Publikováno Červenec 28, 20187 r Fabia III - facelift Full LED zadné svetlá na predfacelift aute konkrétne v mojom prípade testované na MR2016 (výroba 08.04.2016). určite si väčšina všimla možnosť prehodiť zadné Full LED svetlá z facelift verzie na tie naše, predfacelift. dovolím označiť svoje Turbo ako prvé auto, ktoré dostalo Full LED zadné svetlá z facelift verzie čo je potrebné zohnať: svetlá - kombi: 6V9 945 711 6V9 945 712 svetlá - hatchback: 6V6 945 711 6V6 945 712 nosiče žiaroviek - kombi: 6V9 945 231 6V9 945 232 nosiče žiaroviek - hatchback: 6V6 945 231 6V6 945 232 zadná hmlovka - H21W BAY9S červená odrazná fólia na nárazník čo je potrebné na výmenu: vybrať staré svetlá vypinovať (vybrať) všetky káble z konektora a preusporiadať ich - iné poradie pinov. konektor je rovnaký osadiť nosič žiaroviek žiarovkami: spiatočka - P21W BA15S smerovka - PY21W BAY15S hmlovka - H21W BAY9S osadiť svetlá na auto nakódovať nalepiť odrazku, pretože facelift svetlá ich nemajú vo svetlomete FAQ (často kladené otázky): OT: kde sa dajú svetlá kúpiť?OD: priamo v Škodovke, prípadne cezo mňa, či na bazosi OT: koľko to stojí? OD: oficiálna cena je asi 7 700 Kč za pár, vrátane nosiča žiaroviek. Ak má niekto možnosť za lacnejšie, tak kľudne... OT: prečo je nutná zmena pinov? OD: pretože nové svetlá majú iné zapojenie. Je to výmysel priamo Škodovky, nie mňa OT: je možné vyrobiť redukciu? OD: teoreticky áno. Problém môže nastať pri spätnom vrátení na predfacelift svetlá, pretože nebude sedieť kódovanie OT: prečo je nutné kódovanie? OD: pretože je iné zapojenie pinov, je aj iný typ "žiarovky" pre koncové svetlo, ide o LED pásik OT: kde nájdem postupy kódovania a zapojenie? OD: zatiaľ nikde. Musím spracovať poriadny článok, potom to možno zverejním... OT: je možné namontovať LED aj pre spiatočku a smerovku? OD: samozrejme, tak isto aj pre hmlovku. To už je každého osobitná voľba, samozrejme s príslušným kódovaním OT: kde je možné svetlá vidieť naživo? OD: momentálne viem o dvoch užívateľoch, ja som na východe Slovenska, občas po Slovensku cestujem. Užívateľ @lukason v Prahe, ak bude ochotný to predviesť OT: koľko času zaberie výmena? OD: je to rádovo pár minút, závisí od šikovnosti OT: kto mi to vymení? OD: na východe Slovenska sa stačí ozvať. Výmena, montáž, kódovanie. (budem priebežne aktualizovať) Fotografie vrátane stručného popisu rozsvietenie doma na baterku: zmena pinovania: po namontovaní bez kódovania žiadna chyba (pravé svetlo bolo úplne odpojené). bohužiaľ, svietila brzda i keď nemala: po nakódovaní - koncové svetlá / hmlovka / brzda / spiatočka / osadenie žiaroviek: spiatočka / hmlovka / vypnuté / zapnuté /celkový pohľad / komplet rozsvietené: Nočné zábery a porovnanie Upraveno Září 19, 20195 r od wirer
Červenec 29, 20187 r Skvělá práce!Fajn, že existují lidé, kteří se takhle vyznají a ještě poskytnout zdarma pro ostatní “know how”.
