Publikováno Únor 18, 20178 r Nesvítí couvačky (zpětná světla – světla zpátečky) Oprava couvaček. Fabia-combi 1.2 47kW V případě že žárovky a pojistka jsou v pořádku může být vadný spínač couvaček nebo elektroinstalace. K čidlu zpátečky (couvaček) se lépe dostanete ze spodní části vozu. Je umístěn z čela skříně převodovky pod startérem.viz.foto Abychom zjistili kde je chyba, stačí vysunout konektor čidla, propojit kontakty např.kancelářskou sponkou a pootočit klíčkem v zapalování. Rozsvítí-li se couvačky (světla zpátečky) bude problém asi v čidlu. Ale i tak to neznamená že čidlo je vadné, mohlo být jen např.zaseklé. Přezkoušení čidla. Vyšroubovat čidlo , zastrčit do konektoru, zapnout zapalování , zamáčknout pohyblivý kolík čidla dovnitř. Rozsvítí-li se couvačky (světla zpátečky) stačí párkrát zatlačit kolík aby vytekl případně vniklý olej.Opět čidlo našroubovat do převodovky a zapojit konektor. Nebo přeměřit čidlo multimetrem.
Květen 21, 20178 r Dneska sem to cidlo menil a az pri zapojeni zasuvky sem si vsiml uhniliho dratu pod gumovou izolaci hned u konektoru :/ Nebudte jako ja...zkontrolujte nejdriv draty
Duben 12, 20214 r zdravicko, mohu se zeptat jak se meni ten konektor? je cely rozpraskany a draty jsou uhnile az v konektoru, konektor jsem objednal jen nevim jestli je to pak potreba napajet nebo je to resene nejak jinak, objednal jsem original diky za odpoved.
Duben 12, 20214 r Jestli jsou dráty uhnilé a konektor jste objednal i s kousky kabelů, je nejlepší to napájet, kdyby jste chtěl krimpovat nové piny tak je to náročnější, a dráty k čidlu můžou být už málo dlouhé, podle mě je opravdu lepší to připájet :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.