Pavel G Vloženo 19. Červen 2018 Sdílet Vloženo 19. Červen 2018 Zdravím, u vozu Škoda Superb II, 125kW mi při 240 tis. km začala svítit kontrolka "Systém kontroly výfukových plynů". Pročítal jsem tu různé články ale přímo k tomuto motoru u Superba jsem nenašel žádné informace. U ostatních článků stálo, že při podobném nájezdu jde z 90% o problém s DPF a je nutné vyčištění či výměna. Chtěl jsem se zeptat, setkali jste se s tímto problémem u Škody Superb 125kW? V čem by mohl být problém? Předem děkuji za jakékoliv rady a tipy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 19. Červen 2018 Sdílet Vloženo 19. Červen 2018 Kdyby to bylo u DPF, bude ti svítit kontrolka DPF. Tohle bude na 99% vadná lambda sonda. Řešil jsem jí asi při 250.000km taky. Koupil jsem novou, od té doby klid, ale chce to aby ti někdo udělal diagnostku a potvrdil, že to je lambda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 19. Červen 2018 Sdílet Vloženo 19. Červen 2018 Tak ako ti píše CentriFUGA. Bez diagnostiky je to ako veštenie z gule. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 19. Červen 2018 Sdílet Vloženo 19. Červen 2018 Třeba se jedná jen o G450 (snímač diferenčních tlaků), také rádo a často odchází. Každopádně diagnostika řekne víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel G Vloženo 19. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 19. Červen 2018 Tak už jsem moudřejší, diagnostika hlásí 3 chyby. Z toho jedna bude pravděpodobně příčina. 008213 Potenciometr klapky v sacím potrubí 01309 Power Steering Control Module 02382 (něco se světelným senzorem?) Podle mechanika může být vadné relé, případně celé ústrojí škrtící klapky. Kvůli nefunkční klapce nefunguje správně DPF (to zjistil podle očouzeného výfuku). Je to podle Vás možné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 20. Červen 2018 Sdílet Vloženo 20. Červen 2018 Áno... Takéto kurvitka sú na tomto motore požehnane. Bohužiaľ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
codlx Vloženo 11. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2018 Ahoj všem, rád bych se chtěl také zeptat... Dnes se mi podařilo u stejného vozu i motoru vybít baterii, že jsem nemohl nastartovat. Přinesl jsem k vozu jinou nabitou baterii, zapojil paralelně k baterii v autě a auto nastartoval. Od té doby mi tato kontrolka také svítí. Napadá vás příčina? RV2015 najeto 110000km BTW: od té doby se mi i nesklápějí přes dálkáč boční zrcátka, ale zkusím ještě trik jak tu popisoval ferda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 12. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2018 Zrcátka.... Musíš naučit dorazy oken.... Potom sklápění bude fungovat.... Kontrolka motoru, to chce dig co napíše....Odesláno z mého Redmi Note 5A pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.