Publikováno Leden 7, 20178 r Včera mi na emisní kontrole naměřili obsah oxidu uhelnaté ve zýšených otáčkách kolem 2,75 % (limitní hodnota by se měla pohybovat do 0,3 %), přičemž hodnoty lambda jsou pod limitem tj.0.91 (Tato hodnota by se měla pohybovat v rozmezí 0,97-1,03). Diagnostika zatím nic neodhalila. Mátě někdo zkušenosti s tímto problémem? Je to docela oříšek i pro servis.
Leden 11, 20178 r To mne dost zajima (mam stejny motor), ale nejsem znalec. To muze byt cokoli (zavada na katalyzatoru/lambda sonde...). Diagnostika by mela prece neco odhalit. Dej prosim vedet co to bylo. Kolik ma najeto?
Leden 11, 20178 r kdyz si byl na emisni kontrole, mel si motor studenej nebo zahratej na provozni teplotu? Bratr ma stejnej motor a kdyz byl na emisich on, tak mu emise nezmerily a technik rikal, ze uz je to nekolikata 1,4tsi co nedokazaly zmerit se studenym motorem. Tak nechaly motor jeste chvilku na volnobeh az se trochu vic ohral a pak uz se jim to nejak podarilo
Leden 11, 20178 r Se studeným motorem se přece emise neměří! Je tam minimum 80°C. Já jsem byl už na dvou emisích s 1.4 TSI a neměl jsem sebemenší problém.
Leden 12, 20178 r V 11. 1. 2017 at 21:48, Pawouk napsal: Se studeným motorem se přece emise neměří! Je tam minimum 80°C. Já jsem byl už na dvou emisích s 1.4 TSI a neměl jsem sebemenší problém. ano jak pise pawouk, ale kdyz sme vyrazily na prvni emise, tak sme si to zcela neuvedomily, drive sme mely felicii, 1,2 fabii a 1,6mpi octavii (jeste soucasna) a tem 2-3km pres mesto uplne stacily na zahrati motoru a az pri koupi poradnyho auta clovek objevuje zakladni veci Upraveno Leden 12, 20178 r od do-luck
Leden 13, 20178 r To, že to neví majitel vozu, je pochopitelné, ale jak je možné, že to nevědí na stanici měření emisí???
Leden 14, 20178 r Autor Díky za reakce. Emise byli měřeny při zahřátým motoru, bez toho by technici snad ani neměli dál pracovat. Nicméně pravda je jinde, problém je s největší pravděpodobností ve vytahaných rozvodech. V servise odšroubovali svíčky a sondou zkoumali, do jaké úvratě chodí válce a tam byl problém. Dokonce došlo k přeskočení rozvodů během této statické zkoušky-"naštěští". Tím se vše vysvětluje, dochází k poklesu komprese, tím se zapaluje nekvalitní směs a výskyt CO a HC je velmi vysoký. Auto má najeto 66 tis.km, což je nic. Na jízdních vlastnostech se nic neprojevovalo, což potvrdil i technik v servise. Možná došlo k nepatrnému zvýšení spotřeby, ale to jsem přikládal probíhající zimě.
Leden 15, 20178 r Autor Auto má najeto 66 tis., 2013. Upraveno Leden 15, 20178 r od Pawouk Odstraněna nepovolená citace.
Únor 3, 20178 r Autor V 14. 1. 2017 at 15:39, dosty3 napsal: Díky za reakce. Emise byli měřeny při zahřátým motoru, bez toho by technici snad ani neměli dál pracovat. Nicméně pravda je jinde, problém je s největší pravděpodobností ve vytahaných rozvodech. V servise odšroubovali svíčky a sondou zkoumali, do jaké úvratě chodí válce a tam byl problém. Dokonce došlo k přeskočení rozvodů během této statické zkoušky-"naštěští". Tím se vše vysvětluje, dochází k poklesu komprese, tím se zapaluje nekvalitní směs a výskyt CO a HC je velmi vysoký. Auto má najeto 66 tis.km, což je nic. Na jízdních vlastnostech se nic neprojevovalo, což potvrdil i technik v servise. Možná došlo k nepatrnému zvýšení spotřeby, ale to jsem přikládal probíhající zimě. Abych dovyprávěl celý příběh, tak auto opraveno a již po úspěšných emisích. Problém byl opravdu v přeskočených rozvodech-což se absolutně neprojevilo na chování auta v provozu.
