Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj všichni,řešil už někdo řetězy na karoqa?Narazil jsem na problém ohledně velikosti řetězů. V návodu je napsáno,že lze použít řetězy pouze na kola velikosti 215/60/R16. To mi potvrdil i prodejce řetězů.Já mám ale velikost kol 215/50/R18.

Domis

Vloženo

A jsem v háji, že já to tady sleduju. :D

Žil bych v blahé nevědomosti a řetězy dal klidně na 17" kola, které budu mít na zimu. Co se vlastně může přihodit, opticky je v podbězích spousta místa i na letních 18" kolech i když obvod bude vlastně furt stejný i s těma 16" kolama.

Vloženo

@Domis - zrovna včera jsem koukal po nových řetězech a trochu slušné vyjdou od 1500 výše (pomíjím levný šunt ala AutoKelly, Sheron apod. ). V testech dopadly dobře Pewag Brenta 9. Na Karoq s 16" koly je potřeba velikost XMB 75 a vyjdou na cca. 1900 Kč.  Jinak na ten rozměr 225/50 R18 jdou třeba Pewag Servo RS77 a ty vyjdou na 3100 Kč. Podle mě normálně půjdou namontovat, jen se škodovka alibisticky zříká zodpovědnosti.

Vloženo

Já si vybral thule CS-9 velikost 102 cca 3500,-. Asi je objednám z netu a vyzkoušim u známého na zvedáku,jestli něčemu nebudou překážet,kdyžtak je vrátim. Jen mě zarazilo,že auto mám z výroby na 18' kolech a zimní jsem dostal ve stejném rozměru,ale škodovka na ně ty řetězy nepovoluje. Je to děs,pěkně matou zákazníka,co si pak má chudák 

vybrat

• o 1 měsíc později...
Vloženo

vzhledem k tomu, že v techničáku je uvedeno u  motorizace 1,5 TSI   v dalších záznamech 215/60 R16  ET 43  a dále  215/55 R17  ET 45  M+S  , tak jsem usoudil, že když M+S tak jako v minulosti se jedná o zimní a lze  nasadit řetězy.  Koupil jsem si zimní ALU komplety  a ještě pro jistotu požádal na info lince ŠKODOVKU o informaci.   No  a zjistil jsem, jakej jsem Vů.  , škodovka mne odkázala na návod kde je uvedeno opravdu ,  že  řetězy jen na 16 palcová kola 6Jx16.  To jsou fakt  divotvorní koumáci.  Taky to zkusim   na 17ctky  a uvidím.  Jen fakt tu škodovku nechápu. Tam musí být koumáků s titulama, co  konfigurují auta.  A to nemluvím o tom, že v techničáku  není uvedena jiná možnost disků  a pneu než ty které jsem uvedl shora.   NECHÁPU

Vloženo

Ještě jsem zapomněl kolegy  požádat o info jestli  už   nemají nějakou zkušenost  než budu řešit kola  /prodej 17 a koupi 16/  a řetězy.

díky předem Optik

• o 2 měsíce později...
Vloženo

tiez to zrovna riesim - mam 17" zimne kolesa a neverim, ze by bol v realnej prevadzke problem s nasadenymi retazami. kaslem na to, ako by sa k tomu stavala poistovna v pripade skodovej udalosti, retaze by som nasadzoval vylucne v nudzovej situacii. skusal teda niekto obut nejake retaze na 17-ky? myslim, ze je vzdy lepsie mat v kufri pre istotu nieco ako nic. a 16-ky kupovat rozhodne nebudem.

Vloženo (editace)

Pokial je v TP uvedene M+S k nejakym rozmerom, znamena to, ze tento rozmer je mozne pouzit len so zimnymi pneu. Neznamena to, ze na inych rozmeroch by ste nemohli pouzit pneu s oznacenim M+S.

Retaze: pytal som sa v servise a tam mi povedali, ze pokial sa mi vojdu retaze na iny rozmer tak nie je problem.

Dalej som to neriesil.

Editováno: , autor: qwertyx64
  • Líbí se mi 1
  • Díky 1
  • o 11 měsíců později...
Vloženo

Ahoj chlapi. Tak jak to dopadlo s těma řetězama na ty 17 kola. Máte už nějaké zkušenosti s praxe? Jedu teď přes Rakušaky a ti to mají v povinné výbavě. Dnes odpoledne jdu na zvedáku vyzkoušet. Kolega má originály od škodovky na 17 kola. Jestli to bude něčemu vadit. V servise mi říkal, že tam není moc místa a že by to mohlo něco poškodit třeba ve vytočeném rejdu.

