pivasek Vloženo 8. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 Zdravím, nedávno jsme s kámošem instalovali do jeho Felície Magnat tubu 300W RMS/600W MAX se zesilovačem 300W RMS/700W MAX. Prohybá to plechy solidně, ale... No prostě teď je řada na mě, jsem ještě trochu náročnější Sehnal jsem si zesilovač o výkonu 600W RMS/1200W MAX (v můstku samozřejmě ) a teď potřebuju ještě nějaký repro do 5K. Mám to do kombíkový Fábie... Našel jsem Xplode XS-L152P5 (450W RMS/1500W MAX), ale je dělanej na uzavřenou ozvučnici, což asi znamená že mi to i přes větší výkon tak hezky hejbat se sedačkama nebude, co? Nic na basreflex jsem nenašel v týhle cenový relaci.. A pumpu nechci Nějaký nápady? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 8. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 Za dobrou cenu ti můžu nabídnout bassreflexový box od JBL GTO1204BR 3990,- (4990,-) jen ho posadíš do kufru a hraješ.Pokud by jsi si chtěl dělat ozvučnici sám tak v tomto cenovém limitu mám Infinity, JBL, Kenwood (dvoucívkový), Phonocar, Hertz, DLD a spoustu dalších.A kdyby jsi chtěl opravdu dobrý tlak tak JBL 1204BP.Jedná se o bandpassovou ozvučnici a ta umí dost hluboko.Ale je trošku přes limit 5790,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pivasek Vloženo 8. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 Ten vypadá moc hezky, koukám že tu jsou velice schopní lidé Když je už v ozvučnici tak jsem jedině rád, je to bez práce, že.. Akorát nebude mu vadit těch 600W sinusovýho výkonu když maj u něj psaných 300W RMS? Ta maximální hodnota sedí, ale.. V tomhle pořád nemám nějak úplně jasno A nejak se mi nepodařilo zjistit rozdíl v těch dvou verzích za 4k a za 5k, u tý jedný mají jen navíc napsaný frekvence Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 8. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 Nevím sice který verze máš na mysli, ale přebytek výkonu zesilovače není na škodu ba naopak.Je dobré když zesilovač pracuje s výkonovou rezervou.Woofer tak nezatěžuje zesilovač a ten se neřeje.Tak nedochází k ztrátě výkonu a nárustu zkreslení z přehřívání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pivasek Vloženo 8. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 verze mám na mysli tyhle: http://www.kasa.cz/audio-video-technika/ko.../jbl-gto1204br/ http://www.kasa.cz/audio-video-technika/ko.../jbl-gto1204bp/ Tak naplno by samozřejmě neběžel, jde spíš o to, že chci tento výkon rozumně využít, takže tak 75%, tohle by vycházelo na 50%.. Jinak teda která hodnota je důležitější a určuje maximální možný zatížení repra a podle toho musím vybrat zesilovač? RMS, MAX, nebo obě? Např., když budu mít repro těch 300/1200 tak snese naplno zesilovač 600/1200, nebo jen třeba 300/600? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 8. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 (editace) Rozdíl je v konstrukci.BR je bassreflex a BP je bandpass.Není nutné využívat až tak výkon zesilovače.Nastaví se vstupní citlivost tak aby při cca 75% hlasitosti nedocházelo ke zkreslení. Zesilovač nesmí být pod RMS zatížitelnosti wooferu tak aby ho zvládl rozhýbat. Co to máš za zesilovač, že má v RMS 600W? Díval jsem se na tu kasu a nevím kde vzali tu cenu 5500,-?Taková tam nikdy nebyla.To jsou ale obchodníci.Přidají na ceně a pak dají slevu na cenu která je skutečná.No...tak se to dělá. Editováno: 8. Říjen 2006, autor: fancarhifi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host MichalF Vloženo 8. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 Díval jsem se na tu kasu a nevím kde vzali tu cenu 5500,-?Taková tam nikdy nebyla.To jsou ale obchodníci.Přidají na ceně a pak dají slevu na cenu která je skutečná.No...tak se to dělá. Dyt to takhle u nas v CR dela uplne kazdej, nevim cemu se divis ;-) Staci se podivat na vicemene jakejkoliv e-shop. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pivasek Vloženo 8. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 8. Říjen 2006 ajo, tak jasný to je a mě to nenapadlo Zesilovač mám tenhle http://www.hificar.cz/item.php?id=1626 S těma cenama je to opravdu běžný, na tyhle praktiky se dá narazit skoro všude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RyVeS Vloženo 9. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2006 nevim jestli do 5K chces jen repro nebo i s boxem ale mohl bych udelat zajimavou nabidku na Hertz EBX300R. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pivasek Vloženo 9. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 9. Říjen 2006 jj, ten vypadá taky dobře, snese i víc.. Do 5k bych nejradši i s boxem Ta zajímavá nabídka by vypadala jak? PS: Odjíždím na tejden do Boleslavi, odepíšu zas až se v pátek vrátím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pivasek Vloženo 13. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2006 (editace) nevim jestli do 5K chces jen repro nebo i s boxem ale mohl bych udelat zajimavou nabidku na Hertz EBX300R. tak jsem konečně z5 doma Jak by tedy vypadala ta zajímavá nabídka na Hertz EBX300R? Editováno: 13. Říjen 2006, autor: pivasek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.