ferda25 Vloženo 12. Duben 2019 Sdílet Vloženo 12. Duben 2019 Co lze zatím nastavit kódováním na nové Scale: 1. volby ESC Sport /OFF 2. zadní světla s denními + možnost vypnout/zapnout denní světla 3. akustická signalizace odemčení/zamčení vozu 4. dálka funkční i při nastartovaném motoru 5. vypnout start/stop 6. kufr zavírá krátkým stiskem + dálkou ze stejné vzdálenosti jako lze páté dveře otevřít 7. položka: "Množství k čerpání" v palubním počítači 8. protočení ručiček po zapnutí zapalování 9. aktivace čtení značek + přepínání dálkových světel(to jsem nemohl otestovat) 10. paměť nastaveného jízdního módu Většina funkcí se aktivuje hodně podobně jako u celé platformy MQB u některých to dá jen trochu víc hledání, ale i BCM 2Q0 je strukturou hodně podobná BCMku 5Q0 od softwaru 0200 Bylo by zajímavé zkusit dodělat VIP pedál, zda i BCM typu 2Q0 ho bude podporovat, kessy ho podporuje. Co jsem trochu postrádal bylo menu asistenti řidiče v jednotce MIB, jak bylo původně, nyní je přímo položka v hlavním menu: Asistenti řidiče Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 12. Duben 2019 Sdílet Vloženo 12. Duben 2019 Super, presne tento prehled je podle me super. Mimochodem, pokud je pravda, ze ma Scala stejny ram sedadla jako OIII, teoreticky by sla dodelat pamet pro el. sedadlo. Bez ni me nedava smysl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 12. Duben 2019 Sdílet Vloženo 12. Duben 2019 Carisťáci si ju tiez vsimli. Ocakavam skore pridanie podpory, aspon do beta verzii... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 12. Duben 2019 Autor Sdílet Vloženo 12. Duben 2019 (editace) Jen pro zajímavost zde jsem zobrazil zrcadlící byty v ABSu v nové Scale(shodné barvy jsou zrcadla + pořadí zrcadel se ve stejné barvě dodržuje): Editováno: 12. Duben 2019, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 30. Květen 2019 Sdílet Vloženo 30. Květen 2019 V 12. 4. 2019 na 22:56, bojler napsal: Super, presne tento prehled je podle me super. Mimochodem, pokud je pravda, ze ma Scala stejny ram sedadla jako OIII, teoreticky by sla dodelat pamet pro el. sedadlo. Bez ni me nedava smysl. To by bylo super, smysl elektrického sedadla bez paměti nechápu - jeho seřízení trvá déle než ručně. Navíc bych řekl, že ty 4 tlačítka a tišťák je z toho to nejlevnější. Hlavou jsem nad tím kroutil už v i40. Takže pokud by to šlo, tak bych určitě objednal elektrické sedadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rada81 Vloženo 30. Květen 2019 Sdílet Vloženo 30. Květen 2019 Troufnu si říct, že to nepůjde. Motorky v sedačce nebudou mít hall snímač. Jsou vždy dva typy - pro paměť a bez. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 13. Červen 2019 Sdílet Vloženo 13. Červen 2019 Možnost nastavení "citlivosti" LaneAssist a LightAssist 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radlat Vloženo 14. Červen 2019 Sdílet Vloženo 14. Červen 2019 Stejně mi Light Assist nepřijde příliš "user friendly". Přece když mě problikne auto v protisměru, chci do toho rychle zasáhnout a dálková světla vypnout. Podle videa musí člověk nejdříve z automatu přepnout na dálková "ručně" a až poté je dalším stiskem vypnout. Nebo je to jinak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 14. Červen 2019 Sdílet Vloženo 14. Červen 2019 Jde je vypnout normálně páčkou jako by jsi je zapl manuálně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 15. Červen 2019 Sdílet Vloženo 15. Červen 2019 Experimentalne jsem nechtene zjistil, ze neni dobry napad lepit dalnicni Slovinskou znamku pod zrcatko :D fakt to Light Assistu vadi. Jsem nejak automaticky ji tam v dubnu nalepil a rikal si ze mi neprekazi. No a po mesici kdyz jsem jel v noci si rikam. LA nejak blbne. Nevypina vcas jako predtim atd. No a po par dnech jsem na to prisel. Znamku sundal, ale jeste nevycistil lepidlo a taky to vadi. Takze jeste musim necim sundat ty zbytky lepidla:(. Je to sice lepsi, ale porad pozde vypina. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
