Publikováno Září 7, 20187 r Zdravim, vsimol som si na sestrinom aute, ze jej pri starte nesvieti kontrolka baterie. Na mojom po nastartovani ihned zhasne. Mala problem s alternatorom ze slabo dobijal. Dal som ho opravit. Viacej som to neskumal. Chyby v RJ ziadne. Po pripojeni diagnostiky sa zazne. Viete poradit co by to mohlo sposobovat ze nesvieti ? A co by mohlo byt zle ?
Září 8, 20187 r Ahoj Je možné že někdo nezapojil ten malý konektor co je na alternátoru, je 3,2 nebo jedno pinový. Juknul bych na to. Co je to za motor a a auto?
Září 8, 20187 r Autor Alternátor som zapájal ja. A ten konektor som ho zapojil. Auto Fabia motor 1.4 bxw. Upraveno Září 8, 20187 r od marfan
Září 8, 20187 r marfan, měl jsem to samé na jedničkové fábii a uživatel Hubo44 mi poradil co mám hledat ... jen co to najdu já, postnu ti sem link, dělal jsem i fotku
Září 8, 20187 r zkus to vzít analogicky (vím že jiný motor a generace fábky) ale příčina by mohla být stejná https://forum.skodahome.cz/topic/102584-vydrz-motoru-12htp/?do=findComment&comment=2231458
Září 8, 20187 r Autor Diky za tip @Malta idem to skúsiť prepípať či je to prerušené. Náhodou neviete kde to je pripojené ? Kde mám hľadať úplný koniec lebo som si všimol zo spodu, že je to ešte spojené jedným konektorom. Edit: tak je to tak ako to mal malta pretrhnuty drot. Otazka ako to najjednoduchsie opravit resp. vymontovat. Upraveno Září 8, 20187 r od marfan
Září 8, 20187 r nevím, šel jsem prostě po drátech k místu, jak popsal Hubert a prakticky jsem to hned našel. Nemusel jsem ohmetrem ani nic proměřovat
Září 8, 20187 r Pokud rychle a moc to nemontovat, tak bych to vzal rychlospojkou, nebo dutinku Ale já vše radši vždy pájkuji a dávám smršťovačku.
Září 8, 20187 r Autor Dik za info. TO som už zistil. Kábliky priletovane všetko funguje. Inak má to aj nejakú úlohu okrem signalizácie tento snimač či čo to je ?
Září 8, 20187 r já po tom nepátral, důležitý byl pro mě výsledek a jsem rád že to bylo u tebe to samé a podařilo se ti to odstranit
Září 8, 20187 r u některých vozidel když nesvítí žárovka nabíjení po zapnutí klíčku přerušený kabel , nebo je spálená žárovka tak alternátor nenabíjí nebo málo , protože přes žárovku jde buzení a pokud je to přerušení tak žádný proud altík nedává . I tohle mohl být váš problém už v začátku a možná jste měl altík dobrý. . Více by vám vysvětlil elektrikář.
Září 8, 20187 r Autor @Malta Ja som rád, že to bola takáto "blbovina" nechcelo by sa mi ďalej pátrať po probléme. @standa 2 Alternátor mal už za sebou 230tkm takže jeho čas dobrej služby mal asi za sebou, ten čo mi repasoval ten alternátor tak mu ukázal regulátor resp. uhlíky, že ešte tak 7-10tkm by to vydržalo ložiská boli trocha počuť keď som ho iba v ruke pretočil a troška vybrovali. Teraz ide úplne hladko. PS: V mojej fabii mám stále neopravovaný alternátor a to má za sebou skoro 290tkm a polovica sú s toho dialničné KM.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.