Publikováno Únor 25, 20187 r Ahoj, dnes na dcerine aute maly servis. Problem se skubanim motoru po prepnuti, vynechani zapalovani na 4. valci. Vymenil jsem filtr kapalne i plynne faze a zavada pretrvava, ale po vetsim zahrati vse ok, prislo mi ze jak jsou vstriky zmrzle, tak ctvrty vynechava. Prehodil jsem tedy striky mezi sebou na 1. a 4. valci pro test, vynechava ted prvni, takze vadny vstrik. Prosim ted o radu, jestli ma cenu kupovat jiny vstrik za dost penez, nebo jestli k tomuto systemu nejdou pouzit levnejsi altrernativy vstrikovacu,ze by se dali vsechny nove, je to uz stare auto. Vstriky jsou oranzove, starsi typ, 09SQ99020002G. Nebo, nemel by jste nekdo v dilne tento vstrik i starsi ale funkcni na prodej? Karle, Paule? diky.
Únor 25, 20187 r U nás jsou ceny brutální,ale v Polsku jsou asi za 1300kč nové.Nevím,ale jestli se prodáva ještě i ten starý tip.
Únor 25, 20187 r V Polsku za cca 1500,- Kč plus 200,- Kč pošta - https://nagaz24.pl/wtryskiwacz-brc-max-pomaranczowy-stary-typ,s,4528,p,pl.html Kdybys nesehnal nic staršího.
Únor 25, 20187 r Autor najeto 218000km, a díky za odkaz,malo jsem hledal,pac jsem objednal z německá za 79€ vc dopravy,tak příště ted jen doufám,ze jsem diagnostikoval správně. Upraveno Únor 25, 20187 r od milosk
Únor 26, 20187 r Máš několik možností...dáš tam sice nový vstřikovač, ale jak jsi psal, jako každý "odborník", jsi musel hned aktivně vše povyměňovat, takže v tu chvíli bude rozházená mapa plynu (benzínová si tipnu už rozházení je, protože to blbě dávkovalo na plyn), protože se po výměně filtrů a vstřiků změní i částečně tlak, tudíž se změní i časy dávkováné, auto bude buď bohaté a začne cukat, nebo bude chudé a začne podpalovat ventily... -já to dělám tak, že vstřikovače vymontujeme, dáme do speciálního roztoku a provádíme čištění ultrazvukem různými frekvencemi - v 95% se nám podaří vstřikovače zachránit, dostaneme ven nečistoty, které se tam dostanou, většinou je to tím, že se nekontrolují filtry, nebo jsou tam nevhodné-původní filtr se vyhodí a dají se tam mizerné polské a tím je na problém zaděláno... -pokud se ani tak nepodaří vstřikovač(e) nezachráníme, nahrazujeme je jinou lištou se vstřikovači, které jsou schopny pracovat s programem BRC- musí se nejdčív zjistit napojením do jednotky, které vstřikovače program nabídne- pak lze realizovat, seřídit a funguje to poté bez problémů dál, vyjde to na nějakých 5000,-. Ale funguje to.
Únor 26, 20187 r Autor odbornik no mas asi pravdu,proto jestli to bude ok,zajedu to nechat poladit.ja nevím,proc sakra se starymi italskymi systémy jsou po 10ti letech porad nějaké problémy . Máme V rodině 5 aut na lpg a jen s brc a tartarini porad něco.ostatní jsou starší,mají i vic najeto a pohoda. Tak jsem asi udělal chybu,když dam novy vstrik mezi stare,nu co už. Díky.
Únor 26, 20187 r Mám brc tie novšie vstreky menil som filtre a nikdy sa nič nenastavovalo auto ide stále rovnako nevidím žiaden rozdiel. Za každou výmenou filtra aby som musel ísť niečo nastavovat to čo je za systém hádam výrobca berie pri vývoji do uvahy aj to že niekto nevymení alebo vymení a nenastavi . Ako vy ostatní chodíte po vymení filtrov na nastavenie? Máte nejakú viditeľnú zmenu ?
Únor 26, 20187 r Autor ja třeba měním filtry plynne faze včas,co 2 roky nebo max 25000km,kupuju polsko,polyester. Uvnitř toho pouziteho je vidět jakoby krupicka ze sazi nebo co,ale profouknout jdou normálně. Kapalne méně často,pac mam blby,nekde az nemožný přístup. jinak mezi námi,co predvedlo BRC s tim jejich ventilem s nadobkou a filtrem co je na dalsi trubicce s dalsim spojem...to je teda patent,proc to dělat jednoduše,když to jde složitě. Se divím ze mi to neuchazi. Upraveno Únor 26, 20187 r od milosk
Únor 26, 20187 r Před hodinou, stukator napsal: Mám brc tie novšie vstreky menil som filtre a nikdy sa nič nenastavovalo auto ide stále rovnako nevidím žiaden rozdiel. Za každou výmenou filtra aby som musel ísť niečo nastavovat to čo je za systém hádam výrobca berie pri vývoji do uvahy aj to že niekto nevymení alebo vymení a nenastavi . Ako vy ostatní chodíte po vymení filtrov na nastavenie? Máte nejakú viditeľnú zmenu ? Viditelná změna je v programových křivkách, stává se, že je systém rozladěný až o 10%....ale z toho si nic nedělej, to nikdo neřeší, pak každá prská jak je plyn na ho(nic), bohužel taková je realita...
