Makuska Vloženo 20. Září 2019 Sdílet Vloženo 20. Září 2019 Zdravím, nesetkal se prosím někdo na Fabii I 1.4 16V 55kW motor AUA se závadou na elektronice, která by se projevovala nefunkčností nebo blbnutím kontrolek??? Závad začíná přibývat a mechanik říká, že ho napadá jedině kontrola nějakého svazku či co. Bohužel servisní elektrikář tam dočasně není. :-( Nefunguje více kontrolek dohromady.....palivoměr - rafička si ukazuje kdy chce, co chce, kontrolka rezervy nesvítí. Nikdy. Je úplně jedno kolik a kdy je do nádrže natankováno. Plovák je nový od jara. Při otočení klíče se někdy rozbliká kontrolka imobilizéru a auto nejde nastartovat. Vytáhnu klíč, počkám, zkusím znovu a auto startuje normálně (klíče mám originální). Někdy to dělá X-krát po sobě a tak musím zadat nouzový kód imobilizéru, kdy kontrolka zůstane svítit a já můžu jet. Po dalším nastartování kontrolka zhasne. Diagnostika nic nehlásí. Auto za jízdy zdechne bez jakékoliv příčiny - rozsvítí se kontrolka baterie, motoru a EPC a motor nejede. Zastavím, nastartuju, všechno zhasne, motor jede jakoby nic. Na diagnostice nic. Nefungují kontrolky oleje (olejnička) a chladící kapaliny (teploměr)!!! Můj chlap kontrolně vytáhl kontrolní tyčinku na olej z motoru a zjistil, že motor je téměř na suchu - na tyčince nebylo NIC, ale vůbec NIC!!! Chladící kapalina je 1cm pod minimální hranicí a auto nic nehlásí. Kontrolky nesvítí. Studené starty teď z chladnějších rán - první start vůbec motor nenatočí, druhý naskočí okamžitě. Kontrolky nic. Poradí někdo na co se zaměřit??? Nemá někdo zkušenost?? :-( Předem děkuji moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misumi Vloženo 20. Září 2019 Sdílet Vloženo 20. Září 2019 (editace) Nejčastěji je vada ve sdruženém palubním přístroji-tachometru. ........................................ Editováno: 20. Září 2019, autor: Pawouk Nepovolená reklama - příspěvek upraven. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Makuska Vloženo 20. Září 2019 Autor Sdílet Vloženo 20. Září 2019 misumi: Odkud jste prosím??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
graun Vloženo 20. Září 2019 Sdílet Vloženo 20. Září 2019 Jsou i další poteniciální příčiny.- návštěva kuny s okousanými kabely- oxidace kabelového svazku (horizontálně uložený na karoserii v motor.prostoru -nad LP kolem)- vadná spínací skříňka- slabá/vadná baterie 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. Září 2019 Sdílet Vloženo 20. Září 2019 @misumi jestli chceš inzerovat své služby na foru, kontaktuj administrátory fora, takto je to nepovolená reklama a příspěvek byl upraven. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misumi Vloženo 21. Září 2019 Sdílet Vloženo 21. Září 2019 před 17 hodinami, Makuska napsal: misumi: Odkud jste prosím??? Domažlicko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Makuska Vloženo 24. Září 2019 Autor Sdílet Vloženo 24. Září 2019 V 21. 9. 2019 na 7:17, misumi napsal: Domažlicko Tak to je pro mě bohužel z ruky, já jsem z Brna. :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 24. Září 2019 Sdílet Vloženo 24. Září 2019 Ono s tym kablovym zvazkom to podla priznakov vobec nemusi byt zly typ. Je to hlavny kablovy zvazok, ktory je ulozeny nalavo pod bateriou a ide smerom k riadiacej jednotke motora. Kvoli nevhodnemu ulozeniu je vystaveny vode a nasledne nikdy dobre nevyschne, co sa po rokoch prejavi tak, ze sa tie kable zacnu rozpadavat a oxidovat. Nechal by som to pozriet nejakemu elektrikarovi, je to velmi casta zavada. Bola nato aj akcia v skoda servisoch, kedy sa ten zvazok preventivne "vyvesil". Ak uz to zacne takto blbbnut, je dost mozne, ze je uz nacaty a bude treba tie zhnite kable preletovat (malokedy sa meni cely kablovy zvazok, cenovo by to bola podla mna samovrazda...) https://forum.skodahome.cz/uploads/post-10-1158516780.jpg 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.