Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Pánové řešil tu někdo jak na TRVALOU DEAKTIVACI Lane Assistu? Respektive na to, aby si auto pamatovalo volbu z minulého startu a zamezilo se tak automatické aktivaci při každém startu?

1. Ak sa nic nezmenilo, je nutny mechanicky zasah a pridat LED diodu, riesili sme to na F3

2. + 4. Nutna kamera. Myslim ze staci ta pre Lane assist ak je v aute

3. Od neviem ktoreho MR to myslim neslo ani na inych koncernovych autach kvoli bezpecnosti. Mozno to uz zmenili, nechcem stresovat

Ad. 3 to je úplně pryč z těch možností kódování? Mě to právě dost sere, nakolik to byla užitečná funkce. V USA to pořád prezentují jako dobrou fičuru - viděl jsem to v nějaké reklamě myslím.

• 4 týdny později...

Neporadil by nekdo, jak pres diagnostiku nastavit, aby i po nastartovani zustal aktivni posledni pouzity driving mode? Diky :-)

• 2 týdny později...

Pořídil jsem adaptér Carista + placená aplikace. Vyzkoušeno zapnutí DRL, na dvou autech, ani na jednom se nepodařilo nastavení zapsat.

• 3 týdny později...

Trocha hraní s VCDS a Lane Assist toho ve Scale umí o něco více (viz. videa výše).

- Aktivace možnosti výběru citlivosti

- Aktivace adaptivního vedení v pruhu

Největší radost mám ovšem z toho, že nyní si LA pamatuje poslední volbu. Tudíž už není potřeba při každém startu deaktivovat na maxidotu či v menu infotainmentu.

20191003_160954_zv.thumb.jpg.4a073efc79eacf6345d18690edd192bc.jpg

20191003_161009_zv.jpg

20200111_145649_zv.jpg

20200111_163850_zv.jpg

Ještě tu paměť poslední volby aplikovat i ve FrontAssist a byla by to značka ideál !!!

Upraveno od slots

@RÁFEK co je to adaptivne vedenie v jazdnom pruhu?

@RÁFEK: ahoj, byl by si tak hodny a poradil, jak si toho docilil? Hlavne te zmeny, ze po nastartovani zustane posledni ulozena volba na LA. pak jeste potrebuji ulozeni jizdniho profilu sport i po nastartovani, vcds mam, tak bych to chtel zkusit sam, ale ztim jsem jen ten lane assist trvale vypl, i to je reseni, ale tim, ze se jedna o sluzebaka, uvedl bych to do stavu, kdy mohu auto ze dne na den zase vratit. Diky :-)

@RÁFEK a funguje to len tych 10s ako klasicky LA, alebo si aj to dokazal eliminovat?

@Drapa postup je následující:

A5 - Přední snímač asistenta jízdy

- 07-kódování

- Byte 14

Bit 2-3 změnit na 08 Perso_HC,Last_setting

image.thumb.png.a48715a48c39adb7e923083236a622c2.png

Co se týče paměti jízdních profilů tak nemohu sloužit, ptž moje Scala je nemá. Tak nemám na čem zkoušet.

@csabac na dobu trvání to nemá vliv, je to stejné. Nejsem si jist zda-li je to vůbec možné změnit.

@slots s FA nemám žádný problém tak mi nevadí, že je zapnutý pořád.    

Ahoj,

mohl by mi někdo poradit, kde bych našel OBD konektor, k připojení diagnostiky. Nějak ho nemůžu najít, díval jsem se k pojistkám, do schránky spolujezdce i k pedálům, ale asi je dobře ukrytý.

Je volne pristupny pod volantem blize ke dverim. Neni nicim zakryty, takze ho uvidis.

Zdar, chcem sa informovat ci moze byt problem so zarukou po tychto upravach, mam 3000km prejdenych a a ten adaptivny line asistant by sa mi hodil, som nan nauceny z Golfu7, a pretocenie budikov po starte by sa mi tiez pacilo =D.... otazka je  ci pridem o zaruku alebo si to mozem poziadat spravit v autorizovanom servise. Dakujem.

O celkovou záruku na auto ze zákona přijít nemůžeš, třeba když odejde nějaká mechanika, pokud by byl ale problém se SW, ikdyž nesouvisí s dokódováním, tak by určitě škodovka dělala tlaky.

Dakujejm za info a je tu niekto kto si daval dokodovat polozky v atorizovanom servise ? 

Taky chci něco dokódovat, ale ne za hrůzný prachy, nakontaktoval jsem si mechanika ze značkovýho servisu co má jednak vhodnou diagnostiku a druhak licenci, takže dostaneš glejt a nedostaneš se do problému s nějakým uznáním záruky. Zatím ladíme kdy to spácháme.

Až bude hotovo podám info.

Dobrý den, 

Chci se zeptat, mám v plánu dodělat osvětlení v zrcátkách a osvětlení ve dveřích. Je možnost nakódovat tuto funkci jako na karoqu a napojit se jen v jednotce dveří? 

Děkuji 

Ahoj,

pokud by někdo chtěl změnit grafiku budíků na virtualním kokpitu, tak za pomocí OBDeleven (verze PRO) to jde dle tohoto postupu:

- Digital Dash RPM/Speedo Gauge Themes
1. Control Unit 17
2. Adaptations
3. Tube_version: Choose version (Variant_3 is "sport"; Variant_0 is "original")

a vypadá to takto:

scala virt variant_3.jpg

zdar zistioval som u svojho predajcu dokodovanie funkcie adaptive lane guidance a zborovo odmietali co i len pochopit ze tato funkcia tam nie je a ze doplnenie nie je mozne lebo funkcia tam je aj ked tam nie je =D takze budem hladat cestu niekde inde...

Jdu se pokusit udelat ty budiky a ulozeni posledniho stavu LA. Nevedel by jeste nekdo, jak zachovat jizdni rezim i po nastartovani? Chtel bych, at je porad sport. Diiky ;-)

Tak budíky překódovány na sport a lane assist nakódován zpatky s dokódováním paměti.

Díky kluci... @RÁFEK a @Scala10

344570C9-C7A9-47B2-83B2-FF7EA14BA37E.thumb.jpg.9c99b28b6ad2d54b6353a2728d8620c9.jpg

Ještě jsem dokódoval zadní LED při DRL, ale jen tu část, co svítí 5. dveřích. Při klasických světlech se zapnou i ty kraje. 

IMG_7469.thumb.jpg.4a5b69744b352466c3449341b66f4c7d.jpg

Cool, co myslis tym ze lane asistant nakodovan spatky... dal si si zapnut ten adaptivne vedenie vozidla v pruhoch ? a tie svetla su cool =D

mě totiž děsně štvalo, že se po každém nastartování zase zapl a pořád jsem ho přes MF volant musel vypínat... nenašel jsem, jak to uložit a tak jsem ho prostě odkódoval, aby tam vůbec nebyl :-) to adaptivní vedení vozidla je lane assist pokud se nepletu a byl tam od výroby...

světla jsou něco jiného, s denním svícením to stačí a je to takové ozvláštnění, mohl jsem zapnout i ty kraje, ale takhle je to originálnější :-)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.