koudy_123 Vloženo 1. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2019 Ahoj, potřeboval bych poradit případně nasměrovat. V autě mám z výroby rádio Bolero a už delší dobu pozopruji špatný příjem stanic. Nelze vyladit tak, aby stanice nechrčela. Co to může způsobovat? Samotné rádio? Anténa? Jak to zjistit? Koukal jsem do dílenské příručky, kde jsem se dočetl, že anténa pro příjem rádia je v zadních bočních a v zadním okně. Ta ploutev na střeše je jen pro GPS a BT a pod. Mohli byste mi, prosím, poradit? Případně nasměrovat na příslušné téma? Moc dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 1. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2019 Zacal by som asi tym, ze by som odpojil origo antenu a pripoj hocijaku inu. Tak by si aspon zistil, ci je chyba v kabli od anteny, ktora je na zadnych bocnych okienkach, alebo je chyba v radiu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 2. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 Čili vyndat rádio a zezadu napíchnout prut. Vzadu je vstup na dvě antény>> Abych měl příjem, tak stačí připojit jen jednu? Dokázal by mi někdo v rychlosti vysvětlit, jak to vlastně v tom boleru funguje (dvě antény, dva tunery)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 Pokud dlouho podržíš tlačítko Setup, dostaneš se do menu, kde jde vidět síla signálů antén. Jak fungují antény máš v příloze. Taky mi dle diagnostiky jedna anténa nefunguje, ale rádio hraje celkem dobře. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 Ještě než se v tom začneš vrtat - nemáš v autě něco trvale píchnutého v 12V zásuvce.. napájení kamery, nabíječka na telefon apod.? Taky jsem řešil špatný signál rádia (hlavně u stanic ČRo) přes analogové vysílání a nakonec se ukázalo, že to ruší adaptér 12V->USB. Po jeho náhradě (s asi lepší elmag. kompatibilitou/odstíněním) se tyhle problémy odstranily. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 Co sa tyka Fakra konektora, tak tu je nejaky popis o kabloch a typoch konektora: https://i1068.photobucket.com/albums/u460/KBPhoto71/1.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 3. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2019 Chlapi, dík za podněty. Můj problém je o to horší, že někdy hraje rádio úplně bezvadně a týdny problém nepozoruji. Pak si ale jedu a najednou rádio ztratí signál a už nemůže pořádně nic naladit. Druhý den k autu přijdu a zase to hraje. Včera jsem byl v autě a koukal do toho skrytého menu. Obě antény on, ale dalším číslíčkům už nerozumím. V tom rozbrazení se při točení pravím čudlem zobrazují další frekvence. Předpokládám, že to je síla signálu na předladěných stanicích. Jo a včera hrálo rádio zase bezproblémově. Ale stojí v Praze, takže silný signál rádií. Ještě prověřím to napájení. Trvale v autě nic v zásuvce nemám, ale zkusím vypozorovat, jestli se signál neztrácí při zapojení nabíjení telefonu. Asi budu muset zase počkat, až se zhorší příjem a pak kouknout do toho menu. A podle toho postupovat dále. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 24. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2019 Skoro bych tipnul na nějaký problém s rádiem, či anténou závislý na teplotě. @Ort Myslíš, že něco podobného existuje i pro Columbus OIII? Taky bych chtěl vidět decibely :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 2. Listopad 2019 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2019 (editace) Tak pravdu měl Tomaš F. Dělal to USB adaptét do zásuvky, který používali děti na zadních sedadlech. Jsem jelítko, že jsem to neobjevil džřív. Editováno: 2. Listopad 2019, autor: koudy_123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 5. Listopad 2019 Autor Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 (editace) Už jsem z toho na palici. Druhý USB adaptér, co vlastním, asi ruší rádio také. Sice výrazně méně, ale trošku asi ano. Mohl by mi někdo doporučit nějaký kvalitní USB adaptér? Nebo třeba jiné řešení? Potřebuji dozadu i dopředu auta dotáhnout USB. Kdybych koupil tohle transformator-napeti-12v-5v a nějak to ).nabastlil, budu na tom lépe? (Vzadu bych to chtěl dál místo popelníku.) Editováno: 5. Listopad 2019, autor: koudy_123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 5. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 Budeš potřebovat něco kvalitního, ale taky to nebude záruka. U nás v práci máme v autech kamery a při zapnutí funguje jen jedna stanice, zbytek šumí, má kamera v autě je v pohodě. Bude to hodně individuální a asi budeš muset vyzkoušet víc adaptérů. https://forum.skodahome.cz/topic/126834-spatny-signal-radia-pri-zapnute-nabijecce/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 5. Listopad 2019 Autor Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 no přesně proto bych upřednostnil nějaké origo řešení, byť z jiného modelu i za cenu lehkéhi bastlení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.