losllanos1 Vloženo 13. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2019 V 12. 4. 2019 na 22:34, ferda25 napsal: Co lze zatím nastavit kódováním na nové Scale: 1. volby ESC Sport /OFF 2. zadní světla s denními + možnost vypnout/zapnout denní světla 3. akustická signalizace odemčení/zamčení vozu 4. dálka funkční i při nastartovaném motoru 5. vypnout start/stop 6. kufr zavírá krátkým stiskem + dálkou ze stejné vzdálenosti jako lze páté dveře otevřít 7. položka: "Množství k čerpání" v palubním počítači 8. protočení ručiček po zapnutí zapalování 9. aktivace čtení značek + přepínání dálkových světel(to jsem nemohl otestovat) 10. paměť nastaveného jízdního módu Většina funkcí se aktivuje hodně podobně jako u celé platformy MQB u některých to dá jen trochu víc hledání, ale i BCM 2Q0 je strukturou hodně podobná BCMku 5Q0 od softwaru 0200 Bylo by zajímavé zkusit dodělat VIP pedál, zda i BCM typu 2Q0 ho bude podporovat, kessy ho podporuje. Co jsem trochu postrádal bylo menu asistenti řidiče v jednotce MIB, jak bylo původně, nyní je přímo položka v hlavním menu: Asistenti řidiče Nazdar . Pred nejakou dobou som si kupil novu scalu firs edition a zaujmali by ma tri veci z tohoto zoznamu .Som tak trochu lama ale spytam sa a hadam ma za to neukamenujete .Co potrebujem na kodovania teda aky soft a hardver . Rad by som totizto vypol start stop nakolko ma nebavy furt to vypinat zakazdym ked sadnem do auta a ja nastavenie modu by bolo fajn mat zapnute a nie po kazdom nastartovani musiet zapinat mod . a tiaz by ma zaujmalo prepinanie dialkovych svetiel .Moje auto sice ma full led svetla ale automaticke prepinanie nema da sa to spojazdnit ? Predpokladam ze ktomu je nutny nejaky ten cabel obd3 a soft na to urceny a pravdepodobne kody Viete mi prosim poradit ako na to .Musim si to spravit sam lebo zijem na kanarskych ostrovoch a tu to nik nevie spravit . Dakujem za odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo 13. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2019 Pripajam sa k panovi vyzsie ako sa da uplne odstavit start/stop a tiez ak mam len vybavu Ambition + ambition plus a nemam prepinanie dialkovych a stretavicich svetiel ci sa to da dorobit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
losllanos1 Vloženo 23. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2019 (editace) Tak idem sa pochvalit skusal som to kodovanie cez aplikaciu Carista Takze co sa da nakodovat na Skoda scala 1,5 TSI 150CV DSG first edition cez carista obd Pouzil som OBD2 konektor z aliexpresu za 7€ a aplikaciu carista obd z googleplay pri meneni si pyta zaplatit 49€ ale je tam tyzdnova skusobna doba cize zuctu vam nestiahne nic a da sa to nasledne zrusit ked si porobite co chcete . Denne svietenie skandinavske /svietia aj zadne svetla / Denne svietenie /len pri prepnuti na Auto .inak nesvieti Denne svietenie + hmlovky prisvecovanie do zakruty 5--80 km Smerovky tripling/2-3-4-5 bliknuti / alebo vypnut Start stop vypnut zapnut a niekolko dalsich podnastaveni Zamykanie auta pri jazde Mod jazdy /vyber na ktorom to chcete mat . Stahovanie okien pri zatvarani auta dlhy klik alebo maly klik ktore okno sa ma zatvorit . Signalizacia zvukova odomknutie zamknutie auta . zobrazene zapnutych stretavacich svetiel na maxidote Bohuzial tam nebola funkcia automatickeho prepinania svetiel ani meranie hladiny v nadobke ostrekovacov . To asi sa da len cez sofistikovanejsi nastroj ako je VCDS alebo podobne to vsak stoji minimalne 199€ co koli aktivacii tychto dvoch veci nebudem investovat . Este taka poznamka adapter musi mat verziu ELM327 V1,5 inak to nefunguje skusal som aj ine fungoval len tento . Editováno: 