nahral 2 složky (Mib1 a Mib2 a metainfo2). Dal jsem to do USB v autě a nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 31. Květen 2019 Sdílet Vloženo 31. Květen 2019 Stiahol som do PC,rozbalil som komplet subor na 32GB usb,strcil do auta a mapove podklady nahral. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
poldano Vloženo 3. Červen 2019 Sdílet Vloženo 3. Červen 2019 Treba spustiť navigáciu, nastavenia a dať update z USB alebo SD Card. Následne systém načíta nové mapové podklady 2019/2020. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janci47 Vloženo 3. Červen 2019 Sdílet Vloženo 3. Červen 2019 Takže to načíta aj z USB/HDD a nemusím zháňať 32GB SD kartu? ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MAKEL Vloženo 31. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2019 Idem sa Vás opýtať....hľadal som, pátral som, ale nikde o tom nič. Mám vo svojom aute vloženú SIM kartu. No vždy pri naštartovaní musím poťukať aby sa mi pripojilo spojenie so sieťou. Dá sa to urobiť - nastaviť niekde, že pri naštartovaní by sa mi to pripojilo automaticky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soray Vloženo 31. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2019 Je to v obecném nastavení konektivity, kde zvolíš volbu, aby se pokaždé neptal a spojil se automaticky. Zkus to tam pohledat. Jinými slovy, ano, jde to ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MAKEL Vloženo 1. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2019 Tak konečne sa mi to podarilo včera po hodinovom nastavovaní, problém bol v tom, že si nedržalo nastavenie hľadať "automaticky". Musel som nakoniec zreštartovať-zresetovať celý Columbus. Potom to už hneď od začiatku držalo...a už hneď nabieha po naštartovaní všetko samo :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mazo22 Vloženo 21. Květen 2020 Sdílet Vloženo 21. Květen 2020 On 1/9/2019 at 1:11 AM, BirK said: Jsem na tom podobně jako ty ve svém Karoqu s Columbusem. Mám k němu stažené dva návody k obsluze, jeden vydaný 07/2017, druhý vydaný 07/2018. V tom starším je možnost zobrazení Google Earth zmíněna, v tom novějším už ne. Při porovnání stejné kapitoly v manuálech se už v tom novějším Google Earth jako možnost zobrazení nevyskytuje, je prostě odstraněna. Dle informací z webových stránek Škoda Connect: "Služba Google Earth je k dispozici pouze u systému infotainmentu Columbus, nových vozů vyrobených do 31. kalendářního týdne roku 2018, s prodloužením do 45. kalendářního týdne roku 2019" - http://www.skoda-auto.cz/o-nas/skoda-connect Chápu to tedy tak, že u těch vozů, které splňují podmínku výrobního data, bude tato možnost v budoucnu z jejich infotainmentu odstraněna. Vedle absence Benziny v seznamu čerpacích stanic je to další důkaz toho, že licenční práva a dohody dotčených stran mají pouze negativní dopad na uživatele a majitele vozů. Riesenie je cez Carplay pustit google mapy + aj navigacia cez to slape dobre - nevyhoda treba sa napichnut kablom na telefon ;-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carloschico Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Nové mapy 2020/2021: http://vw-mapscdn.tdd.adacorcdn.com/P187_N60S5MIBH3_EU_NT_Q3.19.7z Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 20. leden 2021 Sdílet Vloženo 20. leden 2021 V 29. 5. 2019 na 19:48, klakson23 napsal: Zdravíčko, vyšly nové mapy, ale mi se to nějak nedaří do columbuse dostat. Mám MacOs, na škoda update jsem zadal moje vin, stahnul jsem mapy a na usb jsem přímo nahral 2 složky (Mib1 a Mib2 a metainfo2). Dal jsem to do USB v autě a nic. Zdravíčko ještě jednou :) Znovu zkouším nahrát mapy do auta. Mám MacBook a 128gb flashku, podle manuálu bych ji měl naformátovat na FAT32, což ve win mi ani nenabídlo ale v macOS kupodivu ano. Nicméně auto mi to pořád nebere. Nemá tady někdo zkušenosti s macOS a kopírování map do columbuse??? Děkuji moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 20. leden 2021 Sdílet Vloženo 20. leden 2021 Viděl bych problém s formátem FAT32 u takové kapacity. Pokud jsi zkoušel ve WIN dělat přes správu disků, tak formát FAT32 funguje jen do velikosti 32GB. Dále už jen NTFS nebo exFAT. Není potom spíš problém, že mapy jsou zazipované? Jinak jak to má macOS s tím formátem netuším... