Přejít na obsah

Cukání a klepání volantu při jízdě

x_mlock

Doporučené příspěvky

Hezký den,

rád bych se zeptal, jestli nemá někdo podobnou zkušenost, popřípadě někdo neví čím by mohl být následující problém...

Už dvakrát se mi stalo, že auto začalo cukat (klepat) při jízdě, třepal se mi i volant, pak to přestane a třeba týden nedělá. Trvá to tak 5 minut a v obou případech to začalo při rychlosti nad 100km/h. Je to tuším CFHC motor. 

Popravdě ani nevím, kde hledat chybu, v motoru nebo v kolech? Přijde mi divné, že by to bylo třeba geometrií, když to dělá jednou za týden asi 5 minut. Nemůže to cukat od ucpaného DPF? Nebo třeba od spojky? Při druhém případu, kdy se to stalo jsem s tím dojel na parkoviště, když jsem dojížděl pomalu mezi dvě auta a pomalu pouštěl spojku, ozývaly se rány při puštění spojky. Vypnul jsem motor a šel pryč, po návratu do auta, vycouvání a odjezdu byly rány úplně pryč a auto se zase neklepalo (regenerace filtru ale po vypnutí motoru puštěna nebyla). Mechanická chyba by přece nezmizela vypnutím a zapnutím motoru ne? Přijde mi to zvláštní, bohužel nevím, jak to mám interpretovat servisu, protože u nich se závada neprojeví...

Neměl tedy někdo podobný problém?

Děkuji moc za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...