Únor 14, 20178 r Ahoj, tak jsem si precetl cele vlakno a asi mam ten samy problem. Dnes jsem byl na emisich, a zmerili mi je az napoctvrte. A to jeste hodnota CO 0.29 kdy 0.3 je hranice. Motor jsem mel zahraty a olej ukazoval 80stupnu.
Leden 10, 20187 r V 14. 1. 2017 na 15:39, dosty3 napsal: Díky za reakce. Emise byli měřeny při zahřátým motoru, bez toho by technici snad ani neměli dál pracovat. Nicméně pravda je jinde, problém je s největší pravděpodobností ve vytahaných rozvodech. V servise odšroubovali svíčky a sondou zkoumali, do jaké úvratě chodí válce a tam byl problém. Dokonce došlo k přeskočení rozvodů během této statické zkoušky-"naštěští". Tím se vše vysvětluje, dochází k poklesu komprese, tím se zapaluje nekvalitní směs a výskyt CO a HC je velmi vysoký. Auto má najeto 66 tis.km, což je nic. Na jízdních vlastnostech se nic neprojevovalo, což potvrdil i technik v servise. Možná došlo k nepatrnému zvýšení spotřeby, ale to jsem přikládal probíhající zimě. Zdravim. Mozno to zle citam, neviem, ale volako mi to nesedi. Takze pises, ze dali prec sviecky a pozerali ako chodia valce. No nase jazyky su si dost podobne a teda v slovenskych autach valce nechodia. Pohybuju sa piesty vo valcoch. Dalsia vec, ak by si tam aj ziadnu retaz nemal, tak piesty budu vzdy chodit do rovnakej polohy = horna a dolna uvrat sa nemeni!!!! Akurat, ze v tom pripade by piesty narazili do ventilov. Potom pises, ze az pri tejto skuske doslo k preskoceniu rozvodovej retaze. Takze ak predtym, retaz bola v spravnej pozicii, ako vies, ze prave toto bol problem s emisiami? Mi to skor pride, ze pri tej skuske im to skocilo a tak nechceli byt za amaterou, tak ta osmikli... Mam totiz rovnaky problem s emisiami. Neviem zatial co je problem. Kludne beriem, ze to mozu byt rozvody, ale hladam niekoho, kto ma/mal rovnaky problem a pozna realne riesenie...
Duben 20, 20187 r Dnes proběhla STK + emise. Tři hodiny jsem tam strávil. Na emisích jsem málem neprošel - nevycházela lambda regulace, byl jsem o dost (pohybovalo se to někde v intervalu 1,44 - 1,51) nad stanovený horní limit (1,03) při zvýšených otáčkách, tak to ten technik musel na chvíli podržet pod plným plynem, pak se to povedlo s výsledkem 1,02. Prý studený motor. No nevím, λ > 1 přece znamená chudou směs. Nemělo by to být u "studeného" motoru obráceně? Na teploměru jsem měl 90°C (ale to mohlo být ve skutečnosti méně), olej na 77°C. Je pravda, že jsem tam čekal asi hodinu a půl, ale při popojíždění ve frontě jsem nechával motor na volnoběh běžet tak, abych měl teplotu oleje alespoň na 80°C. V příloze jsou protokoly ze všech doposud absolvovaných emisních kontrol.
Duben 20, 20187 r Tak to bylo jak u mne, taky pár minut pod plným plynem a přišel jsem tak tak. Na čtyři roky starém autě děs. Je fakt že já byl v unoru a čekal jsem víc jak hodinu na řadu, než jsem šel na řadu tak jsem zahrál chladicí koaliční, ale to evidentne nestačilo.Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
Duben 24, 20187 r Já loni v červnu jsem na tom byl stejně. Před ME jsem auto pořádně prohnal, protože jsem tušil z fóra, že by mohl být problém. Bohužel jsem na místě čekal hodinu, takže to bylo stejně k ničemu. Technik to třikrát zkusil a hodnoty špatné. Stačilo to pořádně protůrovat těsně před měřením a hodnoty v pořádku. Říkal, že je to běžný jev u těchto motorů a dělá to snad každý.
