marian1976 Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Ahojte. Zvažujem kúpu nového superbu s týmto motorom a prevodovkou.Zaujímal by ma názor niekoho kto to má, hlavne to 7stupnove Dsg, lebo som čítal že v minulosti s ním boli nejaké problémy so suchou spojkou. Krútiaci moment motora je tušim 340 Nm. Ďakujem za názory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Se suchou ano, ale tady se dává mokrá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian1976 Vloženo 24. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Vďaka Michal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza-marek Vloženo 19. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2019 Nevíte někdo měsíc a rok od kdy se začal dávat tento mokrý 7stupňový DSG ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza-marek Vloženo 20. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2019 Vyhlížím superba cca 2017 rok s DSG. Tento je rok výroby 02/2017 - TMBJH9NP7H7046550 To bude asi ještě 6qalt že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
signoflife Vloženo 21. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2019 ano, to bude šestka. Ale ta je výborná s tímto motorem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza-marek Vloženo 21. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2019 před 12 hodinami, signoflife napsal: ano, to bude šestka. Ale ta je výborná s tímto motorem. Ale 7qalt je lepší ne? Lepší zrychlení, nižší spotřeba na dálnici.... Vyšší točivý moment který můžu přenést. Předpokládám že motor už není tolik škrcený co se týče momentu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
signoflife Vloženo 21. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2019 u 110kW není škrcený, škrcený je u 140kW verze. Někde tady i někdo psal, že se mu 110kW verze pocitově zdá svižnější. Podle mě se kombinace 110kW/DSG 6 zdá nejlepší z doby před nástupem 7°DSG, kde pak je 140kW zřejmě lepší. Nemám zkušenost. Teď mám 7°DSG v Tiguanu se 110kW TDI a svižnější asi nebude. Mám ho 3 dny, tak se rozkoukávám. Ale Tig. je 4kolka a vyšší auto, bude tedy zřejmě těžší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza-marek Vloženo 21. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2019 (editace) Před hodinou, signoflife napsal: Podle čeho z té fotky jsi poznal že to je 110kw verze? :) Jo někde se to tu psalo jak je 140kw škrcený se 6q DSG. Myslím že jenom 5 a 6 jela na plný "krouťák" 140kw v kombinaci 7q DSG už není škrceno na krouťáku? Editováno: 21. Srpen 2019, autor: honza-marek doplneni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2019 Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza-marek Vloženo 21. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2019 Opraveno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
signoflife Vloženo 21. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2019 tak píšeš v sekci 110kW, tak tě asi zajímá tento. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza-marek Vloženo 21. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2019 No jo :) jsem si nevšiml v jakém jsem tématu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
signoflife Vloženo 21. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2019 Tak jestli chceš 110kW, tak je 6°DSG velmi dobrá volba, možná lepší, než pro 140kW. Jestli chceš 140kW, hledej se 7°DSG. Ty ale byly myslím až od modelového roku 2018. To budou místní matadoři vědět přesněji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza-marek Vloženo 22. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2019 Díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Koutnak Vloženo 12. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2021 (editace) Ahoj,uvazuju o koupi superba3 110kw tdi dsg7 uz by melo byt s mokrou spojkou.divne mi prijde ze je tam prvni interval na vymenu oleje az ve 120tis,u predchozich dsg6 se menil olej kazdych 60tis tak me u dsg7 az pri 120tis prekvapil.dekuji za nazory Editováno: 14. Listopad 2021, autor: Tomáš Koutnak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2021 Co řešíš? Tato převodovka (7°DSG, typ 0GC, tzv. s mokrou spojkou) jiný interval nemá a neměla. Když je ti to moc, tak olej vyměň dle libosti. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Koutnak Vloženo 12. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2021 (editace) Nic neresim jen jsem se ptam,protoze jsem auto dsg7 se suchymi spojkami mel u golfa VII tak proto se ptam prislo mi to divne ze se i delaji dsg7 s mokrymi spojkami a tak jsem se hned ptal i na ten interval ze mi to prislo moc kdyz u jinych dsg byl interval po 60tis.tak jsem se to chtel jen overit ze to fakt tak je.dekuji👍🏻 Editováno: 14. Listopad 2021, autor: Tomáš Koutnak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 13. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2021 Menil som po 128tis/2,5 roka s filtrom. Vymen kľudne skor ak sa veľa jazdí po meste. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Koutnak Vloženo 14. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2021 Jeste se zeptam a da se to nejak overit podle vinka jestli to ma uz tu mokrou spojku?nebo nekde na netu potreboval bych to nejlepe dnes vedet:-) diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubasta Vloženo 14. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2021 Záleží na kroutáku. Do 250Nm se dávají DSG7-suché spojky (výceméně klasická prevodovka,kde výrobce udává doživotní náplň,doporučená výměna 120 tis/km) .Nad 250Nm DSG7-mokré spojky doporučená výměna 60tis/km). Nezáleží na kw,ale na krouťáku. Suché spojky mají problém,hlavně v městském provozu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Koutnak Vloženo 14. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2021 (editace) Takze kdyz pan pise ze mu rekli ve skodovce az pri 120tis tak to vypada na suche spojky jak pise kubasta ,ale jak pises i u teto spojky se meni olej i kdyz pisou ze je dozivotni napln.superb co uvazuji koupit ma najeto 79tis takze by melo byt co se tyce dsg7 v cajku?a zjistit se to nejak neda jakou tam teda ma?pan vi jen ze tam je dsg7.diky Editováno: 14. Listopad 2021, autor: Tomáš Koutnak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2021 SIII 2.0 TDI 110 kW nikdy neměl 7°DSG se suchými spojkami. Co na tom není jasné? Píšeš tady nějaké slátaniny. Zjistit se to samozřejmě dá. Například přečtením kódu, který je přímo na převodovce a porovnáním s údaji v dílenské příručce. Anebo návštěvou autorizovaného servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubasta Vloženo 14. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2021 Já tu ale nikde nevidím,že je to tdi. Vidím,že uvažuje o koupi superba3 110kw dsg7. Muže to klidně bejt 1.5 tsi. Možná by bylo dobrý napsat motorizaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2021 Hm, máš pravdu. Přehlídnul jsem to. Nicméně jsme v tématu a sekci motor 2.0 TDI. Ovšem suchá 7°DSG nemá od výrobce žádný předepsaný interval výměny oleje, to je od něj také zmatená informace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.