Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, nedávno jsme s kámošem instalovali do jeho Felície Magnat tubu 300W RMS/600W MAX se zesilovačem 300W RMS/700W MAX. Prohybá to plechy solidně, ale... No prostě teď je řada na mě, jsem ještě trochu náročnější :D

Sehnal jsem si zesilovač o výkonu 600W RMS/1200W MAX (v můstku samozřejmě :D ) a teď potřebuju ještě nějaký repro do 5K. Mám to do kombíkový Fábie... Našel jsem Xplode XS-L152P5 (450W RMS/1500W MAX), ale je dělanej na uzavřenou ozvučnici, což asi znamená že mi to i přes větší výkon tak hezky hejbat se sedačkama nebude, co? :unsure: Nic na basreflex jsem nenašel v týhle cenový relaci.. A pumpu nechci <_<

Nějaký nápady? :)

Za dobrou cenu ti můžu nabídnout bassreflexový box od JBL GTO1204BR 3990,- (4990,-) jen ho posadíš do kufru a hraješ.Pokud by jsi si chtěl dělat ozvučnici sám tak v tomto cenovém limitu mám Infinity, JBL, Kenwood (dvoucívkový), Phonocar, Hertz, DLD a spoustu dalších.A kdyby jsi chtěl opravdu dobrý tlak tak JBL 1204BP.Jedná se o bandpassovou ozvučnici a ta umí dost hluboko.Ale je trošku přes limit 5790,-

post-22-1160331342.jpg

• Autor

Ten vypadá moc hezky, koukám že tu jsou velice schopní lidé :palec2: Když je už v ozvučnici tak jsem jedině rád, je to bez práce, že.. :) Akorát nebude mu vadit těch 600W sinusovýho výkonu když maj u něj psaných 300W RMS? Ta maximální hodnota sedí, ale.. V tomhle pořád nemám nějak úplně jasno :( A nejak se mi nepodařilo zjistit rozdíl v těch dvou verzích za 4k a za 5k, u tý jedný mají jen navíc napsaný frekvence :unsure:

Nevím sice který verze máš na mysli, ale přebytek výkonu zesilovače není na škodu ba naopak.Je dobré když zesilovač pracuje s výkonovou rezervou.Woofer tak nezatěžuje zesilovač a ten se neřeje.Tak nedochází k ztrátě výkonu a nárustu zkreslení z přehřívání.

• Autor

verze mám na mysli tyhle:

http://www.kasa.cz/audio-video-technika/ko.../jbl-gto1204br/

http://www.kasa.cz/audio-video-technika/ko.../jbl-gto1204bp/

Tak naplno by samozřejmě neběžel, jde spíš o to, že chci tento výkon rozumně využít, takže tak 75%, tohle by vycházelo na 50%..

Jinak teda která hodnota je důležitější a určuje maximální možný zatížení repra a podle toho musím vybrat zesilovač? RMS, MAX, nebo obě?

Např., když budu mít repro těch 300/1200 tak snese naplno zesilovač 600/1200, nebo jen třeba 300/600?

Rozdíl je v konstrukci.BR je bassreflex a BP je bandpass.Není nutné využívat až tak výkon zesilovače.Nastaví se vstupní citlivost tak aby při cca 75% hlasitosti nedocházelo ke zkreslení.

Zesilovač nesmí být pod RMS zatížitelnosti wooferu tak aby ho zvládl rozhýbat.

Co to máš za zesilovač, že má v RMS 600W?

Díval jsem se na tu kasu a nevím kde vzali tu cenu 5500,-?Taková tam nikdy nebyla.To jsou ale obchodníci.Přidají na ceně a pak dají slevu na cenu která je skutečná.No...tak se to dělá.

Upraveno od fancarhifi

Díval jsem se na tu kasu a nevím kde vzali tu cenu 5500,-?Taková tam nikdy nebyla.To jsou ale obchodníci.Přidají na ceně a pak dají slevu na cenu která je skutečná.No...tak se to dělá.

Dyt to takhle u nas v CR dela uplne kazdej, nevim cemu se divis ;-) Staci se podivat na vicemene jakejkoliv e-shop.

• Autor

ajo, tak jasný to je a mě to nenapadlo :D

Zesilovač mám tenhle http://www.hificar.cz/item.php?id=1626

S těma cenama je to opravdu běžný, na tyhle praktiky se dá narazit skoro všude :)

nevim jestli do 5K chces jen repro nebo i s boxem ale mohl bych udelat zajimavou nabidku na Hertz EBX300R.

post-22-1160357603.jpg

• Autor

jj, ten vypadá taky dobře, snese i víc.. Do 5k bych nejradši i s boxem ;) Ta zajímavá nabídka by vypadala jak? :)

PS: Odjíždím na tejden do Boleslavi, odepíšu zas až se v pátek vrátím ;)

• Autor
nevim jestli do 5K chces jen repro nebo i s boxem ale mohl bych udelat zajimavou nabidku na Hertz EBX300R.

tak jsem konečně z5 doma :) Jak by tedy vypadala ta zajímavá nabídka na Hertz EBX300R? :)

Upraveno od pivasek

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.