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 20. leden 2021 Sdílet Vloženo 20. leden 2021 (editace) já právě netuším, zda Columbus umí s formátem exFAT popř NTFS. Nevyznám se v tom. Když jsem to dělal přes NTFS tak se mi to taky nepodařilo. Nebo se zeptám takhle. Je jedno pro Columbus, jak mám naformátovanou 128gb flashku? Fat32, NTFS, nebo exFAT? Zazipované to nemám. Na flashku nakopíruji přímo ty dva adresáře Mib1, Mib2 a metainfo2.txt Editováno: 20. leden 2021, autor: klakson23 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 20. leden 2021 Sdílet Vloženo 20. leden 2021 No neviem, či fat32 nepodporuje len súbory do veľkosti 4GB... Skús formátovať do NTFS s čo najmenšou veľkosťou alokačnej jednotky... Ja s tým pravidelne maturujem pri každej aktualizácii, nakoniec sa mi to podarí, ale je to boj... Samo, na konci dňa vždy zabudnem postup. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 20. leden 2021 Sdílet Vloženo 20. leden 2021 (editace) Ok, naformátoval jsem to do NTFS (win7) a alokační jednotku jsem zaškrtnul 512 bajtů (nic menšího mi nenabídl) Zítra dám vědět, zda to pomohlo. Každopádně to neřeší problém, jak to zvládnout v Macu :)) - Nedalo mi to a už sem to byl vyzkoušet a nefunguje. Teď jsem to naformátoval ve win 7 na exFAT a uvidíme Editováno: 20. leden 2021, autor: klakson23 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 23. leden 2021 Sdílet Vloženo 23. leden 2021 Nefunguje ani exFAT. zkusil jsem ale na flashku nahrát mp3 a fungovalo to normálně. Tak nevím, kde je chyba. :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RoD Vloženo 23. leden 2021 Sdílet Vloženo 23. leden 2021 S tím taky vždycky bojuju. Tak často to člověk nedělá. na webu škoda píší použít SD kartu 32 GB kapacity s formátem FAT32 a velikostí alokační jednotky 4096 Bytes, nebo tak nějak. Já to dávám i na externí disky o vyšší kapacitě a daří se to. Formáty neřeším, když to přečte tu mp3, přečte to i ostatní. Jediné co musím udělat , pokud si dobře vzpomínám, je po stažení rozbalit ne nativním dekomprimačním programem, už vůbec ne v souborovém exploreru jen kliknout na zip, otevřít a zkopírovat nebo i extrahovat, tak jak jsem zvyklý běžně konat,. ale musím použít nějaký unzip třetí strany. Mám win10, takže používám total comander, ten zatím nezklamal. V MACu to neznám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 24. leden 2021 Sdílet Vloženo 24. leden 2021 Ok, toto by mohlo fungovat. V Macu je blbý, že po stažení se mi soubor automaticky uloží rozbalený. Ve Win mám pouze 22GB volného místa. Dá se z internetu stáhnout jen určitá mapa? Nějak jsem na to nepřišel. Vždy se mi stáhne celý balík cca 30GB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 26. leden 2021 Sdílet Vloženo 26. leden 2021 (editace) 2 dny jsem bádal a zkoušel. Výsledek je takový: 1 - je jedno zda je to naformátováno na FAT32 nebo exFAT. Důležité je zaškrtnout při formátování Velikost alokační jednotky 4096 2 - Stažený zazipovaný soubor se musí rozbalit přímo na flashdisk 3 - pak už jen v autě aktualizovat Když mi to auto konečně "uznalo", že jsou data na flashdisku, tak jsem nedal instalovat, a ukázala se mi hláška že: "SOS - Funkce nouzového volání je omezena. Vyhledejte servis." Tak doufám, že po kompletní instalaci tato hláška zmizí a nebude se mi ukazovat pořád oranžový trojúhelník Jen jsem pořad nepřišel na to, jak stáhnout jen určité státy a ne celý balík cca 26GB Editováno: 26. leden 2021, autor: klakson23 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.