Publikováno Únor 25, 20187 r Zdravím,mam menši problém se svoji Fabii 1.9TDi 74kw (2001) jak je teplota venku pod nulou a auto déle stoji( cca 2 dny v mrazech) tak motor nenaskočí ,startér točí ale auto nechytne,když jsem to zkoušel tak po 3 za sebou nahodit tak už při startovaní začali poblikávat kontrolky na pristrojové desce.včetně ukazatele najetých kilometru a hodin a z radia se vymazali všechny uložene stanice.Při pokusu o nastartovaní přes startovací kabely auto chytne temeř okamžitě.myslíte ze je už baterka k.o? nebo je problem nekde jinde? jestě dodám ze při startovaní ma starter cca 2 sekundy prodlevu než žačne točit.( startér jsem měnil před pul rokem)Po nastartovaní přes kabely a ujetí cca 50km uz auto chytá normalně,do te doby než ho necham stat cca ty 2 dny.Všem moc děkuji za případné rady.
Únor 25, 20187 r Když to přes kabely nastartuje ihned,tak autu nic není.Buď můžeš tady na fóru číst úvahy o tom,kolik voltů má vybitý a kolik nabitý akumulátor,nebo jednoduše ten akumulátor vyndat a přes noc nabít.Pokud by se Ti znovu stalo,že po 2 dnech nenastartuješ,tak koupit nový.Příčin,proč je vybitý,může být mnoho.Mohl se Ti vybít přes něco,co zůstalo zapnuté,mohl ale také odejít.Ideální by bylo po nabití a připojení změřit odběr proudu.Jen je nepraktické,pokud po dobu těch dvou dnů než se po nabití přesvědčíš,jak na tom jsi,to auto potřebuješ a nevíš,jestli půjde nastartovat...
Únor 25, 20187 r Autor Baterii jsem dobíjel před 2 tejdnama.když jsem nenastartoval poprvé.A dnes jsem opět nenastaroval po dvouch dnech co auto stalo.Myslel jsem že když starter toči ,že je baterka ještě v pohodě,ale asi mě její koupě nemine.Snad teda bude po problemu.
Únor 25, 20187 r Jedině že bys ještě zkontroloval ten klidový odběr,jestli Ti něco tu baterku nevybíjí. Jinak novou.
Únor 26, 20187 r Autor tak baterka dnes vyměněna koupil jsem starline za 1700 kč ,auto chytlo okamžitě,najel jsem zatím 25km ale zmizelo poblikavání světel a pristrojovky a nerosvicuje se kontrolka serva.uvidím co bude dále.
Březen 4, 20187 r Autor Tak i po 2 dennim staním jsem nastartoval na poprvé ,problem je v tom že když auto necham dele stat tak po nažhavení sviček a pokus o start je tam cca 3 sekundy prodleva než začne starter točit,prostě musim kliček podržet dele než starter začne točit.dalši starty po zahratí už jsou v pohodě.Neví někdo v čem muže bejt problém a na co se zaměřit?
Březen 4, 20187 r Možná je problém v tom, že lidi kolikrát hledají problém i tam kde není. Tohle zažívám vždy když jsou mrazy a s autem méňe jezdím, respektive když jezdím jen kratší trasy nebo třeba když sem teď měl ošetřování na synka a auto jelo jen k doktorovi a zpět, pak několik dní stálo. Dal sem to na nabíječku a druhej den ráno v -17 start OK, pak po třech dnech jen hupcuky po doktorech a stejnej projev jak poplsuješ. Neřeším a jezdím, když vidím že už má aku opravdu jen málo, tak jí holt pomůžu nabíječkou. Jak už začnu jezdit normálně tak je to pořád OK.
Září 8, 20196 r Dobrý den, mám problém s fabií 1.9 TDI 74kw. Auto normálně jezdilo a zniceho nic na křižovatce chciplo. Od té doby už nenastartovalo. Diagnostika bez chyb. Čerpadlo po otočení klíčku sepne. Vyměněn palivový filtr. A stále nechytne. Nevíte někdo co mám hledat dál?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.