jerzy_VFR Vloženo 17. Duben 2017 Sdílet Vloženo 17. Duben 2017 Tak mi dneska prasknul řemen od altiku. Chtěl bych se zeptat co všechno nebude fungovat, protože do práce se teď dostat musím. Mám to asi 40km tam i zpět. Předpokládám, že do práce a zpátky dojedu i bez dobíjení. Ty dva starty to snad zvládne, baterka je od podzimu nová. Klimu nemám. Baterku nabiju doma vždy po jízdě. Nepoháni ten řemen ještě něco? Třeba vodní pumpu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 17. Duben 2017 Sdílet Vloženo 17. Duben 2017 A co takhle tam nainstalovat manželky silonky ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jerzy_VFR Vloženo 17. Duben 2017 Autor Sdílet Vloženo 17. Duben 2017 Nemám manželku :-) a popravdě téhle legendě moc nevěřím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 17. Duben 2017 Sdílet Vloženo 17. Duben 2017 Vodní pumpa je na rozvodech, takže nepůjde altík a klima. 40 km bez dobíjení by to mělo zvládnout. Jen je blbý že se musí svítit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jerzy_VFR Vloženo 17. Duben 2017 Autor Sdílet Vloženo 17. Duben 2017 Klimu nemám, tak není co řešit. Dneska jsem jel trochu kratší trasu, cestu tam se svetlama tak napůl, svítil jsem jen tam, kde jsem čekal policajty. Cestu zpět už jsem jel celou bez světel. Rádio mi hrálo a větrák běžel na jedničku. Úplně jsem zapomněl ho vypnout. A doma bylo na baterie 12V. Takže si myslím že to nebude problém dojet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jerzy_VFR Vloženo 18. Duben 2017 Autor Sdílet Vloženo 18. Duben 2017 Chtěl bych se ještě zeptat, dá se nasadit nový řemen doma na zahradě bez použití speciálního nářadí? TADY jsem četl, že by to snad mělo jít, docela bych to i zkusil. Ta dnešní jízda do práce v dešti bez světel nebyla nic moc :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jerzy_VFR Vloženo 18. Duben 2017 Autor Sdílet Vloženo 18. Duben 2017 povedlo se mi najít nějaký návod, vypadá to docela jednoduše, ale potřeboval bych to potvrdit :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 18. Duben 2017 Sdílet Vloženo 18. Duben 2017 (editace) Je to easy, nasazoval jsem už prasknutý řemen u složitější verze motoru s klimou když mi spadl po cestě a stačila mi na to roxorová tyč od nedalekého výkopu. Editováno: 18. Duben 2017, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jerzy_VFR Vloženo 18. Duben 2017 Autor Sdílet Vloženo 18. Duben 2017 Asi jo, teď jsem se na to díval a napínák se dá hezký vyklopit, jenom tam chybí něco na uchycení ve vyklopený poloze, škoda. Odpoledne snad budu mít nový řemen a zkusím to nasadit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 18. Duben 2017 Sdílet Vloženo 18. Duben 2017 natáhl jsem si řemen tak jak měl být a přes napínak jsem ho nasadil až jako poslední, pěkně jsem si řemen osadil na kola a když došo na napínák tak jsem řemen vyklonil, napnu tyčí hodil řemen vytahl tyč hotovo, nutno podotknout že jsem trošku potrápil řemen, ale do dnes tam jezdí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jerzy_VFR Vloženo 18. Duben 2017 Autor Sdílet Vloženo 18. Duben 2017 Nakonec to šlo celkem v pohodě. Klíčem 17 povolit napínák, pak tam nasadit řemen a povolit napínák. Místa není moc, ale dá se to bez problémů i bez pomoci. Díky všem za příspěvky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Werich Vloženo 16. Červen 2021 Sdílet Vloženo 16. Červen 2021 Přidám mou dnešní čerstvou zkušenost. Prasknul mě drážkový řemen, takže auto nedobíjelo. Je to Fabka I 1,9TDI PD s klimou. Baterka, kterou jsem tam měl, v zimě už nechtěla startovat, ale teď v teple to jde. Na tuhle špatnou baterii jsem najel 98 Km. Bez světel, samozřejmě. To bylo ale blikáního z protivky:-) Na cca 70 km se rozsvítily kontrolky ABS, ASR, Airbag, Ruční brzda a posléze taky posilovač řízení, neb ten je elektrickej, a taky to bylo jako řídit naloženej LIAZ,, člověku by upadly ruce. Ale motor jel furt jako po másle. pak přestaly jít blinkry, okna,, tachometr a brzdovky asi taky nesvítily, naštěstí četníci nikde, tak pohoda. a právě na 98 km začal motor lehounce cukat, tak jsem to odstavil. Za Boleslaví v Řepově. Vyřešil jsem to nákupem nový baterie, kterou jsem koupil a přehodil a 47 km jsem dojel domů. Mám už v Auto Kelly objednanej novej řemen a zejtra ho tam prásknu. Snad tohle někomu pomůže. Werich Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.