Červen 18, 20187 r Ten článek je o Stag 400 to je starší zařízení, to vstřikuje plynnou fázi, nový 500 DIS je ve fázi schvalování, takže zatím čekáme....
Červen 18, 20187 r Autor Dřiv než na podzim bych to asi nečekal.Ja jsem celkem zvědav na cenu toho zařízeni.A taky bych chvili nechal než se to odzkouši,neni dobre kupovat hned novinku,je to stejne jako u aut.
Červen 22, 20187 r V 1. 6. 2018 na 13:52, Malta napsal: tak já to mám s dlouhodobou takto, mám tam sice od načerpání, protože dlohodobá se nulovala, takže od načerpání mám o 2t km více, než u dlouhodobé. Jinak dle tankování LPG je průměrná 6,57l a benzín 0,3 l, ale to čekám že se ještě zlepší, teď přes léto tankuji jednou za měsíc za 250,-. Naposled jsem bral 8.5., ale jak se dívám na ručku, myslíme že teď to vydrží ještě víc jak týden. tak to vydrželo rovný měsíc a půl ... takže mám rekordní nájezd na 7 litrů benzínu ... rovných 5203 km
Červen 23, 20187 r před 12 hodinami, Malta napsal: tak to vydrželo rovný měsíc a půl ... takže mám rekordní nájezd na 7 litrů benzínu ... rovných 5203 km Ty máš v autě TSI? Nějak mi to tu uniká, ale nezačítá se tu opět míchat klasické systémy se systémy v motorech TSI....
Červen 24, 20187 r Autor Takže, aby to nevypadalo že system jen chválim,tak máme bohužel prvni závadu....Všiml jsem si už během minulého týdne že trochu kolísal volnoběch ,ale nevěnoval jsem tomu nějak pozornost,ale asi to bude mit souvislost s tím co se přihodilo dnes.Auto po zátěži na volnoběh tak nějak popískava,děla to jen na plyn,je to takovy kovovy zvuk ktery po chvíli ustane.Zítra volam plynaři.Ach joo. Upraveno Červen 24, 20187 r od bitttpower
Červen 25, 20187 r Autor Tak dnes najeto cca 300 km a nic se neprojevilo,tak nevim.Budu sledovat a uvidíme.
Červenec 18, 20187 r Autor Takže,dlouho jsem tady nic nenapsal.Nyni jezdíme se spotřebou okolo 7,5 l lpg.Co se tyče pískani,problem je s MTV a tlakem,plynař to nějak pošteloval a od te doby je klid.Mluvili jsme spolu o tom a už se s tim setkal hned po montáži že takto auto zapískalo,je to tim že u Tsi je prostě ten tlak vyšší a děla to právě MTV.Takže to není problém montáže jako takove ale Mtv a nádrže.U klasických Mpiček to nezaznamenal.
Červenec 18, 20187 r před 5 hodinami, bitttpower napsal: Takže,dlouho jsem tady nic nenapsal.Nyni jezdíme se spotřebou okolo 7,5 l lpg.Co se tyče pískani,problem je s MTV a tlakem,plynař to nějak pošteloval a od te doby je klid.Mluvili jsme spolu o tom a už se s tim setkal hned po montáži že takto auto zapískalo,je to tim že u Tsi je prostě ten tlak vyšší a děla to právě MTV.Takže to není problém montáže jako takove ale Mtv a nádrže.U klasických Mpiček to nezaznamenal. To je ale blbost...jaký vyšší tlak, ten je stejný jako u klasických aut, nic víc a nic míň, spíš je problém v tom MTV že dává málo paliva, proto ten kolísavý volnoběh...
Srpen 12, 20187 r Autor Zdravím všechny příznivce Lpg.Takže jak jsem psal o tom kolísavem volnoběhu a občasnem pískáni při přídáni plynu,tak minuly týden mi plynař nakonec vyměnil multiventil za novy a vypada to že by to mělo byt už konečně v pořádku,tak doufám že bude.Jinak byla nějaka hadička se sítkem co nasáva plyn(si myslim ja) směrem navrch místo dolu jak to má nový MTV,takže i tam mohl byt problém.Spotřeba se ted pohybuje okolo 8 l LPG,jsou v tom i dost dálnice.Jinak v 32000 km jsem doplnoval benzín do plna a nyní najeto 37000 tis.Přidávam foto stavu ukazatele benzínove ručičky po 5000 tis.km.Takže ted jak je teplo a přepína to v podstatě hned tak je i znatelná úspora benzínu.Jsem zvědav jak rychle ted bude ta benzínova ručička klesat. Upraveno Srpen 12, 20187 r od bitttpower
Září 12, 20186 r Není to na škodu mít v nádrži benzín několik měsíců? Proč nenatankuješ třeba jen půlku?
