PPetrKKK Vloženo 14. Duben 2017 Sdílet Vloženo 14. Duben 2017 Sup II 2008, 2.0 TDI 103kw Ahoj, dnes jsem pri prezouvani pneu zjistil, ze mam praskou zadni pruzinu, takze se to chystam vymenit. Odlomilo se posledni "kolecko vinuti". Je to tak, ze jen odsroubuju tlumic a pruzinu v klidu vyndam (trochu stahnu dolu rameno pomoci nejake paky)? - samozrejme auto bude na heveru. Nebo me cekaji nejake komplikace? Dale se chci zeptat jestli se pruziny meni v paru? - ze kdyz menim jednu, tak musim vymenit i druhou na druhe strane auta, nebo ne? diky petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 14. Duben 2017 Sdílet Vloženo 14. Duben 2017 pružinu musíš nejdřívě stlačit stahovákem - pak jde teprve ven mění se vždy v páru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PPetrKKK Vloženo 14. Duben 2017 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2017 Opravdu musim pouzit stahovak, i kdyz odmontuju tlumic? Stahovak bohuzel nemam ... Hmmm to jsem necekal dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 15. Duben 2017 Sdílet Vloženo 15. Duben 2017 taky je můžeš stáhnout dráty, ale to může skončit velmi nepěkným úrazem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 15. Duben 2017 Sdílet Vloženo 15. Duben 2017 Pár nejlevnějších stahováků stojí cca 300 kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 15. Duben 2017 Sdílet Vloženo 15. Duben 2017 Zataz auto, aby si mal pruziny stlacene. Potom stiahni drotom a odlahci auto. Pruziny mas dole. Spatna montaz... Auto mas uz na zdvihaku... Stlacis nove pruziny a nasadis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 10. leden 2018 Sdílet Vloženo 10. leden 2018 Skôr by som to omtal spletanyn lanom tensim od tažného aj lepšie drží nezvlecie sa a dobre sa s tým robí . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 10. leden 2018 Sdílet Vloženo 10. leden 2018 Ako tam citam, asi vam tu este nikomu nestrelila pruzina. Lebo ak by nahodou ano, ani vo sne by vas to nenapadlo omotavat neviem cim.... mne uz strelila a som rad, ze mam stale funkcne ruky. To ti potom pride aj 1000 za stahovak malo penazi... ale hold kto che kam, pomozme mu tam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 Potvrzuji řečené Martttiem, cokoliv jiného než stahovák je hovadina, taky nám vystřelila pružina a jsem rád, že mám obličej a ruce celé. Koupit stahovák, dnes už je i za pár stovek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 Drát je jednoznačně řešení pro dobrodružné nátury, ovšem ani stahovák "za pár stovek" nemusí zaručit bezpečnou práci. To péro má neskutečnou sílu, hlavně, když se stlačí více, než je nezbytně nutné. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady555 Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 (editace) na vymenu zadnych pruzin vobec nie je potrebny stahovak, ak je auto vo vzduchu tak staci povolit spodne rameno, tu skrutku pri kolese, predtym si to treba podlozit lebo pri vybrati skrutky by to strelilo,rameno sa natolko spusti dole ze pruzinu ide pekne vybrat, zalozi sa nova a zdvihakom sa pridvihne rameno a zaskrutkuje skrutka. jednoduchsie to uz vymysliet sa ani neda. pri prednych pruzinach musi sa pouzit stahovak Editováno: 11. leden 2018, autor: bady555 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pedro281 Vloženo 3. Duben 2022 Sdílet Vloženo 3. Duben 2022 Zdravím. S2 FL Combi 125kw. Nedávno mi praskla zadní pružina, dle VIN jsem obě nahradil dílem 1K0 511 115 DE. Značka byla Kayaba. Auto ale i po lehčím naložení dost klesne. Je možné je nahradit např. pružinami ze 4x4, případně jinou s vyšší váhovou kategorií? Co jsem zde našel tabulku, největší nosnost má označení 1K0 511 115 BG. Jen si nejsem jistý zda mi tam bude pasovat. Případně poradíte číslo pružin, které budou pasovat? Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Vloženo 3. Duben 2022 Sdílet Vloženo 3. Duben 2022 (editace) Kup origo ve ŠKODĚ jakakoliv náhrada je bláto všecko se vracelo prodejci ! řešil sem to na svojim supu 3C0 511 115 AH a kromě origa prostě nefungujou .... a kde že je ta tabulka ?? Editováno: 3. Duben 2022, autor: HANZTD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiKey Vloženo 3. Duben 2022 Sdílet Vloženo 3. Duben 2022 to bude fakt. Jinak tu tabulku jsem neviděl ale podle nízkého indexu to budou stejně pružiny na nízkou zátěž a to jsem měl tak na sportovním podvozku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pedro281 Vloženo 3. Duben 2022 Sdílet Vloženo 3. Duben 2022 (editace) Tabulku jsem našel v sekci Octavia 2, myslel jsem že je to stejné i na S2. Pokud ne, omlouvám se. A ještě k těm originálům, vzít teda přesně dle VIN, nebo můžu použít i nějaké s vyšším váhovým indexem, např DF? Editováno: 3. Duben 2022, autor: pedro281 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiKey Vloženo 3. Duben 2022 Sdílet Vloženo 3. Duben 2022 Okruh 6 jsem měl na sportovním podvozku a byla to měkota. Teď mam BL. BP dávali asi v kombinaci s DSG, Haldex. Vyšší index bude už prkno a je tak pro tažení přívěsu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.