Únor 26, 20187 r Před hodinou, milosk napsal: ja třeba měním filtry plynne faze včas,co 2 roky nebo max 25000km,kupuju polsko,polyester. Uvnitř toho pouziteho je vidět jakoby krupicka ze sazi nebo co,ale profouknout jdou normálně. Kapalne méně často,pac mam blby,nekde az nemožný přístup. jinak mezi námi,co predvedlo BRC s tim jejich ventilem s nadobkou a filtrem co je na dalsi trubicce s dalsim spojem...to je teda patent,proc to dělat jednoduše,když to jde složitě. Se divím ze mi to neuchazi. nevím o cem jsi teď psal..."ventilem co je na další trubičce s dalším spojem"....
Únor 26, 20187 r Autor karle,ja bych k tomu spis dodal,ze spousta plynařů to neumí naladit,a člověk jen jezdi a platí...viz moje repase reduktoru v chevrolet plzeň,nejradši by vyměnili pul auta,vždyť asi vis.spousta lidi z mého okolí mela v něčem plyn a vymontovali to,už nemeli nervy pořád řešit nějaké problémy.ať je to jak chce,a mas určitě pravdu,ze každý zasah chce nějakou optimalizaci, v jadru chceme jen jezdit levneji a dát tomu jen to nejnutnější.
Únor 26, 20187 r Autor tohle bude lepší asi bych to nepopsal dobře. Ten prostřední kus,ta destička s dirkou tak za tu to mam uchycene,fakt super,když se to v ruce rozpadne,telata italský fak super kdyz to chces delat jednou rukou Upraveno Únor 26, 20187 r od milosk
Únor 26, 20187 r Máš to už pekne hrdzavé kde to máš umiestnené....ja to mám.na octavii za svetlom a je to novsi typ jednoducho sa to mení . Určite máš dlhšie ten plyn v aute ako ja .
Únor 26, 20187 r Autor je to v pravém nadkolí,když vyndáš plastový podbeh,jakby za světlem ale dole. Je to staré už 14 let no,ted když to píšu,tak vlastně gut Upraveno Únor 26, 20187 r od milosk
Únor 26, 20187 r Karel...Škoda že mám servis ďaleko odomna 150 km dal by som to pozrieť .Týmto verím inde radšej ani nechodím .
Únor 26, 20187 r Milosk jasne chápem....preto je to také hrdzavé ...ja vytiahnem svetlo a mám krásny prístup
Únor 27, 20187 r V 26. 2. 2018 na 18:31, karel.lpg napsal: Máš několik možností...dáš tam sice nový vstřikovač, ale jak jsi psal, jako každý "odborník", jsi musel hned aktivně vše povyměňovat, takže v tu chvíli bude rozházená mapa plynu (benzínová si tipnu už rozházení je, protože to blbě dávkovalo na plyn), protože se po výměně filtrů a vstřiků změní i částečně tlak, tudíž se změní i časy dávkováné, auto bude buď bohaté a začne cukat, nebo bude chudé a začne podpalovat ventily... -já to dělám tak, že vstřikovače vymontujeme, dáme do speciálního roztoku a provádíme čištění ultrazvukem různými frekvencemi - v 95% se nám podaří vstřikovače zachránit, dostaneme ven nečistoty, které se tam dostanou, většinou je to tím, že se nekontrolují filtry, nebo jsou tam nevhodné-původní filtr se vyhodí a dají se tam mizerné polské a tím je na problém zaděláno... -pokud se ani tak nepodaří vstřikovač(e) nezachráníme, nahrazujeme je jinou lištou se vstřikovači, které jsou schopny pracovat s programem BRC- musí se nejdčív zjistit napojením do jednotky, které vstřikovače program nabídne- pak lze realizovat, seřídit a funguje to poté bez problémů dál, vyjde to na nějakých 5000,-. Ale funguje to. Mám známého co montuje Lpg a říkal mi,že také zkoušel čistit vstřikovače ultrazvukem a že to pomohlo vždy jen na 5 až 10 tis km max.Kolik se dá podle tebe Karle najet ještě na takto vyčištěné vstřikovače a kolik to u tebe zhruba stojí,jestli to není tajné?
Únor 28, 20187 r před 12 hodinami, dusan.k napsal: Mám známého co montuje Lpg a říkal mi,že také zkoušel čistit vstřikovače ultrazvukem a že to pomohlo vždy jen na 5 až 10 tis km max.Kolik se dá podle tebe Karle najet ještě na takto vyčištěné vstřikovače a kolik to u tebe zhruba stojí,jestli to není tajné? Nevím co máš za známého, dneska "dělá" plyn kde kdo, podle toho to vypadá. Vstřikovače čistíme, ne zkoušíme vyčistit, nemáme ultrazvuk na čištění zubních protéz, ale mašinu na čištění vstřikovačů, je na to několik druhů kapalin a je to o čase, nejdřív v jedné kapalině, pak nechat vychladnout vstřiky, pak v druhé,vstřiky jedou v kapalině různými frekvencemi tak jak kdyby jely v motoru, případně zopakovat...mám tu auta, že se vstřiky vyčistily a mají najeto dalších 100 tisíc, ale je to taky dáno tím, jak to vše probíhalo...když někdo dojede jak minulý týden auto, že to cuká, a pak se dovíme, že už to dělá od loňského léta, tak moc šancí na zachránění vstřiků už opravdu není, takže asi tak, naštěstí se vstřikovače čistí a mění jen minimálně....čistění vyjde na 1200,- lišta se 4 vstřiky...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.