Publikováno Říjen 13, 20186 r Zdravím, u mé 81kW 1.9tDi se objevilo cvakání v motoru, které se se zvýšenými otáčkami zrychluje... viz video. Prosím, čím by to mohlo být, máte s tím zkušenost, na kolik vyjde oprava, je akutní? Díky. 1E8C1309-8E6B-44D0-96FF-F50FE7AE4728.MOV
Říjen 14, 20186 r Ahoj mám ten samý problém. Dovoz SRN najeto 342tis km a je také hlučnější motor-kovové cvakání- hlavně převážně slyšet při jízdě z kopce při brzdění trojkou.. Myslím že by to mohly být hydroštosy.. Pokud je to ale ve zdravé míře něják závratně by to nemělo vadit. Kolik má najeto? Možná bych i zkusil dát trošku hustější olej pokud má více km, to může cvakání ztišit.. pokud to cvaká dost tak v blízké době hydroštosy- stojí pár set korun ale dražší bude spíš práce, přemýšlím že to nechám udělat pak až při rozvodech.? Také bych chtěl slyšet pár názorů kdo se v tom trošku pohybuje a rozumí :) - rád vyslechnu
Říjen 14, 20186 r Autor Najeto 293tkm, slyšel jsem, že by mohlo jít i o opotřebovaný dvouhmotový setrvačník, což je bohužel podstatně dražší záležitost, než hydroštosy..
Říjen 25, 20186 r Hydrostely maji zivotnost do 300 tisic,ale to ti nikdo nezaruci. ja je udelal po 400 a motor je tichy jak pred dvaceti lety kdyz sem ovecku kupoval. Pokud se ti rozlomi, a praskne vacka, delas generalku.... Pavel
Listopad 22, 20186 r V 19. 11. 2018 na 22:38, Rudolf Vážný napsal: Tak to byly hydroštely, výměna 3790,- Oka tak aspon už máš klid... Mě pujde příští týden okta na servis páč mi žačlo něco v motoru ,,hučet,, mám podezření že by to mohlo být ložisko na nap.kladce tak nechám rovnou udělat rozvody,hydroštely, a klínový řemen s kladkama.. ?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.