Publikováno Červen 13, 20187 r Narazil jsem v jednom SM na informaci, že výpustný šroub oleje 1,0MPI má utahovací moment pouhých 8Nm SM - Citigo bazar.pdf DP 04.2014 ovšem uvádí 30Nm (tak už jsem ho 2x utáhnul). Vyšla snad nějaká změna - ví o tom někdo něco? (nebo je to jen překlep nebo záměna se šroubem upevňujícím vanu) Snížení na 8Nm se mi opravdu nezdá, kdyby 20...25Nm, tak neřeknu.
Červen 13, 20187 r No tak to by mne taky zajímalo ? Mám ten článek ve SM o bazarovém Citigu již kdysi dávno přečtený a tehdy jsem se taky tomu utahovacímu momentu podivil. Odpověď co je správný utahovací moment nemám a docela si na správné vysvětlení počkám a to taky proto, že některé tzv. odborné údaje uváděné v časopise Světě motorů se mi již dříve zdáli jaksi na hraně. I když SM je asi i tak nejfundovanější laický časopis pro motoristy u nás v ČR.
Červen 13, 20187 r Toto sa pise v TecDocMazání motoruVypouštěcí šroub(y) pro olej30 Nm Použít nový šroub.Snímač tlaku oleje20 Nm Vyměnit těsnění.Olejový filtr20 NmOlejové čerpadlo20 Nm Vyměnit těsnění.Olejová vana8 Nm + 90° Použít nový šroub(y).
Červen 13, 20187 r Autor Takže žádná TPI od ŠA, 30Nm platí (SM leze z gatí). DP 04.2014 ještě uvádí: Já vrátil původní šroub 2x, dnes jsem dal novej, když už mi za 15,-Kč "spadl" do košíku (s neztratilelným těsnícím kroužkem, zajímavý je, že ty těsnící kroužky - origo i vyměněný Febi jsou ocelové).
Červen 14, 20187 r Ja by som bol rád keby niekto p.Vaculíkovi povedal nech nepíše tie sračky o tom ako sa na 1,6MPI nedajú vymieňať sviečky bez demontáže sania ... Dostal sa mi do ruky speciál ojetiny a zase je to tam rozpísané aký je to podvod na ľudí a problém ... Kľudne nech príde , ja mu tú výmenu sviečok na 1,6 ukážem , kľudne aj s 1/2 račňou a na LPG aute .
Červen 14, 20187 r Autor Taky už jsem v SM narazil na pár nesmyslů nebo chybných údajů.....nedůvěřuj, prověřuj...
Červen 16, 20187 r ja som tam narazil len na drísty a nezmysli , ja nepotrebujem ničomu dôverovať , mám svoj názor a skúsenosti , mne sa to sem tam dostane do ruky ako čítanie pri sedení na Wc a vždy žasnem .. polopravdy a výmysly a ľudia to potom hovoria ďalej
Červen 12, 20214 r Výpustný šroub pro nové motory s nevyměnitelným těsněním je pro staré TSI. Pro motor v citigu a 2. gen TSI je s vyměnitelným hliníkovým těsněním. Mají Hlinkovu olejovou vanu a hrozí při dotahování strhnutí závitu. Bohužel servisy stejně používají v rozporu se servisním manuálem šroub s nevyměnitelným těsněním :-)??
Říjen 17, 20231 r Jaký je prosím správný výpustný šroub? Já jsem koupil tento: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n90288901-sroub-m14x1-5x16-skoda-30645.html A podložku tuto: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n0138158-tesnici-krouzek-skoda-43134.html Nebo je správně tento: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n90288901-sroub-m14x1-5x16-febi-11274.html U všeho je, že je vhodný pro Citigo.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.