23. Srpen 2019, autor: losllanos1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert1010 Vloženo 14. Září 2019 Sdílet Vloženo 14. Září 2019 Ahoj, je mozne u techto aut vypnout postupne rozvecovani blinkru nebo je nutne kodovat nebo to nejde vubec? Diky R Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 14. Září 2019 Sdílet Vloženo 14. Září 2019 (editace) Minimálně lze použít "low" verzi světel, která toto nemá, pokud by ti to tolik vadilo. Editováno: 14. Září 2019, autor: Martab Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert1010 Vloženo 14. Září 2019 Sdílet Vloženo 14. Září 2019 Tam jsou diody nebo zarovky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jeli13 Vloženo 29. Září 2019 Sdílet Vloženo 29. Září 2019 Zdravím, v týdnu si jedu pro novou Scalu. Chtěl bych dle metodiky @losllanos1 (ELM 327, Carista) zapnout staging (needle sweep) a možná i další funkce. Bude to moje první koncernové auto a nikde jsem se nedočetl jak je to se zárukou, respektive s jejím porušením. Poznají např. na garančce takový zásah i po navrácení do původního stavu? Díky za reakce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 29. Září 2019 Sdílet Vloženo 29. Září 2019 V 13. 8. 2019 na 9:19, losllanos1 napsal: Nazdar . Pred nejakou dobou som si kupil novu scalu firs edition a zaujmali by ma tri veci z tohoto zoznamu .Som tak trochu lama ale spytam sa a hadam ma za to neukamenujete .Co potrebujem na kodovania teda aky soft a hardver . Rad by som totizto vypol start stop nakolko ma nebavy furt to vypinat zakazdym ked sadnem do auta a ja nastavenie modu by bolo fajn mat zapnute a nie po kazdom nastartovani musiet zapinat mod . a tiaz by ma zaujmalo prepinanie dialkovych svetiel .Moje auto sice ma full led svetla ale automaticke prepinanie nema da sa to spojazdnit ? Predpokladam ze ktomu je nutny nejaky ten cabel obd3 a soft na to urceny a pravdepodobne kody Viete mi prosim poradit ako na to .Musim si to spravit sam lebo zijem na kanarskych ostrovoch a tu to nik nevie spravit . Dakujem za odpoved Mna zaujima bod 9, tie dialkove svetla. Mam style a chcel by som sa spytat, ci treba nieco aj okrem aktivacie v softwari? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chaosrx Vloženo 28. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2019 Zkoušel jste někdo aktivovat adaptive lane guidance? Jde to i přes aplikaci carista? ;) 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 28. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 28. Říjen 2019 Ano, lze to nastavit běžnou diagnostikou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chaosrx Vloženo 7. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2019 Hele a kde jsi to našel? V aplikaci carista vůbec nic takového nevidím. Vlastně jediné co jde nastavit jsou věci spojené se svetlama a zamykanim. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 8. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2019 @ferda25 beznou diagnostikou myslis VAG diagnostiku, ci ide to aj cez BT ELM a nejaku apku mimo caristu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 (editace) Chlapi, chcel by som doaktivovat nasledovne: 1. indikacia zapnutych stretavacich svetiel na palubovke 2. automaticke prepinanie dialkovych a stretavacich 3. automaticke zatvorenie okien pri dazdi, ak je auto zamknute 4. citanie dopravnych znaciek Viete mi poradit cez co by sa to dalo, ci niekoho, kto to vie spravit? Najlepsie juhozapadne slovensko, alebo na trase do Prahy. V servise mi tuto aktivaciu nespravia. Editováno: 21. Listopad 2019, autor: csabac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 Igor v BA,alebo Ferda v Strakonicich. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 Super vdaka, ten igor ma aky nick, resp. ako ho viem kontaktovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.