wooodycz Vloženo 18. Březen 2021 Sdílet Vloženo 18. Březen 2021 Jinak to resim na tomhle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NJcz Vloženo 18. Březen 2021 Sdílet Vloženo 18. Březen 2021 Tak hlavně, aby to nebyl MIB2, tam by ten soubor mohl udělat neplechu, odzkoušen ho mám pouze na svém starém MIB1 H40. OBDeleven mám také a vše nakoduje bez problémů, VCDS VIM nedokáže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wooodycz Vloženo 18. Březen 2021 Sdílet Vloženo 18. Březen 2021 Jojo proto jsem obd kupoval.... Nene urcite je to mib 1, je to 2013 rok a jednotka 5e0.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NJcz Vloženo 18. Březen 2021 Sdílet Vloženo 18. Březen 2021 Tak to by mělo být potom vše v pohodě. 👌 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wooodycz Vloženo 18. Březen 2021 Sdílet Vloženo 18. Březen 2021 Jenom jeste ten rar na kartu rozbalit nebo ne? Ted si nejsem jistej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NJcz Vloženo 18. Březen 2021 Sdílet Vloženo 18. Březen 2021 Rozbalit do rootu na SD kartu a pak vynutit aktualizaci přes delší podřízení MENU tlačítka, tam kde máš download sw. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wenda20 Vloženo 22. Březen 2021 Sdílet Vloženo 22. Březen 2021 V 23. 2. 2021 na 9:53, CHOVKY napsal: Ahojte, včera som si updatol SW z 0318 na 1433, vie mi niekto napisať dake vyhody tohto SW. Ďakujem Ahoj, kde prosím seženu tento firmware??? Rád bych také updatoval... Předem děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NJcz Vloženo 23. Březen 2021 Sdílet Vloženo 23. Březen 2021 Ahoj, Jakou jednotku by jsi chtěl přesněji updatoval? MIB1 jsem postnul nahoře, pokud máš MIB2 či MIB2.5, tam je to složitější a musíš si vybrat podle aktuální verze v autě a k tomu pro MIB2 je poslední verze 1433 a MIB2.5 je poslední 1440. Poznáš to podle SW trainu u obrazovky Download SW, MHI2_ER_SKG11_K...MIB2 MHI2_ER_SKG13_P...MIB2.5 Spoiler Zde si můžeš vybrat, ale se zkoušením a nahráváním opatrně: mega.nz/folder/b4VkmDJJ#PE2C7Te_Yl0pw1TydB--Bg/folder/u49kwACD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
certisko23 Vloženo 27. Březen 2021 Sdílet Vloženo 27. Březen 2021 Zdravim borci. Chcel by som poprosit, postup pre nahranie novšieho FW? Je postup obdobný ako pri aktualizácií máp? Z odkazu v predchadzajúcom prispevku som stiahol verziu 1433. Potreboval by som tiež overiť či je daný FW vhodný pre môj HW. Nerád by som niečo domrvil. Ďakujem za odpoveď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NJcz Vloženo 27. Březen 2021 Sdílet Vloženo 27. Březen 2021 Ahoj, podle kodu by ti měl sedět Škoda - 1433 - MHI2_ER_SKG11_K3343, takže pokud jsi ho už stáhl, pak rozbal archiv na SD a přes dlouhý stisk MENU a potvrzení update se ti provede aktualizace. Raději si auto napíchni na nabíjení během aktualizace, aby nedošlo k poklesu napětí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
certisko23 Vloženo 27. Březen 2021 Sdílet Vloženo 27. Březen 2021 Super ďakujem. Dám vedieť ako to dopadlo 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcel Superb III Vloženo 27. Březen 2021 Sdílet Vloženo 27. Březen 2021 Zdravím chcel by som sa spýtať či by aj mne pasovala verzia FW ktorú je možno stiahnuť v predchádzajúcom príspevku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NJcz Vloženo 27. Březen 2021 Sdílet Vloženo 27. Březen 2021 Ahoj, Podle verze kodeku to vypadá, že je to MIB2 a tedy 1433 by měl jít, ale je lepší ověřit podle trainu. Každopádně po nahrání ještě zkontrolovat na škoda update jestli není update i pro Bluetooth. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcel Superb III Vloženo 28. Březen 2021 Sdílet Vloženo 28. Březen 2021 Ďakujem za radu môj mib2 je už konečne aktualizovaný na verziu 1433 a všetko funguje na 100% 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NJcz Vloženo 28. Březen 2021 Sdílet Vloženo 28. Březen 2021 Tak to je fajn a ať slouží. 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bropol Vloženo 28. Březen 2021 Sdílet Vloženo 28. Březen 2021 Zdravím všechny odborníky. Můžu se jen zeptat, co je po provedení updatu nového? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NJcz Vloženo 28. Březen 2021 Sdílet Vloženo 28. Březen 2021 před 4 hodinami, bropol napsal: Zdravím všechny odborníky. Můžu se jen zeptat, co je po provedení updatu nového? Diky Zdravím, ve výsledku nového nic nečekej, aktualizace se vytváří za účelem systémového běhu - plynulost, rychlost, odezva atd., případně nápravy nahlášených chyb a problémů. Každopádně pokud by to nemělo co napravovat, pak by ta aktualizace nebyla, to je to samé jako aktualizace FW motorů, také nejsou pro nic za nic 😁. