Publikováno Září 25, 20186 r Zdravím máme takový menší problém. Přítelkyně na své oct3 natankovala za 180kc benzin a dojezd nafty než natankovala ji budíky ukazovali cca 50km. Okamžitě mi zavolala a motor neprotacela. Co mám s tím vozem vše udělat? Stačí jen vysat nádrž natankovat naftu a v pohodě odjet? Nebo je potřeba i pal filtr a ještě něco? Prosím poraďte má to auto asi měsíc nájezd 100000km 1.6tdi 77kw 2013 moc vám děkuji Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk
Září 25, 20186 r Mně se stalo něco podobného. Do asi 5 benzínu do 60 l nádrže. Dotočil jsem to naftou a se staženou prdelí vyjezdil. Bylo to asi před 100 000 km a nic co by s tím mohlo souviset se nestalo. Asi by bylo vhodné vylepšit mazivost VIFem nebo bionaftou. Ale proč dráždit hada bosou nohou? :-)
Září 25, 20186 r Pokud je tam jen těch cca 5 litrů (při 180kč a dnešních cenách asi cca ano), tak kdyby se plná nádrž dotankovala do plna + dalo více VIFu, neměl by vzniknout žádný problém. Na druhou stranu pokud se s tím autem ještě ani nehnulo od té doby, tak je benzín jen v nádrži a nikde jinde dál (tedy ani ve filtru). Tedy pokud by jsi komplet vysál nádrž, tak by to samozřejmě bylo nejlepší.
Září 25, 20186 r Nestartovat, odtah a vysát. Bude to stát pár tisícikorun, ale za tu jistotu... Vstřiky a čerpadlo jsou drahá sranda.
Září 25, 20186 r Autor Dobře díky za rady, takže vyndam čerpadlo, půjčím si na Aku vrtačku pumpu vysaju do sucha strcim zpět čerpadlo natankuju a odjedu? Nebude zavzdusnene? Když ano bude stacit jen točit klíčkem? Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk
Září 25, 20186 r Koupil jsem takovou pumpu na naftu/oleje za pár stovek, připne se to ne +12V do auta. Kdyby bylo zavzdušněné, tak přes diag pustit čerpadlo a vyžene to všechny bubliny a pak je start na brnk. Vstřiky nemůžou jet na sucho, to není stará rotačka! Foto 1 - pumpa, kterou to máš za pár vteřin vysáto (akorát foceno v motoru, při výměně filtru). Foto 2 - odvzdušnění pomocí diag
Září 25, 20186 r Pokud nedala klíček do první polohy (chápej než nasaje čerpadlo naftu), tak se nic nestalo. Následně postup co radil michal2009.
Září 25, 20186 r Autor Ok dobře díky pánové za pomoc dostanu se k autu kolem 17h tak dám večer vědět Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.