stifmajsta Vloženo 21. Květen 2019 Sdílet Vloženo 21. Květen 2019 (editace) Ahoj, mám problém s hucenim na zadní nápravě. Huci už cca 4tis km. Měl sem podezření na pravé zadní ložisko, to sem dnes vyměnil a hluk furt stejný. Největší hluk je při 110kmh, huci s plynem i bez plynu. Zajímavé je ze když to rozjedu a zatáhnout ruční brzdu na první zub, hučení přestane. Brzdové kotouče jsou nové. Když vyndam pojistku haldex a funguje jen přední náhon, auto huci furt stejně. Ložisko na druhé straně to nejspíš není, huci furt stejně i v zatáčkách. O3 110kw 2016 170tis nájezd. Nemáte někdo podobnou zkušenost s tímto typem hučení ? Muže hucet diferenciál, když je pojistka na haldex vytáhla ? Auto huci Ikdyz jedu na neutrál.Děkuji za případně odpovědi. Editováno: 21. Květen 2019, autor: stifmajsta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trickman1 Vloženo 24. Červen 2019 Sdílet Vloženo 24. Červen 2019 Tento problém mám aj ja. Už to máš nejako vyriešené? Ja mám podozrenie na pneumatiky. Dúfam že to niesu ložiska. Ale niekde som počul, že to môžu byť aj tlmiče na zadnej náprave. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janhubner Vloženo 24. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2019 (editace) Já jednou řešil ložisko na kardanu, podruhé zase ložisko přímo v haldexu. Pokud můžeš shodit kardan a projet to, tak budeš vědět víc. Editováno: 24. Červenec 2019, autor: janhubner Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondřej Kubát Vloženo 25. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2019 Taky mám tento problém a 4x4 nemám.Zatím nevyřešeno a to mam už najeto 20tis s tímto hučením a bezezměny! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hitachi Vloženo 5. Září 2019 Sdílet Vloženo 5. Září 2019 (editace) Zdravím na Scoutovi 2016 najeto 160000 zhruba měsíc registruji také hučení ze zadní části auta. Nejprve jsem typoval na PZ ložisko kola, ale po výměně se sice hučení zmírnilo, nicméně nezmizelo, dnes je auto na výměně druhého ložiska, pokud nebude po problému, tak mě v servisu straší diferenciálem. Něco na tom asi bude, jelikož při slalomu se intenzita hluku nemění... Editováno: 5. Září 2019, autor: Hitachi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom.KH Vloženo 22. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2019 Mě toto hučení dělala nízká hladina oleje v Haldex spojce... chybělo 3 deci a olej byl už úplně tmavý... A to první výměnu dělal AS, druhou výměnu jsem dal garážmistrovy, který se na to vysr.l a jen mě zkásnul a náplně si někam odlil bokem. Když hučení nezmizelo, tak jsem si toto už vyměnil sám a bylo po problému... vypustil jsem olej barvy cocacola... idiota nakopat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmikki2003 Vloženo 3. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2019 V 5. 9. 2019 na 13:05, Hitachi napsal: Zdravím na Scoutovi 2016 najeto 160000 zhruba měsíc registruji také hučení ze zadní části auta. Nejprve jsem typoval na PZ ložisko kola, ale po výměně se sice hučení zmírnilo, nicméně nezmizelo, dnes je auto na výměně druhého ložiska, pokud nebude po problému, tak mě v servisu straší diferenciálem. Něco na tom asi bude, jelikož při slalomu se intenzita hluku nemění... Ahoj, můžeš se podělit o výsledek pátrání, mám r.v. 2015, 174000 Km a začalo také něco hučet od zadní nápravy, nejvíce kolem 80km, 1500 otáček a 120Km, při 140 km se hluk ztrácí,, ale to může být potlačeno sílícím okolním hlukem. Olej Haldex i diferenciál čerstvě po výměně. Předem díky za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmikki2003 Vloženo 5. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 Ahoj chlapi, měl by někdo nějakou věcnou k mému dotazu, díky M. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hitachi Vloženo 11. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2019 Ahoj, tak nakonec musel ven diferák a zjistilo se, že jsou špatná ložiska v něm (jen část, pár jich je údajně německých, pár rumunských, která to byla, nechám na představě každého soudruha...) Diferák putoval do Kosmonos za panem Sixtou, ložiska vyměněna, + nový olej. Auto sestaveno a vše ok. Minulý týden 2000 km po Německých dálnicích a vše je tiché a funčkní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RBS Vloženo 11. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2019 V 11. 11. 