Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte. Zvažujem kúpu nového superbu s týmto motorom a prevodovkou.Zaujímal by ma názor niekoho kto to má, hlavne to 7stupnove Dsg, lebo som čítal že v minulosti s ním boli nejaké problémy so suchou spojkou. Krútiaci moment motora je tušim 340 Nm. Ďakujem za názory.

• Autor

Vďaka Michal

• 4 měsíce později...

Nevíte někdo měsíc a rok od kdy se začal dávat tento mokrý 7stupňový DSG ?

Vyhlížím superba cca 2017 rok s DSG. Tento je rok výroby 02/2017 -   TMBJH9NP7H7046550

To bude asi ještě 6qalt že?

smazat.jpg

ano, to bude šestka. Ale ta je výborná s tímto motorem.

před 12 hodinami, signoflife napsal:

ano, to bude šestka. Ale ta je výborná s tímto motorem.

Ale 7qalt je lepší ne?  Lepší zrychlení, nižší spotřeba na dálnici....  Vyšší točivý moment který můžu přenést.  Předpokládám že motor už není tolik škrcený co se týče momentu?

u 110kW není škrcený, škrcený je u 140kW verze. Někde tady i někdo psal, že se mu 110kW verze pocitově zdá svižnější. Podle mě se kombinace 110kW/DSG 6 zdá nejlepší z doby před nástupem 7°DSG, kde pak je 140kW zřejmě lepší. Nemám zkušenost.

Teď mám 7°DSG v Tiguanu se 110kW TDI a svižnější asi nebude. Mám ho 3 dny, tak se rozkoukávám.  Ale Tig. je 4kolka a vyšší auto, bude tedy zřejmě těžší.

Před hodinou, signoflife napsal:

Podle čeho z té fotky jsi poznal že to je 110kw verze? :)

Jo někde se to tu psalo jak je 140kw škrcený se 6q DSG. Myslím že jenom 5 a 6 jela na plný "krouťák"

140kw v kombinaci 7q DSG už není škrceno na krouťáku?

Upraveno od honza-marek
doplneni

Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora.

tak píšeš v sekci 110kW, tak tě asi zajímá tento.

No jo :) jsem si nevšiml v jakém jsem tématu

Tak jestli chceš 110kW, tak je 6°DSG velmi dobrá volba, možná lepší, než pro 140kW. Jestli chceš 140kW, hledej se 7°DSG. Ty ale byly myslím až od modelového roku 2018. To budou místní matadoři vědět přesněji.

• 2 roky později...

Ahoj,uvazuju o koupi superba3 110kw tdi dsg7 uz by melo byt s mokrou spojkou.divne mi prijde ze je tam prvni interval na vymenu oleje az ve 120tis,u predchozich dsg6  se menil olej kazdych  60tis  tak me u dsg7 az pri 120tis prekvapil.dekuji za nazory

Upraveno od Tomáš Koutnak

Co řešíš? Tato převodovka (7°DSG, typ 0GC, tzv. s mokrou spojkou) jiný interval nemá a neměla. Když je ti to moc, tak olej vyměň dle libosti.

Nic neresim jen jsem se ptam,protoze jsem auto dsg7   se suchymi spojkami  mel u golfa VII tak proto se ptam prislo mi to divne ze se i delaji dsg7  s mokrymi spojkami a tak jsem se hned ptal i na ten interval ze mi to prislo moc kdyz u jinych dsg byl interval po 60tis.tak jsem se to chtel jen overit ze to fakt tak je.dekuji👍🏻

Menil som po 128tis/2,5 roka s filtrom. Vymen kľudne skor ak sa veľa jazdí po meste. 

Jeste se zeptam a da se to nejak overit podle vinka jestli to ma uz tu mokrou spojku?nebo nekde na netu potreboval bych to nejlepe dnes vedet:-) diky

Záleží na kroutáku. Do 250Nm se dávají DSG7-suché spojky (výceméně klasická prevodovka,kde výrobce udává doživotní náplň,doporučená výměna 120 tis/km) .Nad 250Nm DSG7-mokré spojky doporučená výměna 60tis/km). Nezáleží na kw,ale na krouťáku. Suché spojky mají problém,hlavně v městském provozu.

Takze kdyz pan pise ze mu rekli ve skodovce az pri 120tis tak to vypada na suche spojky jak pise kubasta ,ale jak pises i u teto spojky se meni olej i kdyz pisou ze je dozivotni napln.superb co uvazuji koupit ma najeto 79tis takze by melo byt co se tyce dsg7 v cajku?a zjistit se to nejak neda jakou tam teda ma?pan vi jen ze tam je dsg7.diky

SIII 2.0 TDI 110 kW nikdy neměl 7°DSG se suchými spojkami. Co na tom není jasné? Píšeš tady nějaké slátaniny. Zjistit se to samozřejmě dá. Například přečtením kódu, který je přímo na převodovce a porovnáním s údaji v dílenské příručce. Anebo návštěvou autorizovaného servisu.

Já tu ale nikde nevidím,že je to tdi. Vidím,že uvažuje o koupi superba3 110kw dsg7. Muže to klidně bejt 1.5 tsi. Možná by bylo dobrý napsat motorizaci.

Hm, máš pravdu. Přehlídnul jsem to. Nicméně jsme v tématu a sekci motor 2.0 TDI. Ovšem suchá 7°DSG nemá od výrobce žádný předepsaný interval výměny oleje, to je od něj také zmatená informace.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.