Vloženo
před 23 hodinami, Martin Rušaj napsal:

Ahoj chlapi. Tak jak to dopadlo s těma řetězama na ty 17 kola. Máte už nějaké zkušenosti s praxe? Jedu teď přes Rakušaky a ti to mají v povinné výbavě. Dnes odpoledne jdu na zvedáku vyzkoušet. Kolega má originály od škodovky na 17 kola. Jestli to bude něčemu vadit. V servise mi říkal, že tam není moc místa a že by to mohlo něco poškodit třeba ve vytočeném rejdu.

Mám je na 17-ky. Je potřeba koupit řetězy s malými články. Použil jsem je zatím jen jednou a krátce, ale šlo to bez bouchání.... prostě do Rakouska je to nutnost a 16-ky kola kvůli tomu se mi shánět nechtělo.

Vloženo

Ofifiálně jdou na karoq jen na kola R16

Nicméně já je na R17 používám a s opatrností to jde. Mám dokonce o chlup větší tyto:

https://www.stresninosice.cz/xmb76-12138-snehove-retezy-pewag-brenta-9-xmb-76

Na dovádění to asi není, ale na to projet v Rakousku cestu mi to stačilo a do podběhů to nemlátilo.

image.thumb.png.da069d43d4b8e0b9ffb68bd771258418.png

Vloženo

Taky jsem to dnes u příležitosti probíral s mechošem, co mě se servisu vezl domu a stanovisko Škodovky je prostě na 17 ne. Oni se tím asi jistí, aby nemuseli pak řešit potrhané brzdové hadičky a kabely k ABSku. Kdyby tam ty řetězy někdo namontoval špatně a byly by volné a vytočená v plném rejdu, tak by se mohlo toto stát. Ale nechápu u takového typu auta, že tam neudělali v podběhu více místa. Každopádně jsem je ještě v praxi nepoužil. Jsou zabalené a připravené na otestováni. Snad v neděli.

• o 3 roky později...
Vloženo

Zdravím, oživuji téma.

Mám Karoq a kola/gumy z výroby 215/50R18, na zimu jsem přezul stejný rozměr gum. Je mi jasné, že striktně podle návodu na tato kola 'Škoda řetězy' nejdou.

Ale co třeba pewag servostar RSC 860? https://www.youtube.com/watch?v=57fGqGFxHx0

Cena docela šílená https://www.e-snehoveretezy.cz/pewag-servostar-rsc-c1676/pewag-servostar-rsc-860-snehove-retezy-par-i923/

ale fungovalo by to?

Případně nemáte někdo zkušenosti s něčím obdobným?

Řetězy jsem použil naposledy snad před 30 lety, kvůli tomu kola R16 kupovat nebudu, hledám tedy nějakou alternativu

Díky

Vloženo

Ještě doplněk. Podle konfigurátoru https://www.pewag.cz/konfigurator-snehovych-retezu/ jdou na Karoq taky řetězy pewag servo sport RSS 75 např. zde

https://www.e-snehoveretezy.cz/snehove-retezy-pewag-pewag-servo-sport-rss-c1272/pewag-servo-sport-rss-75-snehove-retezy-par-i559/

Cenově jsou podstatně vlídnější, než ty ServoStar.

ALE - varianta, že dorvu něco v podběhu, je nepřijatelná.

Máte s tímhle někdo zkušenosti na kola 215/50/R18?

Předem dík

Vloženo (editace)

tento mesiac som bol na dvoch dovolenkach kde som proste musel nasadit retaze a ist do kopca niekolko km a slo to absolutne bez problemov. mam 17"tky elektrony so zimnymi gumami

PXL_20230208_132426193.jpg

Editováno: , autor: bibso
Vloženo
36 minutes ago, bibso said:

mam 17"tky elektrony so zimnymi gumami

Hm, a jaké řetězy?

Já jsem nakonec pořídil Pewag servo sport RSS 75, ještě jsem je nezkoušel ani na sucho. Podle předběžných měření volného prostoru by se tam měly vejít v pohodě. Hlavně ale předpokládám, že je nebudu potřebovat :-)

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Dobrý den, jsem taky před otázkou zda řešit zimní komplet 16" aktuálně mám na autě 215/55 r17 a když chci řetězy chce to po mě 215/60 r16, má někdo zkušenosti s řetězy na těch 215/55 r17? děkuji 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...