2019 na 16:24, Hitachi napsal: Ahoj, tak nakonec musel ven diferák a zjistilo se, že jsou špatná ložiska v něm (jen část, pár jich je údajně německých, pár rumunských, která to byla, nechám na představě každého soudruha...) Diferák putoval do Kosmonos za panem Sixtou, ložiska vyměněna, + nový olej. Auto sestaveno a vše ok. Minulý týden 2000 km po Německých dálnicích a vše je tiché a funčkní. Ahoj, na kolik prosim prisel ten repas u p. Sixty? dekuji Hugo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hitachi Vloženo 24. leden 2020 Sdílet Vloženo 24. leden 2020 Ahoj, ten repas sám o sobě cca 11000,-- Oproti 105 tisícům za nový kus jasná volba. Mám najeto 12000 od opravy, protáhl jsem ji i po německé dálnici a všechno je naprosto v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RBS Vloženo 10. Únor 2020 Sdílet Vloženo 10. Únor 2020 Ahoj, jsem tu jen sporadicky, tak dodatecne dekuji za info o cene. Zacinam take resit huceni a podeziram diff nebo lozisko, priznaky loziska to ale nema.. takze zkusim jeste vymenu pneu a kdyz to bude stejne asi pujde ven? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Epi Vloženo 26. Květen 2020 Sdílet Vloženo 26. Květen 2020 Ahoj. Prosím poradí mi někdo dobrý servis se znalostí Haldex problematiky v Praze či Středních Čechách (ideálně východ či až k MB). Můj problém - 4x4 nefunkční a navíc hučí. V autorizovaném servisu mi výměnkáři - přehráli soft a vyměnili za 6tku čerpadlo. Prý už nic dál nejde, než vyměnit celý zadní diferák za 100 tisíc. Takový přístup, kdy o problematice evidentně nic neví se mi nelíbí a proto bych rád dal auto k někomu, kdo ví, co bude problémem a to případně opraví, vymění. Jo a Sixtu jsem zkoušel, ten mě poslal k šípku, ať si to někam dám a když to bude diferák, ten ať mu přivezu a že mi ho zrepasuje. Moc děkuji za tipy, prosím ověřené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 26. Květen 2020 Sdílet Vloženo 26. Květen 2020 Zkus https://prevodovkyap.cz Řešil jsem s nimi úplně jiné auto, ale byli ochotní a věděli, co říkají. Hlavně neměli absolutně snahu mě natáhnout a nebo měnit díly metodou pokus - omyl na můj účet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Doporučil bych Sixtu v Kosmonosech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Podľa toho, čo písal, už pána Sixtu skúsil a nepochodil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Tak nějak a ze zkušenosti Sixta nechce rozebírat auto nebo zjišťovat, co je blbě. Funguje stylem dones převodovku, já jí opravím a zas si to tam namontuj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Epi Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Přesně - Sixta dá dohromady jen přivezený díl, nic do/z auta nemontuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 (editace) před 16 minutami, waikiki napsal: Tak nějak a ze zkušenosti Sixta nechce rozebírat auto nebo zjišťovat, co je blbě. Funguje stylem dones převodovku, já jí opravím a zas si to tam namontuj. Tak vzhledem k tomu jak vypadá jeho dílna (v podstatě garáž u RD) tak se tomu nedivím. Jsem ten poslední řádek přehlíd. Editováno: 27. Květen 2020, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Zkus ty APéčka, jsem tam byl osobně, celkem dlouho jsme diagnostikovali, stálo je to dost času, dali rady a nic za to nevzali. Prý až se rozhodnu pro opravu, tak to nějak připočteme. Fakt to bylo fajn a nejsou výměnkáři, ale opraváři, tj. najdou problém, a opraví ne vymění danou část. Nebo vyfutrují třeba uložení pokud je v pytli a tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Epi Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Waikiki moc díky - už jsem tam hned dopoledne volal, pán už jen po telefonu super přístup, popsal mi, jak to bude probíhat a příští týden jim to tam přistavím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 28. Květen 2020 Sdílet Vloženo 28. Květen 2020 Tak snad ti pomůžou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Epi Vloženo 17. Červen 2020 Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 Waikiki díky - ovečka spravená, levné to sice nebylo, ale borci z AP převodovek fakt poctivě hlásili postup a cenu, která byla dodržena. Jinak pro místní - hučení nakonec bylo snad od všeho, páč za celou dobu (a byť jsem jezdil do autorizáků) byl v diferáku vyměněn pouze 1x olej (a víme všichni, že kdo ví jestli) v 84 tisících (což je taky kravina, že) a od 160 tisíc to začalo hučet. Takže komplet nový vnitřek diferáku, bočních spojek a i čerpadla - sakum prásk sranda za 42 tyček i s dépéhá. Ale ovečka tichá a dokonce už zase 4x4. Jo a když jsem si pro auto přijel, měli tam 2 ty policajtské už s tím rámem (takže myslím, že relativně nové auta) a zrovna z jedné sundávali výfuk, že jdou na to samé co u mě. ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 18. Červen 2020 Sdílet Vloženo 18. Červen 2020 No potěš, to byla raketa. Ještě napiš, do kterých autorizáků jsi jezdil, abychom se jim vyhnuli obloukem ?. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 20. Červen 2020 Sdílet Vloženo 20. Červen 2020 Epi - není zač, já jsem s nima byl také spokojený a tak je doporučuji i dál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.