Publikováno Červen 30, 20178 r Malá ukázka jak lze změnit možnost DCC podvozku(tj. lze nastavit volbu ještě komfortnější než komfort a sportovnější než sport + něco mezi.....) Upraveno Červen 30, 20178 r od ferda25
Červen 30, 20178 r To chci jsi schopen to udělat i na dálku přes PC a origo VCDS? Samozřejmě za poplatek..
Červen 30, 20178 r Aha.. tak si udělám výlet za tebou a poprosím Tě o aktivaci.. náhodou ten "Performance monitor" už také dokážeš aktivovat?
Červenec 4, 20178 r A jde vyjádřit nějak třeba v %, jaký to má účinek nebo nevim jak to mám říct? Např. že rozpětí mezi Comfort a Sport je normálně 100% a Race je ještě o 20% tvrdší nebo tak?
Červenec 5, 20178 r Autor S tím RACE módem jsi se trefil, ale jak to funguje u ostatních je těžko říct...offroad je taky asi o 20% houpavější než komfort....
Červenec 6, 20178 r Zajímavé :-) I když ten offroad - když si představím něco ještě měkčího než comfort, tak už to při větším hupu půjde na dorazy...
Červenec 12, 20178 r Kolik Ferdo doporučuješ max dát na komfort v tom posuvníku aby to nebylo na dorazy? Nemůže se něco stát ? Díky.
Červenec 13, 20178 r Protože tomu nerozumím, tak napíšu následující: netuším, jakým způsobem automobilka zkouší různé parametry nastavení DCC, ale předpokládal bych, že za tím je X hodin testování a zkoušení. Umím si představit, že z výroby to je nastavené nějak, ale ještě tam je nějaká rezerva, na kterou se to dá posunout. Ale i tak, kde je záruka, že to nebude už přes čáru....? Jirko vím, že jsi machr a hodně věcí víš, ale kde máš sám záruku, že se někdo někde nevymlaskne a ten pak bude tvrdit, že měl (neoprávněný) zásah do nastavení elektroniky podvozku. A malér půjde za Tebou.... Tohle přece už není relativně nevinné nastavení jiné barvy LED interiéru, různé finty v nastavení infotainmentu, atp. Tady už jde o zásah, který může ovlivnit jízdní vlastnosti, ne?
Červenec 15, 20178 r Autor Budeš se divit, ale v jednotce podvozku se tohle vůbec nenastavuje a v případě chybného nastavení se podvozek přepne do základního módu. Pokud koncern toto řešení nabízí v Arteonu, tak asi bude už otestované...
Prosinec 18, 20177 r Ani po několika měsících nikdo, kdo by již rozšířené režimy z Arteonu otestoval?
Prosinec 18, 20177 r @Habi001Díky za poučení, jsem tady dost dlouho, abych to věděl Ptal jsem se tady trochu jinak, byla to obecná otázka i pro lidi, co do OIII fóra vůbec nechodí...
Březen 19, 20187 r V 18. 12. 2017 na 12:23, omicron napsal: Ani po několika měsících nikdo, kdo by již rozšířené režimy z Arteonu otestoval? Já to mám na Kodiaqu :-) Docela dobrý, jen mě trošku vadí že když přepnu režim dcc tak se vždy zapne již předem vypnutý start-stop systém.. Ferdo - jde ještě doupravit tak, aby si toho start -stop systému nevšímalo a nezapínal se při přepnutí režimu dcc ? Díky. Upraveno Březen 19, 20187 r od jindrous
Březen 19, 20187 r No můžeš to trochu více rozebrat, myslím třeba popis nových režimů a jak se chovají ? Díky.
Březen 28, 20187 r @omicron tak na SuperB III za mne zatím celkem spokojenost. Nové režimy mám mimo standardních : Offroad ClubSport Race Zatím nemohu zcela posoudit Offroad a Race, jezdím aktuálně na volbu Individual s ClubSport (cca 400km). Čekal jsem, že to bude tvrdší než Sport, ale naopak pro své auto s R18 koly jsem našel pro mne zcela ideální kompromis, protože na NORMAL bylo auto příliš "rozhoupané/měkké" na SPORT pro změnu příliš tvrdé - každý výmol "bolel". ClubSport ? Nevím jak je to možné, ale zcela ideálně někde mezi Normal a Sport - ani měkké, ani tvrdé, přesný kompromis, který jsem hledal. Offroad a Race bych musel vyzkoušet až na to budou podmínky popř. možnosti...
Srpen 3, 20187 r @Shaarky : můžeš poskytnout aktualizované info o praktickém využití takto nastaveného podvozku včetně režimů "race a offroad"?
Srpen 3, 20187 r před 2 hodinami, BUBUBU napsal: @Shaarky : můžeš poskytnout aktualizované info o praktickém využití takto nastaveného podvozku včetně režimů "race a offroad"? Offroad jsem použil asi 3x na opravdu rozbité cestě - pokud člověk jede opravdu po velkých dírách a pomalu, zdá se mi to lepší volba, než Comfort. Jinak s tím nejezdím. Clubsport vs Race - stále si nejsem jist, jezdím 90% nastaven na Clubsport, jelikož Race se mi zdá trochu měkčí resp. pro změnu až moc. Což mi trochu nedává smysl, už jsem to chtěl i nějak proměřit, např. projíždět konstantní rychlostí nějaký retardér a měřit na mobilu výkyvy, ale k tomu jsem se nikdy nedostal, takže dávám spíše na pocit.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.