Mišiko Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 Vlastním RAPID LB. Auto je staré 15 měsíců a mám najeto 15500 km. Při cestě na dovolenou do Luhačovic mě před lázněmi vyskočila výstraha "zkontrolovat hladinu oleje". Zajel jsem do servisu a oleje bylo opravdu málo. Mechanik olej doplnil s připomínkou, že ty motory hrozně žerou a po 100 000 km začnou větší problémy. Nejsem žádný odborník na motory. Auto je pro mě dopravní prostředek, a tak teď nevím co si otom mám myslet!!! Rád bych znal vaše názory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lujetu Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 Je to prvni napln v aute. Pokud jezdis hodne po dalnici nebo obecne svizneji, tak je dost mozny, ze si motor neco vezme. Ja mam ted najeto cca 18 tkm od výměny a doleval jsem asi pul litru. Najeto celkem 46 tkm.Doporucil bych ti trochu zkratit servisni interval (nemenit olej az po 30 tkm, ale dřív) a nemel bys mit problémy.Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 Ja mam auto take cca 15 mesicu, najeto cca 12000 km a olej vubec neubyva, je ho stale stejne. Mechanik ze servisu ti chtel nejspis naznacit, abys auto prodal driv nez najede 100000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lujetu Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 To je podle me nazor "Franty garaznika". Ne, ze bych nekoho osocoval, ale prijde mi, ze dnes uz malo ridicu ma trohu citeni a o auto pecuji, dodrzuji zasady, ze by se mel motor ohrat klidnou jízdou, nejezdit furt pod plnym plynem, nepodtacet a pod. A i pres to tvrdy zacházení ty motory furt drzi a auta jezdi, v bazarech je plno vozu s TSI, co maji pres 200 tkm (a to jsou jeste predchozi revize, co mely problémy s rozvody a obecne jeste trpely "porodními problémy"). Nemyslím si, ze by po 100 tkm byla auta na odpis...Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 9. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2018 Ja bych se kilometru nebal. V praci mame dvojkovy fabie 1,2tsi 63kw a dost jich ma pres 200t km a stale jezdej. Obcas si zacvakaj po studenym startu rozvody ale nic hroznyho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mišiko Vloženo 9. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Červenec 2018 Příští rok v dubnu půjdu na prohlídku po 30 000km nebo po 2 rocích. Jezdím více krátké trasy a zatím mi nefunguje žádny algoritmus, který by výměnu oleje uspíšil. Počet km a dnů do kontroly je prostě jednoduchá matematika. Źádný posun ke dřívější kontrole. Asi nechám nastavit pevný interval 1 rok. Ročně najedu cca 13 000km, tak spojím výměnu oleje s prohlídkou. Pro klidnou dušičku. Akorát nevím jaký olej mi nabídnou, ve výběru oleje nemám vůbec jasno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lujetu Vloženo 9. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2018 Longlife bych se nebál. Jen v tvem případě bych menil o dost drive nez po 30 tkm...Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 10. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2018 Vzhledem k tomu, ze ma takovy unik oleje, mohlo by mu pomoci, davat hustsi olej. Ale to by musel zjistit, jaky tam ted ma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2018 Pánové, téma o výměně oleje je vyvěšeno, Tak to zde nedublujte. Spotřeba oleje u LL intervalu není nic neobvyklého. Spíš mě zaráží, že si dotyčný občas sám nezkontroluje stav hladiny oleje v motoru, od toho tam přece je olejová měrka a je to naprosto standardní řidičský úkon od té doby, co se spalovací motor používá v automobilech. Nebo to snad byla náhlá změna? Pak je něco špatně, a je nutné to řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mišiko Vloženo 11. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2018 Ano Pawouku, máš pravdu je to moje chyba. Mohl jsem si doma v gáráži zkontrolovat haldinu oleje a doplnit ji, a problém s nízkou hladinou by byl vyřešen. Ale asi by mi to moc nenapovědělo, zda se u motoru s výše uvedeným nájezdem jedná o běžný jev, nebo ne. A v tom případě zpozornět. To byl původní účel mého příspěvku. Získat poznatky a zkušenosti ostatních uživatelů těchto motorů. Díky za Tvůj postřeh. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 11. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2018 Pravdepodobne je to jev bezny, ale to neznamena, ze to je spravne. Pokud je duvodem moc ridky olej, melo by teoreticky vyresit problem dat olej hustsi, protoze hustsi olej dotesni pist. https://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-myty--Mytus-sesty---Viskozitni-vlastnosti-motorovych-oleju To ze olej unika pres pisty do valcu a je tam spalovan, neni urcite nic dobreho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2018 Co jsem zde na foru za ty roky stihnul vypozorovat, tak spotřeba LL olejů při dodržování flexibilního (prodlouženého) intervalu výměny není nic neobvyklého. Ti, co dodržují tento flexibilní interval, ho prostě čas od času doplňují. Snad si nikdo nemůže myslet, že tam za těch až 30 000 km nedojde k nějakému postupnému úbytku. Pokud to tedy nebyl rychlý náhlý úbytek, tak bych se tím moc nevzrušoval. Anebo přešel na normální interval rok/15 000 km s odpovídajícím olejem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 12. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2018 Originální manuál pro Rapid praví: 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.