Přejít na obsah

Mišiko

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Mišiko

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

-1

Popularita

  1. Na léto mám 16". Pneu z výroby DUNLOP 215/45 s ochranou ráfku, ta se už hodila. A jak píše "ben06" v Buchlovských kopcích na suchu je to paráda. Motor mám 81 kw a nějaký velký rozdíl v rozjezdu proti zimním 15" nepozoruji. Po delším zvažování jsem 17" nebral, v našem okolí se teprve teď začínají dělat nové silnice ( asi po 40 letech ). Soused má na O II 17" a sám přiznal, že to u nás dost drncá. Co se týče ceny pneu, tak i na 16" jsou kvalitní pneu docela ranec.
  2. Ano Pawouku, máš pravdu je to moje chyba. Mohl jsem si doma v gáráži zkontrolovat haldinu oleje a doplnit ji, a problém s nízkou hladinou by byl vyřešen. Ale asi by mi to moc nenapovědělo, zda se u motoru s výše uvedeným nájezdem jedná o běžný jev, nebo ne. A v tom případě zpozornět. To byl původní účel mého příspěvku. Získat poznatky a zkušenosti ostatních uživatelů těchto motorů. Díky za Tvůj postřeh.
  3. Příští rok v dubnu půjdu na prohlídku po 30 000km nebo po 2 rocích. Jezdím více krátké trasy a zatím mi nefunguje žádny algoritmus, který by výměnu oleje uspíšil. Počet km a dnů do kontroly je prostě jednoduchá matematika. Źádný posun ke dřívější kontrole. Asi nechám nastavit pevný interval 1 rok. Ročně najedu cca 13 000km, tak spojím výměnu oleje s prohlídkou. Pro klidnou dušičku. Akorát nevím jaký olej mi nabídnou, ve výběru oleje nemám vůbec jasno.
  4. Vlastním RAPID LB. Auto je staré 15 měsíců a mám najeto 15500 km. Při cestě na dovolenou do Luhačovic mě před lázněmi vyskočila výstraha "zkontrolovat hladinu oleje". Zajel jsem do servisu a oleje bylo opravdu málo. Mechanik olej doplnil s připomínkou, že ty motory hrozně žerou a po 100 000 km začnou větší problémy. Nejsem žádný odborník na motory. Auto je pro mě dopravní prostředek, a tak teď nevím co si otom mám myslet!!! Rád bych znal vaše názory.
  5. Vážení kolegové, obracím se na vás s dotazem jak čistíte motorový prostor, nebo jestli je ho nutné vůbec čistit?
  6. Mám Rapid MR 2017, motor TSI 1,2 81kW. Najeto cca 12 000 KM, dlouhodobá spotřeba 6,2. Jezdím krátké trasy do práce a na nákup asi 20 km denně. Aktuální spotřebu na delší trasu jsem měl 5,2 ( Velké Meziříčí - Luhačovice, jel jsem mimo dálnici )
  7. Díky za typ, mrknu na to. Až se dostanu na montážní kanál, tak se taky podívám jak to vypadá zespodu. U feldy byla zespodu kolem řadičky díra až ke koženému návleku řadičky. U Rapida nemám představu jak to zespodu vypadá.
  8. Díky za dobrý návrh technického řešení.
  9. Kolegove vlastním RAPID LB MR 2017. Teď jezdím první zimu a překvapuje mě jak kolem řadící páky táhne zima. Nechat ruku deset minut na řadičce, tak mě umrzne. Zkoušel jste to někdo nějak řešit, nebo má to vůbec nějaké řešení?
×
×
  • Vytvořit nový...