velkytom Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 No tak když jsem měl HTP fábku 47 kw, tak když jsem předjížděl při zapnuté klimatizaci (a nedej bože do kopce) … musel jsem ji vypnout … a embéčko hned poskočilo dopředu. Spotřeba o 0,5 litru vyšší … u klokana to dělat nemusím, ba co víc, ani nepozoruji změny ve spotřebě, navíc už u předchozího embéčka jsem přišel na chuť climatronicu, takže žádné a věčně štelování teploty. Když jsem před 20 lety kupoval první novou fábku, považoval jsem klimatizaci za nepotřebný buržoazní rozmar … Dnes bez toho nemůžu žít, holt buržoust :-) Takové Citigo asi kompresor při plném volume fakt vypíná, neboť žádné zrychlení při vypnutí klima se nekoná, jede pořád stejně … jen má člověk pocit, že neklimatizuje, takže v horku jen langsam jízda … ale změny ve spotřebě jsem také nezaznamenal ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 před 7 minutami, velkytom napsal: No tak když jsem měl HTP fábku 47 kw, tak když jsem předjížděl při zapnuté klimatizaci (a nedej bože do kopce) … musel jsem ji vypnout … a embéčko hned poskočilo dopředu. Spotřeba o 0,5 litru vyšší … u klokana to dělat nemusím, ba co víc, ani nepozoruji změny ve spotřebě, navíc už u předchozího embéčka jsem přišel na chuť climatronicu, takže žádné a věčně štelování teploty. Když jsem před 20 lety kupoval první novou fábku, považoval jsem klimatizaci za nepotřebný buržoazní rozmar … Dnes bez toho nemůžu žít, holt buržoust :-) Takové Citigo asi kompresor při plném volume fakt vypíná, neboť žádné zrychlení při vypnutí klima se nekoná, jede pořád stejně … jen má člověk pocit, že neklimatizuje, takže v horku jen langsam jízda … ale změny ve spotřebě jsem také nezaznamenal ... Naprostý souhlas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duschan Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 před 15 hodinami, Houska #2 napsal: ....to se určitě dostaneš!!! :-).... Snad. Jinak oprava, zatím to je 9,8 :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 4. Duben 2020 Sdílet Vloženo 4. Duben 2020 V 3. 4. 2020 na 9:41, Duschan napsal: Snad. Jinak oprava, zatím to je 9,8 :-) Uf. Ty to honíš :). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 5. Duben 2020 Sdílet Vloženo 5. Duben 2020 ....no, dává mu cucnout!:-))... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 5. Duben 2020 Sdílet Vloženo 5. Duben 2020 před 7 hodinami, Houska #2 napsal: ....no, dává mu cucnout!:-))... :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Barak Vloženo 5. Duben 2020 Sdílet Vloženo 5. Duben 2020 včerejší klidná jízda , dálnice 110 - 130, okrsky většinou zatáčky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 5. Duben 2020 Sdílet Vloženo 5. Duben 2020 (editace) Ahoj kluci, já dnes, sám Holýšov-Praha, Záběhlice....tempomat 110-130 km/h, AC aktivní (i když asi to bude pomíjivé), profil trasy, od nás mírně do kopce :-)) viz foto dolní. Foto horní, zpáteční cesta ve dvou.....opět předpisově tempomat......jsem spokojený! ? Editováno: 5. Duben 2020, autor: Houska #2 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davi72 Vloženo 6. Duben 2020 Sdílet Vloženo 6. Duben 2020 Spokojenost je základ☺ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 6. Duben 2020 Sdílet Vloženo 6. Duben 2020 Zítra pojedu to samé, tak zkusím bez tempomatu, samozřejmě včera byla dálnice skoro prázdná...ale tak jen pro zajímavost!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 6. Duben 2020 Sdílet Vloženo 6. Duben 2020 před 17 hodinami, Barak napsal: včerejší klidná jízda , dálnice 110 - 130, okrsky většinou zatáčky. ...pěkná práce!!! ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 7. Duben 2020 Sdílet Vloženo 7. Duben 2020 V 5. 4. 2020 na 20:59, Houska #2 napsal: Ahoj kluci, já dnes, sám Holýšov-Praha, Záběhlice....tempomat 110-130 km/h, AC aktivní (i když asi to bude pomíjivé), profil trasy, od nás mírně do kopce :-)) viz foto dolní. Foto horní, zpáteční cesta ve dvou.....opět předpisově tempomat......jsem spokojený! ? ...dnes to samé...spotřeba 6,7....tam ve třech lidech a řídila dcera a sem tam se nechala unést 120 km-h/ -140 km/h :-)...i 150 km/h....musel jsem ji krotit, zpět ve dvou lidech....normalka 120 km/h až 130 km/h......takže skoro stejné jako s tempíkem!!! :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 7. Duben 2020 Sdílet Vloženo 7. Duben 2020 Pèkná spotřeba. Jen ať auto protáhne. Já po dalnici pokud to dovolí okolnosti taky dam tempomat na 150 - 160. Ať vyženu pavouky s výfuku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 7. Duben 2020 Sdílet Vloženo 7. Duben 2020 A teraz tu napis spotrebu podla tankovania a nie pc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 8. Duben 2020 Sdílet Vloženo 8. Duben 2020 Alane a ty máš jakou podle tankováni. Já to zatim neměřil podle tankováni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 8. Duben 2020 Sdílet Vloženo 8. Duben 2020 @atlan.....ted nějak nachápu, nemyslíš od posledního tankování???....zdá se ti to málo, nebo hodně???.....pokud málo, ono vlastně v obou případech, tak Tě s čístým svědomím údaje garantuji nemám důvod proč si zde honit triko, to najdeš daleko lepší kouzelníky a nechtělo se mě porád fotit údaje.....zkrátka, kdo nevěří jeho věc! ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 8. Duben 2020 Sdílet Vloženo 8. Duben 2020 @Houska #2 Myslel porovnat se skutečným "natankovaným množstvím". Bohužel zde hodně záleží na tom kdy vypne pistole, jediné jak to dobře porovnat je najet několik tisíc km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 8. Duben 2020 Sdílet Vloženo 8. Duben 2020 Alan myslí to, že máš se zkusit řídit podle toho, co natankuješ do nádrže. To jest. Třeba natankovat do plna a ujet 100 km a dotankovat do plna. Kolik natankuješ, tak je to přesná hodnota. Ono počítač v autě může trochu udávat jinou průměrnou spotřebu. Ale o moc to nebude jiné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 8. Duben 2020 Sdílet Vloženo 8. Duben 2020 před 12 minutami, Martin Rušaj napsal: Třeba natankovat do plna a ujet 100 km a dotankovat do plna. Kolik natankuješ, tak je to přesná hodnota. Tak zrovna touto metodou bude ten výpočet extrémně nepřesný, rozdíl mezi jednotlivými tankováními i u stejného stojanu může být i několik litrů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 8. Duben 2020 Sdílet Vloženo 8. Duben 2020 Já bych tomu taky moc nevěřil. Protože PC vypočítavá spotřebu přes nějaký algoritmus. A je docela spolehlivý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 8. Duben 2020 Sdílet Vloženo 8. Duben 2020 (editace) Ono u inej znacky to ukazuje o 1dcl vacsiu spotrebu, ako je realna. Co je slusna presnost. Ked uvazime ze sa testuje tankovanim do plna. Zaujimave ze na koncerne, to ukazuje o 0.5l mensiu spotrebu, ako je realna tj o pol litra menej na PC ako vypocitana podla tankovania. Tak ze super ze pc na skodovke pise ze 6l a podla tankovania jazdis za 6,5. V dnesnej dobe to je ucelove klamanie. A ked to chcete skusat, tak na celej nadrzi tj 600 az 800km. Bude to presnejsie. Pouzitim apky na to je to relativne rychle a zdlhodobeho pohladu aj presne. Editováno: 8. Duben 2020, autor: atlan 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 8. Duben 2020 Sdílet Vloženo 8. Duben 2020 @atlan kde jsi přišel na to, že koncern ukazuje o 0.5l méně? Moje auto ukazuje o +0.1l více než je realita, další auta (koncernová) v rodině -0.3l, 0.0l, -0.1l (vše za dobu více než 6tis km než dojde k vynulování BC) . Celá nádrž nepomůže, stále můžeš natankovat více/méně, vedu si tak spotřebu u všech aut a někdy stojan od stojanu to vychází pokaždé jinak, srovná se to až po pár tisících km. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 9. Duben 2020 Sdílet Vloženo 9. Duben 2020 Hoši bavíme se tady cca o deckách. Pár korunách. Jen si dám v hospodě pivo míň nebo víc. Teda až bude hospoda otevřená. :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 9. Duben 2020 Sdílet Vloženo 9. Duben 2020 Asi tak @Martin Rušaj, ještě bych mohl dát kanďák na 20 l do kufru jezdit až to zhebne, nalejt vynulovat tachometr a znovu do zhebnutí :-))...to tedy dělat nebudu, prostě tohle jsem opsal a kdo chce musí si k tomu dát třeba nějaký svůj koeficient -+0,5 litru. :-)) 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 9. Duben 2020 Sdílet Vloženo 9. Duben 2020 před 11 hodinami, atlan napsal: Ono u inej znacky to ukazuje o 1dcl vacsiu spotrebu, ako je realna. Co je slusna presnost. Ked uvazime ze sa testuje tankovanim do plna. Zaujimave ze na koncerne, to ukazuje o 0.5l mensiu spotrebu, ako je realna tj o pol litra menej na PC ako vypocitana podla tankovania. Tak ze super ze pc na skodovke pise ze 6l a podla tankovania jazdis za 6,5. V dnesnej dobe to je ucelove klamanie. A ked to chcete skusat, tak na celej nadrzi tj 600 az 800km. Bude to presnejsie. Pouzitim apky na to je to relativne rychle a zdlhodobeho pohladu aj presne. ....nic tady nezkoušíme, jen si zde píšeme kdo jakou má spotřebu, bo pak bychom zabředli i do jiných faktorů, jako je profil trasy, zda foukal vítr proti nebo zad, a jak bylo auto naloženo....je jasný, když vidíš polepený testovaný auto, jezdí v tom jeden řidič, stejnou trasu a předpisově,...najede určitý počet km, pak se vše musí zaznamenat a znova dokola, a dle toho se dělají nějaké výpočty....brácha to chvilku dělal a říkal docela opruzní záležitost!!! ? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.