Publikováno Říjen 13, 200618 r Chci si na zadní nápravu dát kotouče.Původně jsem myslel,že přehodím celou nápravu,ale je to z bouračky,kdy to auto šlo i přes střechu a mě se zdá,že je trochu ohnutá.A navíc na mojí mám nedávno měněné náboje.Tak se chci optat,jestli tam můžu nechat náboje původní(bubnová brzda) a dosatit na ni jen kotouče,desky,lanovody a třmeny.Kupovat se mi je nechce a z té kotoučové nápravy je použít nemůžu,ložiska jsou nic moc,taky naštěstí nic nestála
Říjen 13, 200618 r Chci si na zadní nápravu dát kotouče.Původně jsem myslel,že přehodím celou nápravu,ale je to z bouračky,kdy to auto šlo i přes střechu a mě se zdá,že je trochu ohnutá.A navíc na mojí mám nedávno měněné náboje.Tak se chci optat,jestli tam můžu nechat náboje původní(bubnová brzda) a dosatit na ni jen kotouče,desky,lanovody a třmeny.Kupovat se mi je nechce a z té kotoučové nápravy je použít nemůžu,ložiska jsou nic moc,taky naštěstí nic nestála Já osobně bych to neměnil. V zimním období kotouče trpí a odrezávají,protože se neobrzdí jako v létě.
Říjen 13, 200618 r Autor Tak to mám víc problémů s těma bubnama.Už mám druhé auto na bubnech a na předku je to znát,že se zadek ulejvá.Co se týká brzd,tak nešetřím a nekupuju podle ceny,ale když jedeš po dálnici a někdo se ti tam nacpe,tak musíš někdy víc na brzdu a časem je to cítit ve volantu,že přední kotouče začínají házet,ale u kotoučové octavie se to nestalo a kolegovi to brzdí i o dost líp.Je to jen můj názor,ale když by to bylo horší,tak by kotoučové brzdy tolik na auta nedávali.
Říjen 13, 200618 r Autor A to obrždění bych pochopil třeba na horách,ale tady kolem Prahy asi moc rozdíl v letním a zimním brždění nebude
Říjen 13, 200618 r Hlavne si poradne odvzdusnete popripade vymena brzd. kapal. kazde 2 roky. Ja to dodrzuji a brzd. pedal jde skoro lehce jak akceleracni pedal.
Říjen 14, 200618 r Autor Tak kotouče jsou na autě a je to fakt změna.Nápravu jsem nechal původní,náboje pasujou z bubnové brzdy,tak stačilo vyměnit jen štíty,brzdové třmeny s držákama,kotouče,desky,lanovody,brzdové trubky a kapalinu.Krásná práce v klidu na pár hodin.Ještě kdyby to tak jelo,jak to teď brzdí Ale to zase až jindy
Říjen 16, 200618 r Autor Nepsal jsem,že jsem je nestahoval,ale že jsem je použil.Nedávno se tam dávali,tak stáhnout to šlo dobře
Říjen 16, 200618 r A to obrždění bych pochopil třeba na horách,ale tady kolem Prahy asi moc rozdíl v letním a zimním brždění nebude To máš pravdu. Já jsem z Krkonoš.
Říjen 18, 200618 r Nebol problem s ovzdusnenim ? Myslim, ze niekto na fore sa pytal, ci sa do strmena pred montazou nema naliat brzdova kvapalina. Mna tiez caka vymena. Mam 1,6 74kW a menim vpredu komplet naboje aj s kotucmi za 280mm a dozadu iba ako "zmesky", kedze napravy nie su.
Říjen 18, 200618 r Autor Nedavno jsem ty ložiska měnil,tak tam tak nedržely,ale udělal jsem si takové dvě páky,které se dali ohnout až za abs korunku,tak se to netehalo za kraj náboje a vše to přežilo v pohodě.Kdyby nebyli nedávno dávané,tak asi tak dobře nepůjdou A co se týká té kapaliny,tak to šlo v pohodě.Komplet jsem všechno vypumpoval a vypustil,pak jsem to 3x oběhl a odvzdušnil a bylo to v pohodě.Jen pro jistotu ještě jednou druhý den a nemůžu si to teď vynachválit
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.