Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Uvažuju o ochraně zadního nárazníku z škoda-eshopu folii nebo lištou.

Jak je to s montáží lišty nebo folie? 

Folie je lacinější, má smysl ?

Díky za jakékoliv informace

Vloženo

Mám fólii, u lišty se mi nelíbí, že jde vidět, fólie si skoro nikdo nevšimne. Další výhodou fólie je že kryje i hranu nárazníku, lišta končí před ní.

image.thumb.png.912a5aabf08971557480c9c66457b38e.png

Na druhou stranu lišta bude určitě odolnější a fólii má smysl dávat jen na nepoškozený nárazník, pokud už tam nějaké rýhy jsou, tak je fólie spíš zvýrazní než aby je schovala.

Vloženo
před 14 hodinami, MilanHos napsal:

Fólie je fajn když se často nepřeváží nic těžkého. Já už jí mám prorvanou až do plastu.

@lumirnavratTa z OB je celkem fajn, ale víc by se mě zamlouvala leštěná, kór na MC. Dej foto ?

No a ja prave nechtel tu lesklou. Otec ji mel/ma a nelibila se mi. Takze jsem rad, ze jsem nasel tu co vypadala podobne jako na FII.

Mimochodem na podzim 2016 mel otec na FIII listu s presahem pres hranu. Ale loni,kdyz mu davali novy zadek (nedobrzdil za nim Range Rover na prechode) tak dostal uz jen po hranu.

Dokonaly foto detail ted nemam, ale u me v tematu na zacatku resp. tady. je trochu videt.

Jinak stejne jako @Martab. Koupil, dovezl do servisu a ten nalepil pri koupi auta. Sice ne gratis, ale tech par stokorun uz me nezabije (montovali toho stejne vice).

Vloženo

Hm to se mě nelíbí, být to tak z průhledného plastu ?

@suntour Taky nemám dobré zkušenosti s lepením fólie na mobil, ale tohle je trochu jiné. Návod je přibalený a je celkem dobře popsaný. Potřebuješ vodu v rozstřikovači (např. na květiny), odmastíš podklad, natříkáš vodu na podklad, nastříkáš vodu na lepivou stranu fólie. Fólii přiložíš na hranu nárazníku a dokud je tam voda, můžeš s tím ještě hýbat takže fólii vycentruješ. A potom přiloženou špachtlí postupně od středu fólie ke krajům vodu vytlačuješ. Mě tam vznikly i bubliny, ale i tak z metru nejde poznat, že tam nějaká fólie je. Na slunku se to potom ještě zlepší. 

Vloženo
před 8 hodinami, suntour napsal:

OK a jak jde folie namontovat ? 

Jde to v pohodě ?

Sám mam blbé zkušenosti s montáží folie na telefon :D

Vůbec se toho neboj, mám originál folii, kterou jsem lepil sám a naprostá spokojenost. Pravda je, že je potřeba ji nalepit co nejdřív dokud je nárazník nepoškozený. Lepení je bez problémů jak píše @MilanHos, bubliny žádné nemám a folie plní svojí funkci myslím velmi dobře a k tomu nenarušuje nijak vzhled auta, doporučuju.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Fólie je kompromis, nikdy to nebude nějaká "úžasná" ochrana. U mého auta se prahu kufru nesmí dotknout ani bunda, takže fólie je tam čistě z bezpečnostního důvodu kdyby náhodou :D

• o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...