Publikováno Prosinec 19, 20177 r Zdravím všechny. Mám v háji levou poloosu( vibrace auta, cvakani pri plném rejdu doprava, kdyz za ni vezmu cvaka je cítit vůle v kloubu).Menil jste ji nekdo? nabízeli mi vsude jen original, je nejaka levnejsi alternativa? napr: skf atd, případne máte kod dílu? děkuji za rady Upraveno Prosinec 19, 20177 r od pavel3.0.9
Prosinec 19, 20177 r Po skúsenostiach s poloosami na Alhambre by som už nad lacnejšími alternatívami neuvažoval, ak je dostupný kvalitný diel, hoci aj za vyššiu cenu. Menil som tam poloosi 3x a nikdy nevydržali ani dva roky. Dvakrát mi neuznali reklamáciu. Bohužiaľ pre 4x4 bol vtedy problém originály zohnať a potreboval som jazdiť, takže som moc možností nemal. Teraz tam mám SKF a už som pravú musel reklamovať. Našťastie to vymenili, ale zjavne je to tiež shit a už chápem, prečo mechanici odporúčajú na poloosiach nešetriť...
Prosinec 19, 20177 r SKF kamosovi na a4 vydrzali 1000km, spidany 40.000 km, reklamacia na skf uznana, na spidany nie, vraj opotrebenie zodpoveda najazdenym km, teraz su tam Lobro a zatial ok, potom jedine uz len originaly
Prosinec 19, 20177 r Autor stačilo, ale třeba u octy 1 se to nevyplatilo,kdyz za cenu kloubu se dala sehnat cela polosa ( dva klouby + prachovky atd). jaky výrobce je original?
Prosinec 19, 20177 r ano, pokud srovnáváš cenu origo kloubu s poloosou z druhovýroby, tak to tak může vycházet. Ale to jsou hrušky a jabka...
Prosinec 20, 20177 r Autor jo jen ten original škodovce zase někdo dodává . Nevyrábí si je přece sama. už znám kody: 1K0 407 761 SX - levá poloosa 2K0 407 272 GX je pravá poloosa 5N0 498 099 DX kloub vnější Upraveno Prosinec 20, 20177 r od pavel3.0.9
Prosinec 20, 20177 r no jasně, že je tam příplatek za logo. Na druhou stranu pokud originální díl dodává dejme tomu firma "AB", tak v 99 % platí, že pokud budeš kupovat přímo od AB (tedy bez označení originál), tak se bude jednat o jiné provedení či jinou úroveň kontroly výstupní kvality. Dokonce to klidně může být i přeprodej od jiného výrobce, přebalený pod jejich značkou. Jinými slovy honba za dodavetelem originálu je úplně zbytečná, navíc i ten se v průběhu výroby může měnit. A hlavně SII už se nevyrábí, takže i ty tzv. originální díly se už dávno dělají na úplně jiných linkách a kvalitách, než pro dodávky na pás (z toho důvodu zásadně neměním to, co funguje ještě z výroby). Kup cokoliv, co ti bude cenově vyhovovat a dej "originál" prachovku, protože ta guma je ve finále nejcitlivější místo celého kloubu. A je to také to jediné, co Číňan neumí.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.