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvasimodo Vloženo 16. Květen 2021 Sdílet Vloženo 16. Květen 2021 (editace) Tak já jsem dnes aktualizoval Columbus z 0318 na 1433 , a pomohlo mi to třeba v tom ,že mi konečně v AA začalo fungovat monitoring performance👍Do té doby to nechtělo ukazovat data ! Edit 1 : teď jsem zjistil že je po aktualizaci na 1433 možno nastavit i FL skin, a v tom je možno nastavit v OFF road módu i teplota vody a oleje! Editováno: 16. Květen 2021, autor: kvasimodo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vermut Vloženo 20. Květen 2021 Sdílet Vloženo 20. Květen 2021 V 23. 3. 2021 na 18:11, NJcz napsal: Ahoj, Jakou jednotku by jsi chtěl přesněji updatoval? MIB1 jsem postnul nahoře, pokud máš MIB2 či MIB2.5, tam je to složitější a musíš si vybrat podle aktuální verze v autě a k tomu pro MIB2 je poslední verze 1433 a MIB2.5 je poslední 1440. Poznáš to podle SW trainu u obrazovky Download SW, MHI2_ER_SKG11_K...MIB2 MHI2_ER_SKG13_P...MIB2.5 Zde si můžeš vybrat, ale se zkoušením a nahráváním opatrně - FW pro MIB2&MIB2.5 Ahoj, chtěl také aktualizovat na novější FW, mám zřejmě MIB2 verzi 0848 viz foto, koukal že jsou tam dva soubory tak tedy oba rozbalit do ROOTu a pak aktualizovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvasimodo Vloženo 20. Květen 2021 Sdílet Vloženo 20. Květen 2021 Rozbal na root zformátované karty na Fat32 ten zip co má koncovku 1433 a má velikost přes 2 gb! Ten menší tam dávat nemusíš. Ale pozor! aktualizace Ti bude trvat přes 30. min a na konci Ti to hodí chybovou hlášku kterou je potřeba pak přes diagnostikou vymazat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvasimodo Vloženo 20. Květen 2021 Sdílet Vloženo 20. Květen 2021 (editace) před 18 minutami, kvasimodo napsal: Rozbal na root zformátované karty na Fat32 ten zip co má koncovku 1433 a má velikost přes 2 gb! Ten menší tam dávat nemusíš. Ale pozor! aktualizace Ti bude trvat přes 30. min a na konci Ti to hodí chybovou hlášku kterou je potřeba pak přes diagnostikou vymazat. Borci co dělají coding přes PC na kvalitních coding programech myslím, že tam mají i nějaký kalkulátor kterým si vygenerují nový opravný kód! Já jsem to dělal přes obdeleven ve kterém jsem si našel původní kód a ten jsem zadal do webového kalkulátoru ve kterém mi to našlo také nový kód, a ten jsem pak přes obdeleven zapsal do jednotky a vše pak už naběhlo tak jak mělo. Zde dávám web generátor přes který jsem si vyhledal ten nový kód, třeba se to bude také někomu hodit : http://mib-helper.com/im-so-xory/ Editováno: 20. Květen 2021, autor: kvasimodo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vermut Vloženo 20. Květen 2021 Sdílet Vloženo 20. Květen 2021 Aha takže ještě kod tedy, dobře díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GoofySK Vloženo 17. Červen 2021 Sdílet Vloženo 17. Červen 2021 V 17. 11. 2020 na 12:27, NJcz napsal: Zdravím Vás pánové, Když jsem koupil svou Octavii, která je 2013, tak jsem měl ve svém Columbusovi Mib1 H40 verzi 0101(zřejmě jedna z prvních verzí), tak jsem různě bádal až se mi povedlo najít poslední verzi 0411. Update se provádí přes SD a použil jsem stejnou jako mám na aktualizaci map(SanDisk Ultra 32gb class10). Vše proběhlo bez problémů a jediné co, tak se pak musí potvrdit aktualizace diagnostikou. Aktualizace má 1,30 Gb, tak pokud by někdo chtěl také experimentovat, můžu soubor aktualizace poskytnout. Aktualizaci mám jinak už cca 3/4 roku a vše v pořádku a ještě jsem z portálu škoda update instaloval nový Bluetooth firmware. Teď bych jen potřeboval najít někoho z okolí Ústecka, kdo by uměl přehrát ostatní řídící jednotky(motor), protože ve Škodovce se jim do toho nechce, neumí atp.. ale to už je tady OT. Ahoj, mohl by si prosím popsat v čem jsou hlavní rozdíly obou verzí? 0101 vs. 0411? Jestli se vyplatí se s tím "trápit". Jinak aktualizace se provádí klasicky jako když vložím SD kartu do slotu a v rádiu vyhledám dostupné aktualizace? Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NJcz Vloženo 17. Červen 2021 Sdílet Vloženo 17. Červen 2021 Ahoj, už jsem to psal o pár řádků výše...spíše u MIB1 nic nového krom možná o malinko lepší odezvy nečekej a pokud nemáš s jednotkou problémy a nechce se ti experimentovat, pak to nutně updatovat nemusíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GoofySK Vloženo 17. Červen 2021 Sdílet Vloženo 17. Červen 2021 Ano mám MIB1... Takže žádné viditelné nové funkce / možnosti nastavení? Nebo třeba možnost změny skinu na verzi po FL? Nebo například Smartlink, který je ale asi až od MIB2... Prostě "jen" optimalizace a opravy? Problém nemám, takže pokud nic z toho co jsem napsal, tak se na to asi vyprdnu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.