Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Je nějaký důvod aby byla kroucená? vždycky jsem dával klasickou tenkou dvojlinku :-D

Tak dneska jsem se do toho pustil a na tom plechu mám teda ty nýty a chci se zeptat kolikátky to jsou ty nýty? Jak dlouhý? A ještě jedna věc budu muset koupit ty protikusy svorovnic na ty jsem úplně zapomněl :/ kolik tak přibližně stojí nové?? nemám v tom vůbec přehled.

• Autor

svorkovnice jsou levné (řadově desetikoruny), jenže se prodávají bez pinů a ty bývají občas pekelně drahé. Už si nepamatuji, jaké tam přesně jsou - na napájení je tuším klasické mini ISO (s těmi nebude problém), ty ostatní už nevím. Koupil bych to komplet na vrakovišti - ve Škodovce bude problém identifikovat, jaké svorkovnice tam vlastně patří (v autě je téměř každá jiná), a posléze jaké piny do ní patří (opět má téměř každá svorkovnice jiné piny).

Ano kroucena dvoulinka se pouziva pro ochranu prenasenych dat - minimalnizace ruznych rusivych vlivu jednak samotnym prenosem dat, ale take z okoli. Tyto parametry ovlivnuje i zpusob krouceni - vzdalenost mist kde dochazi ke krizeni. U el. oken muze dojit obcas k problemu v komunikace a prestanou fungovat - ale nejedna se o zadny velky problem, pouzit klasickou dvoulinku v motorovem prostoru by bylo podstatne horsi!

Tak dneska jsem byl ve 2 vrakovištích a ani v jednom to neměli a tak jsem zajel do Škodovky a zeptal jsem se na to a oni chtějí jenom za piny 420Kč, tak jsem jim řekl, že to nechci, tak bych chtěl někoho z vás poprosit jestli by nesehnal ty svorkovnice u vás na vrakáči a neposlal mi je. Díky

jsou to somaři.. za drátek s 2 pinama chtějí 120 Kč :-D ještě můžeš zkusit zajít do nějakého obchodu s elektrosoučástkama.. já jsem je sehnal v GME, stál 1,20 Kč/kus ;-)

Tak konečně jsem sehnal ty protikusy, ale na tom modrém mi chybí zrovna ten CAN a tak jsem si objednal ty piny 6 Kč/kus, tak jsem jich vzal rovnou 10 ks, ale nemají je zrovna v obchodě, ale na skladě, tak je budu mít až asi v pondělí :( a na té prostřední černé mám je přehozené, tak je budu muset nějak přehodit ty piny, ale nemám vypichovák :( a ještě se chci zeptat k čemu jsou ty zbylé 3 dráty na té modré svorkovnici?

P9060092.jpg?ver=0P9060091.jpg?ver=0

Upraveno od Kovar Pavel

Tak tu polaritu jsem už přehodil, tak teď musím akorát naletovat kusy drátu a připojit. Kam nebo na jaký dráty mám připojit z té modré svorkovnice?

schémata nemáš? a to ses pustil do elektroinstalace? :) odvaha ;-)

Upraveno od Royce

Mám schéma, ale tam jsou jenom ukázané (plus, mínus a ty cany), ale ty ostatní dráty tam nejsou

modrá:

PIN 3 = CAN-H komfort

PIN 4 = CAN-L komfort

černá:

PIN 1 = kostra

PIN 2 = +12V (správně přes pojistku 66 pro levé dveře, 53 pro pravé dveře)

Mám schéma, ale tam jsou jenom ukázané (plus, mínus a ty cany), ale ty ostatní dráty tam nejsou

však ostatní nech tak, jak jsou

Jo tak to tam mám no a co ty zbylé 3 dráty v té modré? ty jsou na nic??

centrál

můžeš mi prosím dát adresu na stáhnutí toho schématu. Díky

To se musí natáhnout až do těch řidičových dveří? Nebo jak to bude fungovat?

Měl jsi centrál z výroby? Pokud jo, máš tam všechny kabely kromě toho CANu.. a ten natáhneš odkudkoliv, kde je.. a napájení, což už se rozebíralo. Pokud nemáš origo centrál, tak tě ani ty kabely v podstatě nemusí zajímat.

Jo já mám origo centrál. A ještě se chci zeptat jestli se musí osadit ty zadní někde na straně řidiče?

ne, tam stačí vyměnit ovladače oken a funguje to

Tak jsem vyměnil ovladač oken a nefunguje to :( na té původní je 6 pinů a na té nové je 9 a ty 3 jsou na (levé a pravé dveře a uzamknutí oken) nebo to tak není?

tohle by ti mohlo pomoct

post-37373-0-09016800-1347456601_thumb.j

defakto stačí natáhnout ty chybějící drátky do ŘJ dveří

máš asi nějakou social edition kabeláž.. já jsem tam ty drátky měl.. jsou to piny 3, 4, a 14...

Upraveno od Royce

Jo jo to už jsem si našel, tak to ještě natáhnu a mělo by to být všechno ok. Já mám eleganci, tak se taky divím, že to nebylo připravený. A pak to budu muset nakódovat nebo se to udělá samo? Kabel mám i program, ale nevím pod čím to mám tam hledat.

komfortka by se měla překódovat sama když si načte řj zadních dveří

Ale já tam tu 12 pólovou svorkovnici nemám. Já tam mám na tom motoru 6 pólovou a 8 pólovou ta 8 je osazena všema pinama a ta 6 jenom dvouma, tak teď nevím kam to připojit :(

ukaž fotku.. asi mluvíme každý o něčem jiném..

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.