Září 12, 20186 r Autor Ahoj,ja jsem chtěl vyzkoušet kolik se da ujet na jednu nádrž benzínu km na plyn,protože je tam při provozu na Lpg i dovstřik benzínu.ješte zkusím jednu a pak budu tankovat třeba jen za 500.Jinak beru jen Vervu 100 a nikdy nebyl žádny problém ikdyž tam bylo palivo třeba rok,měla by byt bez biosložky.S klasickou N95 bych to neriskoval. Upraveno Září 12, 20186 r od bitttpower
Září 26, 20186 r Autor Ahoj,zdravím všechny příznivce Lpg.Včera jsem vyměnil olej ve 40 tis.km.Výměna proběhla po 10 tis.km kdy bylo auto v autorizáku na prohlídce.Předtim tam byl longlife,ted jsem tam nalil 5w40 ktery neni taková vodička jako ten původni.Co je ale zvláštni tak při vypouštěni toho oleje jsem si všiml že je nějaky červeny,což jako novy když jse tam nalil tak nebyl.Takže dalši výměna bude po 10 tis a jsem zvědav jakou bude mit barvu ted tento novy olej,už ted je maličko načervenaly ale ne tak moc jako ten vypuštěny.Je to zvláštni protože jsem olej měnil u nového auta taky byl dan 5w 40 a červeny nebyl,až ted ten long.Takže ted už jse tem bude dávat jen 5w 40 a to i v autorizáku.Protože asi není moc dobre míchat viskozity. Upraveno Září 26, 20186 r od bitttpower
Listopad 13, 20186 r Když ti TSI přestavovali na LPG, nenabídli ti přimazávání ventilů (Flashlube)? Docela bych v tom viděl smysl, protože mě udivila spotřeba benzínu (tuším, že jsi psal 0,36 litru / 100 km), takže by se mohly lépe chladit ventily.. Jaká je jinak spokojenost, všechno slouží stále jak má?
Listopad 13, 20186 r TSI normálně ventily nijak nechladí, benzín se vstřikuje přímo do spalovacích prostor.
Listopad 13, 20186 r Autor Ahoj,ted v Prosinci to bude rok co máme Lpg ve Fabii s timto motorem namontováno.Systém jako takovy funguje zatím dobře,se spotřebou benzínu jsem jsem nadmíru spokojen,na to že je to Tsi,takže tam je nějaky přivstřik benzínu .Nyní máme skoro za rok najeto 23 tis km na plyn.Kromě problému s Multiventilem se zatim nic nevyskytlo.V Prosinci jde auto na prohlídku Lpg systému tak uvidíme.Jinak přimazáváni ventilů Flashlube do těchto motorů nedávaji vůbec.Jinak zatim spokojenost a doufám že to tak i nějakou dobu zůstane. Upraveno Listopad 13, 20186 r od bitttpower
Listopad 21, 20186 r Autor Zdravím všechny příznivce lpg.Spotřeba plynu je ted okolo 7,5-8l.Ted jak se ochladilo a auto stoji venku tak přepnuti trva trochu dyl.Dole přidávám foto stavu benzinove nádrže po najetých 11tis.km, kdy jsem bral plnou benzinovou nádrž.Ted je samozřejmně větši spotřeba benzínu než v létě kdy systém přepínal skoro ihned,je v tom i jízda zhruba 100 km kdy se jelo jen na benzín.
Listopad 21, 20186 r Autor Jojo,koukám že už jsi kilometrově těsně za mnou Upraveno Listopad 21, 20186 r od bitttpower
Listopad 21, 20186 r k dnešku 40 502. Kdy budeš mít rok zabudované LPG? edit: vrátil jsem se na začátek vlákna a vidím od 2.1.2018, takže o chlup dříve jako já. Jsem zvědavý na tvé roční náklady BA/LPG abychom mohli porovnat kilometrové náklady
Prosinec 6, 20186 r Dnes jsem narazil na přestavbu Octavie III 1.2 TSI na LPG, je tam i krátká analýza spotřeby: http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-montazi/skoda/montaz-skoda-octavia-iii-1-2-tsi/ Ty čísla nevypadají vůbec špatně.
Prosinec 16, 20186 r Autor Zdravím všechny příznivce Lpg,včera jsem vyjel nádrž benzínu do "sucha" a trochu počítal.Přivstřik benzínu tentokrát vyšel na nějakych 0,33 l na 100 km a spotřeba plynu na nějakych 7,4l/100 km.A to jsem ani neodečítal asi 110 km které jsem jel čistě na benzín.Včera nabrána Verva 100,20 litrů,už jsem nechtěl brát plnou .Do benzínu ještě přidáno aditivum Prins.Za mne se spotřebou benzínu spokojenost. Upraveno Prosinec 16, 20186 r od bitttpower
Únor 27, 20196 r Autor Zdravím,dlouho jsem tady nic nenapsal tak napíšů.Bohužel ale ne k mé radosti,až do ted byla se systémem Prins spokojenost.Ta se bohužel zkazila minuly týden v Pátek.Po natankováni plynu u jedne pumpy kde beru řekl bych pravidelně tak nastal problém s přepnutím na Lpg,při prvním přepnuti auto začne škubat,rozsvítil se i check,děla to jen při prvním přepnuti studeného motoru pak už ne.Dnes jsem nabral plyn jinde,tak jsem zvědav jestli se to nějak projeví.Doufám že nejsou v háji vstřiky,to by mne asi jeb..V ponděli jsem domluven s plynařem že se na to podíva.Jinak spotřeba byla ted těsně pod hranici 7 litru. Píšů sem všechny postřehy ne jen pozitivni takže uvidíme co bude dal. Upraveno Únor 27, 20196 r od bitttpower
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.