Publikováno Únor 23, 20196 r Uvažuju o ochraně zadního nárazníku z škoda-eshopu folii nebo lištou. Jak je to s montáží lišty nebo folie? Folie je lacinější, má smysl ? Díky za jakékoliv informace
Únor 23, 20196 r Mám fólii, u lišty se mi nelíbí, že jde vidět, fólie si skoro nikdo nevšimne. Další výhodou fólie je že kryje i hranu nárazníku, lišta končí před ní. Na druhou stranu lišta bude určitě odolnější a fólii má smysl dávat jen na nepoškozený nárazník, pokud už tam nějaké rýhy jsou, tak je fólie spíš zvýrazní než aby je schovala.
Únor 23, 20196 r origo lista konci pred hranou, ale na OB autodily jsem koupil listu, ktera neni origo skodovka a je pres hranu. (neni lestena a materialove mi pripomina tu co jsem mel na FII mela by to byt tato: https://www.obautodily.cz/skoda-fabia-iii-combi-kryt-zadniho-narazniku-ki-r-cerny-8833cz991/
Únor 23, 20196 r Fólie je fajn když se často nepřeváží nic těžkého. Já už jí mám prorvanou až do plastu. @lumirnavratTa z OB je celkem fajn, ale víc by se mě zamlouvala leštěná, kór na MC. Dej foto ?
Únor 24, 20196 r Autor OK a jak jde folie namontovat ? Jde to v pohodě ? Sám mam blbé zkušenosti s montáží folie na telefon :D
Únor 24, 20196 r Mne to dělali v servise (nechal jsem to tam lepit při koupi a nechtěli za práci nic).
Únor 24, 20196 r před 14 hodinami, MilanHos napsal: Fólie je fajn když se často nepřeváží nic těžkého. Já už jí mám prorvanou až do plastu. @lumirnavratTa z OB je celkem fajn, ale víc by se mě zamlouvala leštěná, kór na MC. Dej foto ? No a ja prave nechtel tu lesklou. Otec ji mel/ma a nelibila se mi. Takze jsem rad, ze jsem nasel tu co vypadala podobne jako na FII. Mimochodem na podzim 2016 mel otec na FIII listu s presahem pres hranu. Ale loni,kdyz mu davali novy zadek (nedobrzdil za nim Range Rover na prechode) tak dostal uz jen po hranu. Dokonaly foto detail ted nemam, ale u me v tematu na zacatku resp. tady. je trochu videt. Jinak stejne jako @Martab. Koupil, dovezl do servisu a ten nalepil pri koupi auta. Sice ne gratis, ale tech par stokorun uz me nezabije (montovali toho stejne vice).
Únor 24, 20196 r Hm to se mě nelíbí, být to tak z průhledného plastu ? @suntour Taky nemám dobré zkušenosti s lepením fólie na mobil, ale tohle je trochu jiné. Návod je přibalený a je celkem dobře popsaný. Potřebuješ vodu v rozstřikovači (např. na květiny), odmastíš podklad, natříkáš vodu na podklad, nastříkáš vodu na lepivou stranu fólie. Fólii přiložíš na hranu nárazníku a dokud je tam voda, můžeš s tím ještě hýbat takže fólii vycentruješ. A potom přiloženou špachtlí postupně od středu fólie ke krajům vodu vytlačuješ. Mě tam vznikly i bubliny, ale i tak z metru nejde poznat, že tam nějaká fólie je. Na slunku se to potom ještě zlepší.
Únor 24, 20196 r před 8 hodinami, suntour napsal: OK a jak jde folie namontovat ? Jde to v pohodě ? Sám mam blbé zkušenosti s montáží folie na telefon :D Vůbec se toho neboj, mám originál folii, kterou jsem lepil sám a naprostá spokojenost. Pravda je, že je potřeba ji nalepit co nejdřív dokud je nárazník nepoškozený. Lepení je bez problémů jak píše @MilanHos, bubliny žádné nemám a folie plní svojí funkci myslím velmi dobře a k tomu nenarušuje nijak vzhled auta, doporučuju.
Březen 28, 20196 r Autor Folii doporučuji. Nechal jsem si ji namontovat v servisu. Má přesah přes hranu.
Březen 28, 20196 r S tou fólií si jen musí člověk uvědomit, že není uplně tak samospásná. Ocenil bych třeba průhledný plast.
Březen 28, 20196 r @MilanHos tak nějak podobně vypadala po měsíci i moje... takže sem nalepil lištu z https://www.obautodily.cz/skoda-fabia-iii-combi-kryt-zadniho-narazniku-ki-r-cerny-8833cz991/ a zatím mám pul roku klid, pěkně kryje i hrany, už přežila i ranu od klíče na kola. Na modre race to nevypadá špatně.?
Březen 28, 20196 r Fólie je kompromis, nikdy to nebude nějaká "úžasná" ochrana. U mého auta se prahu kufru nesmí dotknout ani bunda, takže fólie je tam čistě z bezpečnostního důvodu kdyby náhodou
Duben 2, 20196 r Autor před 11 hodinami, Ibe napsal: Na blue race lišta z ob nevypadá zle.? Jj vypada to dobře. Lištu dám až folii dodrbu.
Duben 14, 20196 r Tady je odkaz na lesklou lištu, k MC by se hodila:? https://www.obautodily.cz/skoda-fabia-iii-combi-ochranny-panel-zadniho-narazniku-glossy-black-design-vv-cerny-10610cz991/
Červen 15, 20196 r Je nakládací hrana kufru F3 Combi totožná mezi FL a předFL nebo má FL jiný tvar? U této lišty totiž mají v popisku že je to na facelift. https://www.obautodily.cz/skoda-fabia-iii-combi-facelift-ochranny-panel-zadniho-narazniku-glossy-black-design-vv-cerny-11520cz991/
Červen 15, 20196 r @MilanHos U popisku originální jsou jiná čísla, stejně tak u folie. Asi tedy bude hrana jinak. A podle odrazek které nepasují na před FL tak bude jiná forma na nárazník.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.