Květen 10, 20187 r To jsou ta kouzla se DI vstřikováním, tzv. homogenní chudá směs ... Prý studený motor s λ > 1 Díky zatížení / vytočení motoru / motor začne pracovat na normální homogenní směs a λ tak padne k té 1. Metodika SME asi nereaguje na to, co nám výrobci více jak 10-15let prodávají ... Jen taková úvaha, protože NOx zásobníkové katalyzátory se asi nějak masově nerozšířily, tak si myslím, že to je důvod, proč s NOx bojují u DI benzínů jen cestou nasazení EGR, což pak vede k většímu množství produkovaných pevných částic ... No a už tu máme GPF/PPF filtry na benzínech ... https://cs.wikipedia.org/wiki/Zážehový_motor_s_přímým_vstřikováním#Homogenní_provoz_s_chudou_směsí Bosch sms_tips_technology_2014_nr76_en_58954.pdf http://www.sinz.cz/archiv/docs/si-2004-01-67-71.pdf Upraveno Květen 10, 20187 r od rayx
Leden 25, 20196 r Dnes som bol na EK a neprešiel som. Mal som rovnaké namerané hodnoty ako ty pri 90 stupnoch. Chlapík mi tiež tvrdil, že problém môže byť v rozvodoch. Pripomínam, že auto má najazdených 55000 km a kupované nové. Pred dvomi rokmi som na prvý krát taktiež neprešiel, ale to som bol na velkej stanici STK a tam som dlho čakal a motor mal iba 70 stupnov. Po zohriatí o týždeň neskôr, prešlo emisnou ihneď. Vtedy to bolo slabo ohriatým motorom, teraz to vyzerá žiaľ na rozvody, čo je cakompak za cca 500€, pripomínam na aute, ktoré má 55000 km. Som neskutočne vytočený a znechutený.
Leden 25, 20196 r @Pawouk Sice pozdě, ale přece: Víš jak se to řeší u nás? Místo sondy do měrky oleje (který má mít těch 80) se pod sondou zapálí zapalovač a jakmile přeleze hodnotu, už to měření umožní. Smutné, ale když někdo ani nedokáže ohřát auto před ME, ať se nediví. Že je zrovna problém u CO, čekal bych průser u HC a lambdy.
Leden 25, 20196 r Během 14 dní musím na technickou tak dám pak vědět jak jsem dopadl... [emoji16][emoji16][emoji16]
Únor 7, 20196 r Tak včera jsem absolvoval STK, před prohlídkou jsem auto projel asi 40km ať se prohřeje motor a vyfukovy system. Jelikož jsem byl objednaný, na místě jsem čekal max 5 minut a výsledek? Prosel jsem emise bez problemu narozdíl od minulé prohlídky. Minule obsah CO 0,29% (hranice 0,3%) a nyní 0,021% navíc se nyní posunula horní hranice obsahu CO na 0,2%
Únor 7, 20196 r Octavia 1.4 tsi, v době měrení najeto cca 190 000 km, auto těsně před měřením ujelo asi 50 km svižnějším tempem a do benzinu přidán VIF. Jen tak pro zajímavost :)
Únor 16Úno 16 Ahoj, přidám zkušenost třeba se někomu hodí . Před měsícem jsem byl na STK a vyhodili mě z emisí . Vysoké co jak stará stodvaca.. diagnostika nic všechno v pohodě. Lamdy ,kat ,tlaky válců,tlak paliva ,rozvody ,prostě všechno v pohodě . Auto jsem proháněl i před první STK ,takže nějaké krátké trasy a postavení nebylo . Nevěděl jsem co z tím ,absolutně jsem nevěděl kam sáhnout. Začal jsem pravidelně tankovat 100 oktan. Předtím jsem mu dal jednou za čas plnou nádrž. Jel jsem znova na emise v zoufalství ,že když to neprojde ,tak prostě nevím.. prošlo to s velkýma rezervama . Mluvil jsem přímo s technikem ze škodovky a říkal ,že těch "řetězových " TSI je strašně moc ,že mají neustále nějaké problémy na emisích a vůbec neprochází. Říkal že je to tím benzínem (E10) . Říkal že doporučuje vůbec netankovat . Prý to ten motor neumí pořádně spalovat a zalepuje to katy,obaluje lamdy ,vstriky všechno. Auto nic nepozná chová se normálně diagnostika a veškeré měřené hodnoty jsou ok a stejně ty TSI neprochází.. Takže prý tankovat jen kvalitní benzín bez tehlech kravín . A občas tomu šlápnout na krk a před každou emisní kontrolou vytahat lambdy a alespoň očistit pokud nebudou vadne..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.