Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

před 16 hodinami, stukator napsal:

U nás chcú sa vyčistenie a otestovanie 4 vstrekov 110€ :rolleyes:

Tak to bych měl zdražit...u mě 300/kus..

• 1 měsíc později...

Nechci tady spamovat ve vlákně Bittpowerovi, ale jelikož jsme zde o něco výše diskutovali o budoucnosti LPG,

dávám tu odkaz na velice zajímavý článek (pro Českou republiku jistě zásadní z hlediska budoucnosti výroby aut) a

všeho o okolo nich https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/volkswagen-elektromobil-herbert-diess.A190418_142544_automoto_fdv

No a jelikož má octávka dosloužila a musel jsem se rozhodnout co dál (nechtěl jsem se plynu vzdát, naftu nechci)

tak volba padla na originální zástavbu CNG. Sáhl jsme po celkem již osvědčené 1.4. Při cestě domů (150 km) na tachometru

3,7 kg na 100, při druhé (celé na benzin) 5,6 l na 100. Výkon stačí i na bezpečné předjíždění (bráchova 1.8 to samozřejmě není).

Takže vlákno LPG budu určitě i dál sledovat, ale již nebudu moci přispívat zasvěcenýma radama :D

• Autor

Ahoj Sudetak,gratuluji k novému povozu,ať dlouho a bez problému slouži:palec2:.Jinak s tou 1.4 TSi CNG originál jsem jel a jede to velice slušně,samozřejmně to není 1.8,  ale na běžne ježděni to stači.

Upraveno od bitttpower

Díky moc, též ti přeji co nejvíce km bez nehod a problémů, to placení na čerpačce za plyn

je prostě návykové ať už je to LPG či CNG, prostě sedneš a jedeš kam potřebuješ a to se vyplatí ! lol

• 2 týdny později...
  • Autor

Zdravím všechny příznivce Lpg a plynu obecně:).Ted jsem zkoušel to na dálnicich moc nehnat a jezdit 130-135 a něco město a okrsky a dostal jsem se na spotřebu přesně 6,5 l plynu,což je pro mne nevídana hodnota.Ono když jezdíte nad těch 140 tak už to prostě bere toho plynu více.Jinak od čištěni vstřikovaču najeto 5 tis. km a zatím vše v pořádku, tak doufám že to tak bude i nadále.Příšti tyden servis po 60 tis,ikdyž je najeto míň tak to takto vyšlo po roce.

Upraveno od bitttpower

• Autor

Aktuálně najeto 54 tis,počítam že než to dám ke konci příštiho tydne na servis tak tam bude necelých 56 tis,mám ted ještě nějake dálkovky.

Upraveno od bitttpower

• Autor

Tak to už jsi mne předběhl:palec2:

• Autor

Ahoj,jen tak pro zajímavost,spotřeba plynu se ted  pohybuje okolo 7,2l a přivstřik benzínu vyšel na 0,34 na 100km ted co jsem měřil 10 tis ujetých km.Takže ten přivstřik není zas tako hrozny.Uvidíme jak to bude dál.:) Mnozi z vás by byli se spotřebou níže,ale ja nani nejezdím.

Upraveno od bitttpower

před 14 hodinami, bitttpower napsal:

Ahoj,jen tak pro zajímavost,spotřeba plynu se ted  pohybuje okolo 7,2l a přivstřik benzínu vyšel na 0,34 na 100km ted co jsem měřil 10 tis ujetých km.Takže ten přivstřik není zas tako hrozny.Uvidíme jak to bude dál.:) Mnozi z vás by byli se spotřebou níže,ale ja nani nejezdím.

Jen by mě zajímalo, jak jsi došel na hodnotu 0.34 l benzinu...

• Autor

Asi tim,že jsem vyjel nádrž do prázdna natankoval určite množstvi paliva a vyjel opět do prázdna.Těch 0,34 l je samozřejmně průměr za 10 tis ujetých km a je mi jasne že je to proměnna hodnota že je to někdy víc a někdy míň podle zátěže, ale takhle vyšel ten průměr za ty najete kilometry.Ja tady dávam "pouze" poznatky z provozu,nic víc.

Upraveno od bitttpower

• 4 měsíce později...
  • Autor

Ahoj,delši dobu jsem tady nic nenapsal.Od vyčištěni vstřiku lpg najeto 13 tis. km a zatim funguji dobře.Jinak spotřeba je ted okolo 7,5 l lpg + něco málo přivstřik benzínu.Takže doufám že systém bude i nadále sloužit.

• 1 měsíc později...
  • Autor

Ahoj,takže abych systém jen nechválil tak mám opět problém.Ted jak bylo tepleji tak jsem si všiml že mi při provozu na lpg a zapnute klimě kolísají otáčky a řekl bych že dost výrazně.Zajímavé je že bez zapnute klimy to něděla.Volal jsem do lpgfryšták a pán mi řekl že to děla zanesená škrtici klapka(podle mne uplna blbost),tak jsem ji nechal vyčistit a výsledek je takovy že to nepomohlo.Dnes jsem mu opět volal a pro změnu mi už nebere telefon,tomu říkam férovy přístup k zákaznikoví.Bohužel ted mám hrozně málo času to řešit,ale ten jeho přístup je opravdu "profesionálni".

