Flag Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Koukal jsem včera na zadní světla a zdá se mi, že na rozsvícení pravé zadní mlhovky by mohlo stačit natáhnout drát od levé zadní mlhovky. Je to tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Bobik Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 jo mam to tak a sviti foto tu http://forum.skodahome.cz/index.php?act=At...=post&id=257866 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Na STK doporučuju rozpojit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Bobik Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 na kabliku mam kolibku zasazenou do plastu v kufru a je to v poho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Warum???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 ja tam ten kablik mam uz tri roky natazenej ale to je vsechno co sem byl schopnej udelat :-)))))))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 Na STK doporučuju rozpojit Není důvod. Mně svítí obě už od novoty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 jak obě?? co to máš za r.v.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 MR2003 s origo tažným. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 MR2003 s origo tažným. aha, tak to možná bude tím tažným, jinak mě nic jinýho nenapadá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Bobik Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 tak tak, s taznym sviti obe a jinak muze byt jen leva Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 a nezná někdo důvod? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pako Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 No, já mám tažný z fabriky, r.v. 2002 a svítí mě jen jedno. A je mě to jedno. A nechápu, pro by mělo na STK vadit pokud bych zapojil i druhé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasin Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 Dle mého je lepší když svítí jen jedna, není možné si to zaměnit při delší jízdě a únavě s brzdovkama .. prostě mi ta jedna přijde výraznější tím, že to není symetrické Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 To je jeden názor ze dvou. Já zastávám opačný. Dvě mlhovky jsou více než jedna a tudíž lépe vidět. Mluvím o skutečné mlze. Nicméně toto jsme zde již sáhodlouze řešili, ale nedořešili. Ještě, že můžou být pouze dva názory. To kdyby byly možné tři nebo i čtyři mlhovky, to by teprve bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petta Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 No, já mám tažný z fabriky, r.v. 2002 a svítí mě jen jedno. A je mě to jedno. A nechápu, pro by mělo na STK vadit pokud bych zapojil i druhé. Dle techničáku máš jednu mlhovku. Takže nesmíš mít dvě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirkasss V//RS Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 To je jeden názor ze dvou. Já zastávám opačný. Dvě mlhovky jsou více než jedna a tudíž lépe vidět. Mluvím o skutečné mlze. Nicméně toto jsme zde již sáhodlouze řešili, ale nedořešili. Ještě, že můžou být pouze dva názory. To kdyby byly možné tři nebo i čtyři mlhovky, to by teprve bylo. taky jsem nad tím přemýšlel, že je propojím ...a jakej je to káblík cože? Odpol to zkusím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Bobik Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 kousek kabliku a jeden iso pin - napichnes se v levem svetle na kablik co vede k mlhovce a natahnes ho ke svorkovnici u praveho svetla a dopinujes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pako Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 Dle techničáku máš jednu mlhovku. Takže nesmíš mít dvě. Ať studuju techničák z jakéhokoliv směru, informaci o počtu zadních mlhovek nevidím. Máš asi na mysli schválení do provozu. No to je podle nějakého předpisu, který o zadních mlhových světlech říká, že mají být dvě, pokud je na straně jedné, má být vlevo. No, a nad rámec schválení do provozu si mohu dát na auto co chci, pokud to má zákonnou oporu (předpis říká jedno vlevo, nebo dvě) a to něco musí mít navíc atest. No, a ta zadní pravá lampa atest má, dokonce s osazením žárovkou umožňující mlhové světlo. Tak tedy, v čem je problém ?? A aby nedošlo k nedorozumění. Po 2 světlech netoužím, neb jsem přesvědčený, že je to v podstatě jedno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 Taky jsem ze zvědavosti nalistoval techničák. A nic. Nicméně vozidlo je schváleno pro provoz, takže není co řešit, i kdybych to koupil s pšti mlhovkama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 No, já mám tažný z fabriky, r.v. 2002 a svítí mě jen jedno. A je mě to jedno. A nechápu, pro by mělo na STK vadit pokud bych zapojil i druhé. Dle techničáku máš jednu mlhovku. Takže nesmíš mít dvě. Taky to tam nemůžu najít,,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley78 Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 No, já mám tažný z fabriky, r.v. 2002 a svítí mě jen jedno. A je mě to jedno. A nechápu, pro by mělo na STK vadit pokud bych zapojil i druhé. Dle techničáku máš jednu mlhovku. Takže nesmíš mít dvě. A kde se v techničáku prosím píše o počtu mlhovek???? S. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley78 Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 Dneska jsem po tom taky začal pátrat, proč jedna, nebo 2 zadní mlhovky. Ale vůbec nechápu argumenty, že se můžou dvě mlhovky plést s brzdovkama!!! Co je na tom nebezpečnýho??? Pokud rozsvítím dvě zadní mlhovky a někdo si je splete s brzdovkama, tak tak nanejvýš zbytečně přibrzdí, protože si bude myslet, že já taky brzdím, ne? A stane se něco? Těžko! To by se mohlo argumentovat taky na to, proč mít 2 brzdový světla, když se můžou plést s obrysovýma! Takže doporučuju zapojit jen jednu brzdovku! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flag Vloženo 26. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 No můj názor je takový: Jestli jezdí po silnici spousta aut se dvěma mlhovkama a navíc je mají i některé fabie jako standard z výroby, pak není důvod proč by to na technický neprošlo. Navíc si myslím, že má škodovka homologovanou fabii s jednou i se dvěma. A pochybuju, že má někdo na technický takovej přehled, aby mohl s jistotou říct a hlavně do protokolu napsat, že právě toto auto nevyhovuje protože mělo z výroby jen jednu mlhovku. Za rok to zkusím a v případě potíží na místě štípačkama závadu odstraním :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snike Vloženo 27. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2006 Již se to tady řešilo a byla to hodně zajímavá diskuze. Zákon upravuje pouze vzdálenost mlhovky od brzdového světla a ne počet. Já jsem si druhou zapojil, dle mne je to bezpečnější, jednak je auto lépe v mlze vidět a když jedna praskne svítí aspoň druhá. Zkoušel jsem jet za svým autem ve vzdálenosti odpovídající viditelnosti v mlze a je snadno rozpoznatelné kdy auto brzdí a kdy ne. Ono jde taky o to zadní mlhovky správně používat a být ohleduplný k ostatním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.