Přejít na obsah

teplota vzduchu


speedy gonzales

Doporučené příspěvky

Pokud se nepletu, tak by teplota nasávaného vzduchu měla u zahřátého motoru mít pokud možno konstantní hodnotu (cca kolem 35°C), aby byly docíleny stále stejné podmínky (opět pokud možno) pro spalování paliva a tím i minimální emise. Prostě se míchá okolní vzduch se vzduchem ohřátým od výfukového potrubí.

Takže vlastně ani nevím, proč chceš měřit teplotu nasávaného vzduchu.

(Takhle to aspoň funguje od novějších škodulí po felicie, fabie podle mě nebude vyjímkou i když bude mít i další čidla)

(Jo a nevím, jak to je u dieselů a turbomotory jsou kapitola sama pro sebe)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Ahoj, pres VAG jsem zjistil, ze v bloku hodnot 004 na pozici 4, cili teplota nasavaneho vzduchu mi jeste pred nastartovanim ukazuje teplotu cca 45°C, po zahrati motoru a pri jizde potom treba 55-60°C. Dneska jsem rozebral klapku s termostatem pred airboxem a funguje dobre, v lednicce otevrena, pod fenem zavrena natesno a pri cca 18°C venku mirne pootevrena. V DP jsem se docetl, ze to muze byt i ukostreni atd, ale chtel bych vyzkouset vytahnout to cidlo a schladit ho at vim, jestli vubec funguje. Otazka ja, jak se vytahuje, jestli se jenom vytahne nebo jestli tam je nejaka pojistka atd.

post-54601-0-97616200-1304247026_thumb.p

Druha vedlejsi otazka je k te klapce. Je tam nejspis k tomu, aby se motor rychleji ohral, ale v zime, kdy je mraz, tak je podle mne porad alespon priotevrena a nasavany vzduch je teplejsi nez venku i kdyz je motor uz zahrat, v cem je to lepsi? Ja bych rekl, ze pokud je motor zahraty, tak je lepsi nasavat studeny vzduch. A jaktoze diesely to nemaji, ty by to zahrati potrebovaly o to vic ne? Ani SDI to nema.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...