Přejít na obsah

Woofer k zesilovači

Doporučené příspěvky

Zdravím, nedávno jsme s kámošem instalovali do jeho Felície Magnat tubu 300W RMS/600W MAX se zesilovačem 300W RMS/700W MAX. Prohybá to plechy solidně, ale... No prostě teď je řada na mě, jsem ještě trochu náročnější :D

Sehnal jsem si zesilovač o výkonu 600W RMS/1200W MAX (v můstku samozřejmě :D ) a teď potřebuju ještě nějaký repro do 5K. Mám to do kombíkový Fábie... Našel jsem Xplode XS-L152P5 (450W RMS/1500W MAX), ale je dělanej na uzavřenou ozvučnici, což asi znamená že mi to i přes větší výkon tak hezky hejbat se sedačkama nebude, co? :unsure: Nic na basreflex jsem nenašel v týhle cenový relaci.. A pumpu nechci <_<

Nějaký nápady? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za dobrou cenu ti můžu nabídnout bassreflexový box od JBL GTO1204BR 3990,- (4990,-) jen ho posadíš do kufru a hraješ.Pokud by jsi si chtěl dělat ozvučnici sám tak v tomto cenovém limitu mám Infinity, JBL, Kenwood (dvoucívkový), Phonocar, Hertz, DLD a spoustu dalších.A kdyby jsi chtěl opravdu dobrý tlak tak JBL 1204BP.Jedná se o bandpassovou ozvučnici a ta umí dost hluboko.Ale je trošku přes limit 5790,-

post-22-1160331342.jpg

Odkaz ke komentáři

Ten vypadá moc hezky, koukám že tu jsou velice schopní lidé :palec2: Když je už v ozvučnici tak jsem jedině rád, je to bez práce, že.. :) Akorát nebude mu vadit těch 600W sinusovýho výkonu když maj u něj psaných 300W RMS? Ta maximální hodnota sedí, ale.. V tomhle pořád nemám nějak úplně jasno :( A nejak se mi nepodařilo zjistit rozdíl v těch dvou verzích za 4k a za 5k, u tý jedný mají jen navíc napsaný frekvence :unsure:

Odkaz ke komentáři

verze mám na mysli tyhle:

http://www.kasa.cz/audio-video-technika/ko.../jbl-gto1204br/

http://www.kasa.cz/audio-video-technika/ko.../jbl-gto1204bp/

Tak naplno by samozřejmě neběžel, jde spíš o to, že chci tento výkon rozumně využít, takže tak 75%, tohle by vycházelo na 50%..

Jinak teda která hodnota je důležitější a určuje maximální možný zatížení repra a podle toho musím vybrat zesilovač? RMS, MAX, nebo obě?

Např., když budu mít repro těch 300/1200 tak snese naplno zesilovač 600/1200, nebo jen třeba 300/600?

Odkaz ke komentáři

Rozdíl je v konstrukci.BR je bassreflex a BP je bandpass.Není nutné využívat až tak výkon zesilovače.Nastaví se vstupní citlivost tak aby při cca 75% hlasitosti nedocházelo ke zkreslení.

Zesilovač nesmí být pod RMS zatížitelnosti wooferu tak aby ho zvládl rozhýbat.

Co to máš za zesilovač, že má v RMS 600W?

Díval jsem se na tu kasu a nevím kde vzali tu cenu 5500,-?Taková tam nikdy nebyla.To jsou ale obchodníci.Přidají na ceně a pak dají slevu na cenu která je skutečná.No...tak se to dělá.

Editováno: , autor: fancarhifi
Odkaz ke komentáři

Díval jsem se na tu kasu a nevím kde vzali tu cenu 5500,-?Taková tam nikdy nebyla.To jsou ale obchodníci.Přidají na ceně a pak dají slevu na cenu která je skutečná.No...tak se to dělá.

Dyt to takhle u nas v CR dela uplne kazdej, nevim cemu se divis ;-) Staci se podivat na vicemene jakejkoliv e-shop.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...