Rellik Vloženo 1. Únor 2018 Sdílet Vloženo 1. Únor 2018 Zdravím vespolek. V létě mě čeká první garančka a taky dovolená v zahraničí (cca 1000km + to samé zpět + nějaké pojížďky tam). Mám dilema ohledně té garančky. Teď vím, že je všechno OK z výroby. Pokud půjdu na garančku, tak mi budou měnit olej a dělat kdoví co. Člověk je tvor omylný a může se při té garančce něco opomenout dotáhnout nebo nedodělat a z toho mám celkem strach abych pak po cestě někde nezůstal takříkajíc viset. Co si o tom myslíte? Šli byste na garančku a hned na to jeli na dalekou dovolenou, nebo garančku dělali až po dovolené? Najeto mám aktuálně necelých 12500km (do léta počítám o cca 2000 víc). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 1. Únor 2018 Sdílet Vloženo 1. Únor 2018 před 21 minutami, Rellik napsal: Teď vím, že je všechno OK z výroby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rellik Vloženo 1. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2018 Hmm to mi opravdu změnilo pohled na věc. Jinak nevím co je na tom vtipného... Podle této odpovědi jsem se mohl zeptat na názor mého nejmladšího syna (má 2 roky)... Tak nic teda. A já myslel, že se dočkám nějaké rozumné debaty... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 1. Únor 2018 Sdílet Vloženo 1. Únor 2018 Tak pokud je to první garančka, tak bych určitě šel před. Za prvé nový olej a pak i celková kontrola. Beztak bude masáž zkontroluj auto před dovolenou.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 1. Únor 2018 Sdílet Vloženo 1. Únor 2018 Já bych se toho také nebál, navíc budeš mít zkontrolován vůz před dlouhou jízdou. Abys měl jistotu, dotažení kol a stav hladiny mot. oleje si po servisu můžeš ještě zkontrolovat sám. Navíc máš auto v záruce a nejspíš máš i záruku mobility. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 1. Únor 2018 Sdílet Vloženo 1. Únor 2018 před 1 hodinou, Rellik napsal: Jinak nevím co je na tom vtipného... že to je velmi naivní konstrukce - ale máš svatou pravdu, vtipné to není vůbec. Takže bych také spíše volil servis před cestou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TTRapid Vloženo 2. Únor 2018 Sdílet Vloženo 2. Únor 2018 Za mňa jednoznačne najskôr servis. -prvý olej od vyroby treba čo najskôr vymeniť (čistenie surového motora) -možno si v servise všimnú niečo čo sa pri výrobe nespravilo poriadne, tá možnosť tu je... Auto si rok "sadalo". -servis potvrdí záruku mobility, nech sa stane na ceste čokoľvek, bude to buď záruka alebo ich problém že niečo zanedbali (ak to bude niečo čo mohlo byť zjavné už vtedy)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 2. Únor 2018 Sdílet Vloženo 2. Únor 2018 Jo, běž na servis min 14 dní před dovolenou aby jsi měl prostor pro případnou reklamaci doladění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host maxnuke Vloženo 2. Únor 2018 Sdílet Vloženo 2. Únor 2018 Před pokud máš pocit, že ti v servise něco poserou. Jel bych jinam, zřejmě v ně nemáš důvěru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rellik Vloženo 2. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2018 (editace) Servisu jako takového se nebojím. Kolega v práci tam má kamaráda na nejvyšším místě (ředitele), takže ho budu brát sebou abych si při tom mohl být. Už jsme se domluvili. Pojedu tedy na tu garančku minimálně 14 dnů předem. Jinak někdo psal, že mám v záruce i mobilitu. To by mi moc nepomohlo někde v Maďarsku nebo Rumunsku na dálnici se dvěma detma (2,6) v autě. Než by se to pořešilo, tak by to bylo snad na mašlu... Proto chci auto v pořádku... Ještě tedy dotaz ohledně ceny v servisu. Kolik si tak nachystat +- peněz? EDIT: poslední dotaz beru zpět. Předtím sem si nevšiml, že je tu přímo k tomuto téma... Editováno: 2. Únor 2018, autor: Rellik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 26. Únor 2018 Sdílet Vloženo 26. Únor 2018 cca 3500 - 4000 a kdy odjíždíš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rellik Vloženo 26. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2018 S cenou do 10000,- počítám. To není problém... Možná si jen sebou vezmu svůj olej, protože tam ho celkem předražují co jsem četl v tématu o garančkách... Jinak odjíždíme letos směr Chorvatsko 24.7... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 26. Únor 2018 Sdílet Vloženo 26. Únor 2018 (editace) 10000 Za první servisku? Jsi se zbláznil? Doma si ji dělám za 500. koukni do DP co se dělá na první servisce a ani tam nepůjdeš, jestli máš rozum. Editováno: 26. Únor 2018, autor: Clerfayt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rellik Vloženo 26. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2018 Tak určitě bude výměna oleje (v každém případě), pak kontrola brzd, pneu, možná výměna brzdovky. Kontrola PC - výpis případných chyb. Jelikož teď mám najeto cca 13000km, tak brzdy budou OK, brzdovka se taky mění až pozděj, takže bych to viděl max na tu výměnu oleje... Jinak v servisu jsem jako automechanik pracoval před cca 20 léty, takže tak trochu vím jak to chodí... Nicméně tehdy moc té elektroniky ještě nebylo... Takže v podstatě ty mechanické věci pro mě nejsou problém... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 26. Únor 2018 Sdílet Vloženo 26. Únor 2018 Delas z ty servisky strasny drama bez tam tak, jak to vyjde abys neorestrelil kilometry. Jinak jestli pred nebo po je vcelku jedno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 26. Únor 2018 Sdílet Vloženo 26. Únor 2018 asi takhle, je to první garanční prohlídka + výměna oleje. Pokud řekneš že nechceš dolejvat náplně - ostřikovače apod. nechceš měnit kabinový filtr a stěrače a budeš mít svůj olej... Tak samotná garančka bude stát do 600Kč Výměna oleje s vlastním 700 - 800Kč. Brzdovka se dělá při 60tis nebo 3 letech. Počítej maximálně 1500Kč... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rellik Vloženo 26. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2018 Tak ostřikovače si snad doplním sám (a ne poprvé: ) ), stěrače vyměním taky, max ten kabinový filtr + očista klimy. Ta dostala vloni pěkně zabrat po cestě do a z Rumunska... Olej si objednám, určitě vyjde levněj... Pokud to budou takové drobné, tím líp... Raděj ale počítám vždy víc. Proto těch 10k... V penězích ještě (už) naštěstí problém nemám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.