Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Občas mám problém při načítání navigačních map ze slotu pro SD1. Furt se to načítá a synchronizuje až musím vyndat kartu a pak se to hned načte. Ve slotu pro SD2 je to Ok. Zároveň ve slotu SD1 se mi vůbec nenačte SD karta s mp3, ve slotu SD2 funguje bez problému. V návodu není rozlišeno, ve kterém slotu má být navigační SD karta a kde pro média, tudíž předpokládám, že musí vše fungovat v obou. Funguje vám vše v obou slotech? Vypadá to na problém slotu a reklamaci...

tak při včerejší garančce schválena výměna jednotky na záruku

Editováno: , autor: l79
  • o 7 měsíců později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Koukal jsem na Škodaplus a většina nabízených Kodiaqů po FL včetně RS mají Amundsen. Vyplatí se vůbec příplatek za Columbus, když ho Škodovka do vozu nedává? 

Vloženo

Zalezi jestli chces pouzivat vestavenou navigaci columbus ma lepsi fix gps a o neco vetsi display. Pokud pouzivas waze na mobilu tak je podle mne columbus zbytecnej. Pro normalniho cloveka je si myslim zbytecnej spis bych sel po Lane assist a jinych vecech ktere pri jizde fakt vyuzijes..

Vloženo

Já zatím auto s navigací neměl, ale přemýšlím o Kodiaqu a tak koumu jestli Amundsen nebo Columbus. Doteď jsem jezdil podle navigace v mobilu - mám tam Sygic. Ale počítám, že u nového vozu budu jezdit podle vestavěné a mobil už využívat nebudu.

Vloženo

Ja mam Amundsen cez 3 roky a musim povedat, ze to bol omyl. Urcite by som priplatil za Columbus. Amundsen je hodne, ako by som to povedal nepresný? Asi najlepsie to vyjadrili v jednej nemenovanej  relacii- dostaneš sa do cieľa napriek navigácii. AA pouzivam tak v 5% pripadov, a to len vtedy ak sa ponáhľam: waze. Inak idem cez Amundsen lebo sa mi nechce otravovat s AA. Poznamka: ked sa zle rozhodneš tak to neskôr už nevymeniš.

Vloženo
před 20 hodinami, Luman napsal:

Já zatím auto s navigací neměl, ale přemýšlím o Kodiaqu a tak koumu jestli Amundsen nebo Columbus. Doteď jsem jezdil podle navigace v mobilu - mám tam Sygic. Ale počítám, že u nového vozu budu jezdit podle vestavěné a mobil už využívat nebudu.

Mám Amundsen v oct. 3, pravidelně aktualizovaný. Už se mi ale dvakrát stalo, že mě zbytečně hnal objížďkou, ačkoliv překážka provozu už byla pryč. V době, kdy jsem auto kupoval to byla pecka, dnes, když jsou waze, google maps, atd.. je ten Amundsen trochu zpomalený, i když asi bere aktuální data z družic. 

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Chci se zeptat jestli je u Amundsenu v Kodiaqu v posledním modelovém roku v rámci navigace funkce rozpoznávání dopravních značek? Ptám se proto, že tato funkce je nabízena v paketu Top travel asistent spolu s tempomatem a parkovacím asistentem. V současném autě tuto funkci mám a dopravní značky se mi zobrazují mezi budíky v kapličce přistojů. Pokud ne dá se dodatečně dokodovat?

Vloženo

Čtení značek u současných modelových roků a těch nadcházejících dokódovat už nejde, je to chráněno SWaP klíčem. Jinak pokud vím, tak i nový MIB3 Amundsen umí zobrazovat značky, ale asi to dělají takto jako paket s Columbusem nejspíš a nemusí se nic řešit

Vloženo (editace)

To není paket s Columbudem, ale paket Top travel asist a obsahuje parkovací asistent, adaptivní tempomat a rozpoznávání dopravních značek.

Současný Amundsen s MIB3 v Kodiaqu umi zobrazovat značky kde?

Editováno: , autor: xx30
Vloženo

Aha, měl jsem za to, že Top Travel Assist je s Columbusem.

Amundsen zobrazuje značky normálně v navigaci, jako starší Amundsen. A samozřejmě i v budíkách. V tomto ohledu je mezi Amundsenem a Columbusem rozdíl jen ten, že v případě virtuálního cockpitu neumí zobrazovat mapy zároveň na displeji rádia a v cockpitu. Pokud se pro MIB3 nic nezměnilo :) 

Vloženo

A navigační pokyny z Google Map/Waze umí zobrazovat i v budíkách :) Bez obrazu, jen šipky. Taky dobré podoktnout, na to jsem zapomněl :) To je za mě pěkná vychytávka u MIB3, krom jiného samozřejmě :) 

Vloženo

Omlouvám se, ale bavíme se o zobrazení dopravních značek s rychlostí ne šipky kam jet.

Takže Amundsen s MIB3 v Kodiakqu modelový rok který se dnes objednává umí přečíst a zobrazit dopravní značky?

Vloženo
před 2 hodinami, Krosta napsal:

Amundsen zobrazuje značky normálně v navigaci, jako starší Amundsen. A samozřejmě i v budíkách.

Jak jsem psal v předchozím příspěvku, ano umí.

A jen dodám, že tohle není tvé soukromé téma, tak jsem přidal skutečnost, která by mohla zajímat i ostatní uživatele infotainmentu Amundsen. :) 

Stačilo chvilku hledat a zde je 100% ujištění, že to Amundsen umí :)

https://youtu.be/4sbERH4f7Pw?t=326

Jedná se sice o Karoqa, ale Amundsen je všude stejný. V cockpitu jsou vidět značky. Nehledal jsem dále, zda někde bude vidět, zda to ukáže i v navigaci přímo, ale to už jsem dál nehledal. Pokud to ale umí zobrazit v cockpitu, tak to bude umět i v navigaci. Ve výše zmíněném voze to neukazuje, ale může to být tím, že to má v navigaci vypnuté. 
Spíše zůstává otázkou, zda to určitě je jen při čtení značek na silnici, nebo i přímo z mapových podkladů (jak to má Columbus), to s jistotou říct nemohu, ale myslím si, že to umí také.

• o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...