kukuraj Vloženo 5. Prosinec 2017 Vloženo 5. Prosinec 2017 (editace) Ahoj, mám dotaz. Jak správně vyměnit spínač brzdového světla na roomsteru? Našel jsem popis, zmačknout pedál ( mačkal jsem vší silou na doraz), vsadit do otvoru pootočený spínač ( původní byl černý, nový zelený ), otočit až cvakne, pustit pedál, připojit drát. Po tomto postupu mě brzdová světla svítí, ale až je pedál sešlápnutý pakticky na doraz. Jak v prodejnách autodílů, tak v servise mě tvrdili, že se spínač musí nastavit. Samozřejmě nikdo nechtěl říct přesně jak. Buď to nevěděli prakticky, nebo říct nechtěli. Jaký je vlastně princip toho samonastavení spínače? Díky Editováno: 5. Prosinec 2017, autor: kukuraj Citovat
kukuraj Vloženo 5. Prosinec 2017 Autor Vloženo 5. Prosinec 2017 Díky za info! Samořejmě jsem postupoval špatně podle posledního příspěvku zde: Nebo zde http://www.skodaoctavia.cz/brzdovy-spinac-skoda-octavia Zvláštní je, že když teď hledám znova, tak nacházím i správné postupy z dílenských příruček a ne jen ten špatný postup, co jsem našel na mobilu v garáži Citovat
mati-cb Vloženo 8. Květen 2018 Vloženo 8. Květen 2018 Neřešil jste už někdo poruchu brzdového spínače, který je umístěn u brzdového válce? Mám F2, 2013, 1,2 TSI a tady už není brzdový spínač u pedálu, ale u brzdového válce. Objevuje se mi tato porucha: 00526 - Brake Light Switch (F) 008 - Implausible Signal Musí se demontovat celý vzduchový filtr a pak se dá ke spínači dostat... zatím jsem zkoušel pročistit konektor u spínače, ale to nepomohlo, hláška se objeví znovu... Nemáte nějaký nápad? Nebo je to opravdu na výměnu spínače? Díky Citovat
mati-cb Vloženo 12. Květen 2018 Vloženo 12. Květen 2018 Tak jsem postupně vyměnil žárovky, pojistku pro brzdový spínač a nakonec jsem vyměnil i ten brzdový spínač. Porucha 00526 se ale objevuje stále. Už nevím co s tím...nic mě nenapadá. Stejný brzdový spínač se používá asi i u O3 nebo G7, na netu jsem nic nenašel... :-(. Nevěděli byste co s tím? Citovat
psurn Vloženo 28. Červenec 2019 Vloženo 28. Červenec 2019 (editace) Ahoj, chtěl bych požádat o radu, jak sundat konektor u FI ze spínače brzdových světel. Vůbec se mi nepodařilo se prsty dostat z obou stran ke konektoru , odjistit ho a sejmout. Jak se to má správně dělat, asi nějakými kleštičkami anebo sundat to větrání? Povolil jsem 1 šroub, ale stále někde drželo. Děkuji za případné info. Spínač od fmy Borsehung dnes vyměněn, spodní větrání šlo sundat tahem po odjištění šroubu. Po zkoušce se zdá být vše ok. Editováno: 5. Srpen 2019, autor: psurn Citovat
psurn Vloženo 13. Srpen 2019 Vloženo 13. Srpen 2019 Nejdříve jsem zakoupil spínač Borsehung, ale po celkem krátké jízdě se rozsvítily kontrolky EPC a emise, tak jsem nakonec zakoupil originální díl made in Malta a snad bude ok. U toho Borsehungu se mi zdálo, že se spínal téměř při dotyku pedálu a to mohlo způsobovat chyby za jízdy po nerovnostech. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.