Upraveno od bitttpower

• 4 týdny později...
  • Autor

Ahoj,přidám nějake nove info.V ponděli návštěva lpg servisu a chtěl jsem vyřešit to kolísání otaček,zarověn se provedla roční revize a výměna lpg filtru jak plynné tak kapalné fáze na mou žádost, protože Prins předepisuje udajně výměnu až v 60 tis.Plynař  něco "pošteloval",takže uvidime jestli to k něčemu bude.Jinak oba origo lpg filtry 950 kč.Holt za značku se platí.Kdyby to nepomohlo tak si holt na jaře budu muset udělat "výlet" do čech,protože nemám tolik času abych tam jezdil s jednou  věci 10krát.

Upraveno od bitttpower

V 18. 12. 2019 na 15:30, bitttpower napsal:

Ahoj,přidám nějake nove info.V ponděli návštěva lpg servisu a chtěl jsem vyřešit to kolísání otaček,zarověn se provedla roční revize a výměna lpg filtru jak plynné tak kapalné fáze na mou žádost, protože Prins předepisuje udajně výměnu až v 60 tis.Plynař  něco "pošteloval",takže uvidime jestli to k něčemu bude.Jinak oba origo lpg filtry 950 kč.Holt za značku se platí.Kdyby to nepomohlo tak si holt na jaře budu muset udělat "výlet" do čech,protože nemám tolik času abych tam jezdil s jednou  věci 10krát.

Jen se zeptám, jakou cenu by jsi si představoval za výměnu dvou filtrů..i kdyby stály 450 Kč, tak mechanik dostane 500,-, půlku odvede státu, zebytek má na světlo, teplo v dílně a na výplatu za práci...ty by jsi za ty peníze dělal?...

Otázka je, jak to myslí, já to chápu tak, že dva filtry stáli (bez práce mechanika při výměně) 950 z toho co napsal.

• Autor

Je to přesně jak piše Martab,je to čistě jen cena filtru,revize,práce atd se plati zvášt.Vyměna filtru otázka 15 min.Ano ja bych za 500 kč za 15 minut dělal.Jinak 2 origo filtry Prins 450 kč opravdu nestoji.Např. zde :Revizní set filtrů Prins VSi V motor 16/12-12

Upraveno od bitttpower

• 1 měsíc později...

Tak co, jak jezdí auto.. No, já sem ani ceny mých filtru psát nebudu, tomu by nikdo nevěřil, kolik platím.. Já ještě filtr kapalne fáze neměnil, mechanik mi říkal, že se nemění.. Ne, nekecám, opravdu jsem se ptal 3x a prej se nemění, jen na výslovne přání zákazníka.. Jelikož k němu jezdí i malta a dalsi lidi zde z fóra a je to borec, který se plynu věnuje asi 30 let, nemám důvod mu nevěřit, ale přijde mi to dost divný, popravdě.. 

• Autor

Ahoj,tak ted momentálně auto šlape dobře,systém funguje.Jen se mi potvrdilo to že sebelepši system bez kvalitního montážnika a následně servisaka není výhra,což bohužel u mne platí dvojnásob.Tak filtry jsou cenově určitě někde jinde než co mám ja u Prinse,mám pocit že se u tohoto systému plati hlavně za značku.

Upraveno od bitttpower

ano, za celou historii FI až doposud, tedy aktuálních 398XXX km jsem měnil filtr kapalné fáze jen jednou a to po návratu z BG, kdy mi to tam přicpalo trubky před filtrem (známá to historka ;) ),ale určitě by toto neplatilo pro přímovstřik, kdyby ho servisák dělal

• 8 měsíců později...
  • Autor

Zdravím všechny,dlouho jsem nic v tomto tématu nenapsal,takže to napravím.Spotřeba plynu se těd pohybuje okolo7-7,5 litru.Systém jako takový funguje dobře.Jelikož se začal při provozu na benzín rozsvěcovat check (grilovane kuře),dal jsem to do autorizáku na diagnostiku,kde se objevila sporadicka závada na 1 válci,samozřejmně na nic nepřišli jen chybu smazali.Tak jsem nechal udělat ve středu dekarbonizaci vodíkem,kdy jsem myslel že to třeba pomůže,ale bohužel nepomohlo.Check se rozsvěcuje jen když je chladněji,když je teplo tak to neděla.Tudíž si myslím že je v háji vstřikovač benzínu.Zkusím ještě zajet někde kde dělají diagnostiku vstřikovačů a uvidíme.

Že by tedy zvýšena spotřeba vstřikovačů? Kolik máš najeto?

• Autor

Najeto je jen 80 tis,tudiž si myslím že je ještě brzo aby byl vstřik už Ko.Popravdě tohle mne celkem mrzí,tankuji jen 100-oktan+ ještě občas nějake aditivum.Těžko ale řict jestli to udělal plyn nebo ne.

ŠA měla nějakou blbou sérii vstřiků, hromadně je mění na 1.0 TSI a i pár případů na 1.5 TSI, tak kdo ví.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.