luckyluck Vloženo 7. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2006 zdravím, potřebuju teď u své 1.4 mpi vyměnit olej a svíčky (teda dle "intervalů") a chtěl bych se zeptat, na tento druh motoru, co bych měl koupit. Zajímal by mě hlavně ojel, jaký? Chtěl bych nějakou plnou syntetiku (když už, tak už ) a také by mě zajímaly zkušenosti se svíčkama.. díky moc, je fakt, že o oleji se tady najde hodně, ale já se raději přímo ptám na ten můj motůrek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 7. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2006 Olej to je tema stale dookola. najlepsie spravis ked tam das specifikaciu ktoru doporucuje vyrobca (teda prislusnu normu VW). Ak chces viacej o oljoch typ viskozitu a ich vyhody a nebyhody precitaj si nieco o olejoch na ww.oleje.cz Sviecky doporucujem presne take ake si tam mal od vyroby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 7. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 7. Říjen 2006 díky, já vím, nerad opakuju témata, ale šlo spíš o zkušenosti, co kdo do tohodle motoru leje. Dále nemám ani přehled, jací výrobci jsou lepší a tak, jestli tam dát Castrol, OMW, Mogul On tenhle motor mám dost časté problémy se startem, tak jsem si myslel, že bych si třeba pomohl lepším olejem... Jinak svíčky.. dám tam stejné, ale také jsem se tu někde dočetl, že někdo radil jiné.. njo.. je to složitý.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 7. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2006 olej daj znackoveho vyrobcu ktory najdes najlacnejsi s danou specifikaciou. Uplne staci polosyntetika 10W-40, alebo ak mas caste studene starty kratke trate ci byvas na horach ci v kotlinach kde su velke mrazy a chladno tak tam supni 5W-40, inac bohate 10W-40 a polosyntetika. Cokolvek lepsieho je hadzanie peral sviniam Ak si nemal problem s tymito svieckami tak chod do nich, ak chces vyhodit zopar stovak navyse chod do prislusnych NGK (NKG?) pre danu motorizaciu. PS: Ja davam Madit Prima 5W-40 do HTP a sviecky vymenim za origo po 60tkm ako je bezny interval. jedine co doporucujem castejsie menit je vzduchovy motorovy filter kazdych 30tkm vymen a kazdych 15tkm vyfukaj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 7. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2006 Já do své 1.4-50kw měním olej, olejový filtr, vzduchový filtr a kabinový filtr každých 15 000km tedy každou výměnu oleje. Olej dávám Castrol TXT 5w40. Svíčky používám Brisk Extra DR15TC a plná spokojenost ty měním každých 60 000km. Zanedlouho budu měnit olej tak jsem si koupil i palivový filtr od firmy MANN ten co tam je má bezmála 200 000km tak jsem zvědav jak bude vypadat uvnitř. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 7. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2006 Jinak jestli je někdo z Prahy a chtěl by věci na servis levnějš ať mi pošle sz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 7. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 7. Říjen 2006 díky chlapíci, teď jsem zase o něco chytřejší. Jinak já z Prahy jsem, možná bych tvé nabídky využil.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 8. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 olej tam daj taky aby splnal specifikaciu a sviecky ake tam idu som tu uz niekde pisal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tondas2 Vloženo 8. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 Olej jsem pouzil Catrol Magnatec 10W 40 ale filtr jsem nejdrive koupil v prodejne autopotreb a pak jsem mazal do skoda prodejny pro origo protoze tenhle tekl ale olej menim sam protoze v servise mi vymenili olej ja ujel 100km podival se a ne merce byl zacerneny po vymene doma olej krasne cisty i po 500km tak si myslim ze jsem to akorat zaplatil proto menim sam ale s timhle Magnatecem mam jen dobre zkusenosti a je na nem uz 8 000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 8. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 BTW: drahsi olej ako Magnatec uz nebol? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 8. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 BTW: drahsi olej ako Magnatec uz nebol? ja som doteraz pouzival castrol softec 5W40 kde 1L stal 450 SK. akurat teraz som bol na vymene oleja a ten nemal k dispozicii tak mi dal jeho nahradu BP visco 5000 5W40 400Sk 1L kto maze jen jede Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 8. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 Tuhle jsem kupoval Softec za 270 kč/l jestli se nepletu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 9. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 9. Říjen 2006 teď se teprve ukáže, jaká jsem technická lama, ale kolik se do 1.4 mpi 50kw leje vůbec oleje..? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 10. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2006 4 litry, ale obvykle míň takže když koupí 4 litrofku tak to něco zbyde na dolití. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 10. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 10. Říjen 2006 njo, a když se teda ještě zeptám, parametra by měl být lepší Castrol TXT Softec 5W-40 nebo Castrol GTX Magnatec 5W-40 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 10. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2006 Magnatec má něak zlepšit povrch, ale zkušenosti s ním nemám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dublin Vloženo 3. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2006 Ja davam jen Castrol Magnatec 10w-40 a jsem spokojeny.Jinak svicky Bosch Super 4.Kvalita za dobrou cenu.Oboje davam do nasich obou aut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 3. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2006 Magnatec má něak zlepšit povrch, ale zkušenosti s ním nemám... sci-fi blud Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.