Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

V tomto tématu se můžete rozepsat podrobně o spotřebách.

Ideální je napsat údaje z PP (průměrná spotřeba, průměrná rychlost, ujetá vzdálenost, doba jízdy - ideálně foto), popsat ujeté trasy a styl jízdy.

A nakonec konfrontovat průměrnou spotřebu podle PP s výpočtem podle ujeté vzdálenosti a načerpaného paliva.

Vloženo

Dovolím si i já zveřejnit svůj postřeh. ;) Spotřeba na zimních gumách šířky 195 je asi o 0,2 vyšší, než na letních 205. Jinak jsem v zimě jezdil za  cca 5,3 a teď mám letní týden, tak zatím asi těch 5,2 na krátké trase do práce. Obecně jsem že svého litru pořád hodně nadšený. :w00t1:

• o 5 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Cesta ze severu Itálie přes Švýcarsko, Rakousko a Německo 2 dospělí + 2 děti + zavazadla - Ø 99 km/h, 5,3 l/100 km, totéž změřeno i dotankováním. Motor najeto 9000 km. Nejčastěji 140 km/h tacho. 

IMG_20180501_201034.jpg

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 3
  • o 4 měsíce později...
Vloženo

Zdravím Vás pánové, 

tak jsem se stal novým majitelem vozidla Octavia III s motorem 1.0 TSI ve výbavě Style Plus. Po dlouhém čtení Vašeho fóra, jsem se nakonec rozhodl pro lepší výbavu než motor. A po prvních ujetých kilometrech jsem zcela nadšen z ''malého'' motůrku, zatím pecka...a spotřeba....?

IMG-20181006-WA0023.jpg

• o 5 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Tam pohodova jazda (stúpajúci profil - prevýšenie cca 700m)

Naspat som sa už ponáhľal domov ale tých 700m prevýšenia bolo zasa k dobru (plus rozvoz kolegov po meste navyše 20km)

4 dospelí chlapi každý min 80kg 

motor mal 600 km takže zabieham a tým pádom 90 percent času je nad 2000rpm. Aj preto "zelený list" len 32 bodov zo 100.

IMG_20190420_173015.jpg

IMG_20190420_193805.jpg

Editováno: , autor: Shorty193
Vloženo

Tak dnes rodinný výlet pri veľmi špecifických podmienkach. Okresky, žiadne kopce, veľa sviatočných vodičov čiže maximalne plynulo na hranici limitov +5kmh kvoli policajtom. 2 dospelí, 1 dieťa a úplne relaxačná jazda v D režime DSG (miestami aj za 1250 rpm). A výsledok je pekný. Keby veľmi chcem... myslim ze dostať sa pod 4 by sa dnes dalo. 

IMG_20190422_223924.jpg

• o 3 týdny později...
Vloženo

Ty vole chlapi, jak s tím jezdíte?!?:) Nebo možná je otázka, jak s tím jezdím, já... Jak píšu ve "svým" vláknu, tak mám průměr kolem 6,5l a jednou se mi podařilo 4,8, ale to už snad nechci zažít:) 

Vloženo

@robin1976: To je vsetko len o trase. Videl si ze som sem hodil spotrebu 4.1 ale take podmienky nastanu zasa o rok ked bude 1.maj. Dnes rano napriklad do prace 7km za 9.5l/100km. Dlhe trasy a plynula jazda sa da jazdit okolo 5l na 100km pri priemernej rychlosti okolo 100km/h.

Vloženo

Včera cesta Pardubice-Poděbrady a zpět. Spotřeba i jízdní vlastnosti tohoto motoru je pozoruhodná. Mám ho 3 měsíce, najeto 1.500 km. Koupeno jako roční vůz najeto 8.700 km. Jakmile jedu víc jak 10 km, spotřeba rapidně klesá. Delší trasy průměr 4.3-4.8. Měl jsem Rapida 66 kW, ale tento motor v Octavii je úplně jiná liga! Jsem naprosto spokojen.

IMG_20190519_180300.jpg

Vloženo

Po 20000 km s tím jezdím bez soustředění se na spotřebu za nějakých 5,5 l. Když má člověk lehkou nohu, jde to o litr míň, ale je to nuda a spíš podtáčení.

Vloženo

JJ chvíli jsem si na to musel zvykat, necpat tam za každou cenu nejvyšší stupeň. Jezdím často stejnou 80 km dlouhou a poměrně členitou trasu. Zkusil jsem variantu s využíváním 6ky na rovinkách (časté řazení) a var. nechat jen 5ku. U druhé varianty vychází o něco málo lepší spotřeba a o dost větší pohodlí, pružnost a plynulost jízdy, navíc je to lepší pro motor, dvouhmotu..... Bavíme se o běžných okreskových rychlostech 80-110 km/h.

Vloženo (editace)

V sobotu ďalšia cesta... prvý obrázok je cesta tam so zapnutou klimatizaciou, druhý cesta naspäť v rýchlejšom tempe (vid. priemerna rychlost) bez klimatizacie a pripájam aj výškový profil. Zlozenie nasledovne: 30km okresky s dedinami s rychlostnym priemerom 60 az 65km/h, 50km dialnica s rychlostnym obmedzenim max 100km/h a zvysnych 100km klasicka dialnica Vmax130km/h. Dokopy sedi zhruba tych 180km na obrazkoch. V aute 3 dospeli ludia plus 3 mensie tasky. Vsade plynula jazda na limit + 5km/h. Este dodavam informaciu ze moj PP ubera oproti vypoctom z tankovania priblizne 0.3l/100km. 

IMG_20190525_190418.jpg

IMG_20190525_205906.jpg

Capture.JPG

Editováno: , autor: Shorty193
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Ja mam asi na 1800 km kolem 6,5 L / 100km spotrebu, coz je docela dost a to je auto uplne nove koupene.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

A co tam chcete zabehavat? Pneumatiky? 

Tie 3 piesty velky odpor nekladu, na miesto oleja je tam mastna voda, a kruzky maju vole jak na motore po 100tkm.

Motor bol konstruovany na minimalne straty trienim. Tak ze o nejakom zabehu hovorit neda. O znizeni spotreby uz vobec. Ta klesne preto ze to prestanete drzat na 2000ot,a budete vyuzivat motor pod 2000ot.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...