Publikováno Listopad 7, 20186 r Dobrý večer, chci se zeptat jak zjistím datum výroby motoru. Kde hledat na motoru 1.2 TSI nějaký štítek s tímto údajem? Děkuji za radu.
Listopad 9, 20186 r Autor Děkuji, ale tohoto bych si všimnul, asi se to původnímu majiteli odlepilo... Nicméně na chladiči oleje je tato nálepka, lze to považovat za datum výroby +-?. Za předpokladu že ho nikdo neměnil. Děkuji
Listopad 9, 20186 r V mojom prípade škoda fabia combi 1,2 tsi 63kw/2010. Podľa štítku je motor vyrobený dňa 25.06.2010. Podľa štítku na chladiči oleja je dátum výroby 07.06.2010. Čiže na tvoju otázku odpovedám, že motor je vyrobený +- ako chladič oleja :-)
Listopad 9, 20186 r A vôbec by som sa nebál motora 1,2 tsi /cbza, cbzb/ vyrobeného pred dátumom 18.06.2011. Ako vidíš ja som jeden z vlastnikov tohto motora a je to v pohode :-) samozrejme už mam vymenenu komplet rozvodovu sadu v roku 2016 a doteraz v pohode auto šlape....klop, klop, klop, :-)
Listopad 9, 20186 r Před hodinou, autoroom napsal: Jestli ten můj motor byl vyroben po tom slavném datumu 18.6.2011. To neřeš, stejně to ve skutečnosti nemá žádný extra význam. Problémy s rozvody se nevyhýbají ani motorům vyrobeným po tomto datu. Takže v klidu jezdi, až se začnou ozývat, začni řešit. Třeba na to nikdy nedojde.
Listopad 9, 20186 r Přesně jak píše Pawouk. Rozvody budeš dělat tak jako tak. Na mojí F2 2014 vydržely 140 tis km.
Listopad 9, 20186 r Autor Díky za reakce, to auto mám teprve tři týdny a když jsme jej projížděli bylo v pohodě, doma pak v pohodě. A jednou ráno po třídenním stání slyším to zarachtání po startu, dvě tři sekundy. Tak říkám a doprdele a začal sem googlit víc než před koupí, kdy sem si vygooglil, že tyto problémy jsou jen do určitého data. Auto do provozu v lednu 2012 . . . no ale to není datum výroby, takhle hloupě naletět, tři měsíce někde stálo než na něj přišla řada. Chtěl sem to řešit tak jsem napsal do dvou servisů zde u nás, jeden obyčejný a jeden AS, kolik stojí oprava toho rozvodu. Bylo mi odpovězeno cca 10000+1800 olej a filtr a 10000. Ceny v pořadí jak jsem je zmínil ty servisy. Tak jsem si zavolal do toho levnějšího a vyptával se ještě, na změření řetězu a tak, no a došla řeč na to datum. Bylo mě řečeno že od tohoto data jsou rozvody v pořádku, že to sice zarachtá při startu, ale že to už je projev toho motoru. Že ať se podívám na datum výroby motoru a že jestli to moje šlo ven z fabriky 9/2011 tak motor by neměl být starší jak to datum. A nemusím to řešit že až tak ve sto tisících. Tak sem chtěl zjistit to datum výroby motoru ve finále, ta samolepka na sání u mě chybí a hledal sem tedy nějaký plechový štítek na motoru a našel jen samolepku na chladiči oleje. Najeto to má 67000, podle zdejšího fóra je to hranice kdy se ty rozvody ozývají. Tož uvidíme. Poslechnu Pawouka a budu poslouchat motor. To zarachtání jsem zatím slyšel třikrát až čtyřikrát a pak zase nic, za studena. Dnes tři starty a nic. A jestli můžu mít do tohoto vlákna dotaz na ty rozvody, když už sem se tak rozepsal . . . je to náhlá smrt nebo přichází postupně? Myšleno zvukový projev řetězu se prodlužuje?
Listopad 9, 20186 r Začne to pak rachtat dýl a víc. Na druhou stranu nevíme, jak intenzivně to chrastí u tebe. Tady ti posílám zvuk, který to vydávalo u mě. Extrémní zhoršení během týdne, pak jsem s tím už radši do výměny nejezdil. Na zvedák se to dostalo za minutu 12. Celá výměna mě vyšla do 8 tis Kč vč. oleje a ozubeného kola+ řetěz na olejovém čerpadle.
Listopad 9, 20186 r Myslím, že témat o rozvodech je tady dost a jsou značně rozsáhlá. Takže nebudeme zakládat další.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.