Červenec 29, 20187 r Vypadá to super, budu nad tím asi silně uvažovat, ale prvně se budu muset podívat na černou FL Fábii, protože u před FL světel ten černý rámeček splývá s autem, Fl světla by pak mohli vypadat lépe Ale teď se na autě řeší jiné problémy , takže počkám až bude pár FL Fábií jezdit Každopádně oběma , ještě že jsou takoví šikulové
Červenec 29, 20187 r Tak doplním aj ja niečo, aby bolo všetko na jednom mieste.. Ako to vyzerá na striebornej a bielej.. A nejaké porovnávačky s pôvodnými svetlami.. A nejaké videjko z cesty nočným mestom.. https://youtu.be/QXOsCDfzNmU Upraveno Červenec 29, 20187 r od brrrrm
Červenec 29, 20187 r I na krátké se dá chytit prolisu: otázka je, jak by to vypadalo. Kombi tam bohužel nic čeho by se dalo chytnout bohužel nemá. EDIT: Jen takový rychlotest v malování: Upraveno Červenec 29, 20187 r od Martab
Červenec 29, 20187 r Autor Rychlotest som dostal cez messenger i ja Celkom sa mi to zapacilo, len o nieco tensia linka by bola asi lepsia Upraveno Červenec 29, 20187 r od wirer
Červenec 29, 20187 r A co takhle horní hrana spoileru? Ale i ten spodek ujde. Ale díky velikosti už to začíná nabírat směr jižní Asie
Červenec 29, 20187 r Spoiler je už moc vysoko: Navíc se dívám že požadavkem jsou dvě odrazky a mezi nimi rozestup (ikdyž rozestup se vlastně netýká M1 a N1, tedy Fábie by měla být OK i s dvěma odrazkama napojenými na sebe). Upraveno Červenec 29, 20187 r od Martab
Červenec 29, 20187 r Tak jsme požádal kolegu v práci co umí s Photoshopem a nevypadá to zle na HB ale uvidíme, jak se znám budou asi důležitější věci než se k tomu dokopu Upraveno Červenec 29, 20187 r od Martab
Červenec 29, 20187 r Autor Dodatocne upravy kodovanim pri DRL svieteni: - koncove svetlo + brzda na 10% - iba brzda na 10% Funkcnost brzdy ostala nezmenena... Skusim zajtra pocas dna ci to vidno. Pre istotu som pridal na 15%
Červenec 29, 20187 r Autor tak tak. prvá je skôr "demonštračná", aby bolo možné si predstaviť svietivosť brzda/koncové svetlo. druhá ostala na 15%, čiže mierne viac
Srpen 3, 20187 r Autor Uz mam druhu variantu pripravenu. 2cm hrubka, a asi o 4-5 cm dlhsie. Mozno to posuniem viac do stran, ako uz to niekde padlo A kto by chcel, na vychode mam 2 sady, kratka i kombi
Srpen 4, 20187 r Ale to zrcadlení všeho možného v předních oknech je mor. A doufám, že ty 3M budou držet líp jak ty z OB. Ale stejně Wap nebo Laser budou hlavní soupeř. Já bych hledal odrazky co půjdou přišroubovat.
Srpen 10, 20187 r Autor Pokial sa nemylim, prva hatchback varianta s novymi full led facelift svetlami PS: zapojenie je odlisne od kombi
Srpen 11, 20187 r Je lepšie raz vidieť ako 100 krát počuť, tak dal wirer pri Levoči technickú prestávku a trocha sme dali reč. Vyzerá to špičkovo, skoro sme začali montovať - ale len obrazne. Je to lákavé. No snáď neskôr. Ale za mňa niky nehovor nikdy. Na wirer-ovej to vyzerá super, na aj na mojej si viem tiež predstaviť .
Srpen 12, 20187 r Já už jsem rozhodnutej, že do toho půjdu, jen letos budu rád za to když doplatím poslední splátku 30K za Fabii a zbyde mě nějakej drobák na dárky na vánoce
Srpen 12, 20187 r Autor Komu by vadili ziarovky v hmlovke, existuje nahrada 2pcs Brilliant Red 10-CRE'E XB-D H21W BAY9s 64136 120 degress LED Bulbs For Car Parking Light ,Brake Lights,Rear Lights http://s.aliexpress.com/RvmayQbi?fromSns=Copy to Clipboard Svietivost je dobra, mam pocit ze lepsia ako pri Osram ziarovke Smerovka a spiatocka su totozne s predfacelift svetlami
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.