Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)
V 13. 1. 2021 na 21:22, jeli13 napsal:

Prý může nastat i varianta, kdy má auto již správné snímače, potom se prý volá do Škodovky a konec pohádky už neznám :).

Já mám Fabii III 1.0 TSI 81 kW DSG a je to přesně tento případ. Auto bylo uvedeno do provozu v 6. měsíci 2019, ale má už jako snímače G40 a G300 ty s kódem 04C 907 601 K. Nejsem ale první majitel, takže nevím jistě, jestli tam byly od výroby. V servisní knížce byly zapsány jen pravidelné prohlídky a výměny oleje. Ale vzhledem k tomu, že přede mnou měla auto firma a že druhý start se vždy podaří, spíše tipuji, že oni to neřešili. Mi se závada poprvé projevila hned na cestě domů v den, kdy jsem auto kupoval, ale myslel jsem si tehdy, že to byla nějaká náhoda nebo že nevím, jak se startuje tlačítkem.

Pak se ale opakovala každé cca 2 měsíce. Nejvíce tedy někdy na podzim nebo na jaře, když jsem s autem jel, pak ho na cca 20 minut odstavil, a pak a znovu chtěl nastartovat.

Našel jsem v Erwin dokonce, že na to existuje i TPI 2057566 "Motor při prvním pokusu o spuštění sporadicky nenaskočí". Jako řešení je v něm uvedená výměna snímačů právě za ty s kódem "04C 907 601K". Taky tam píší "Zavedení v sérii: Vozy vyrobené po KT 44/2019 mají namontované snímače číslo dílu 04C 907 601K."

Kalendářní týden 44 je přelom října a listopadu, takže je opravdu zvláštní, že moje auto uvedené do provozu v červnu 2019 už má ty snímače 04C 907 601K.

Chci se zeptat těch, kterým čidla vyměnili: Jaké máte dlouhodobé zkušenosti - projevila se závada ještě někdy?

Našel jsem, že podobnou závadu řešili také v Británii na SEAT Arona 1.0 TSI https://www.aronaforums.co.uk/threads/problems-starting-engine-intermittent-issue.1878/

a SEAT Ibiza, kde na to je TPI 2056286: https://www.aronaforums.co.uk/posts/17927/

Finové tento problém zase řešili u VW Golf 2017 a Škody Octavie z roku 2019: https://keskustelu.vagtech.fi/threads/golf-1-0-chzc-kaynnistysvaikeudet.196/ 

Všude popisují, že by to měly vyřešit ty nové senzory 04C 907 601K. 🤷‍♂️ Řešil jsem to i s autorizovaným servisem v prodloužené záruce. Tehdy jsem jim přinesl to TPI a oni při prohlídce právě zjistili, že už jsou v autě ty nové senzory a s tím jsme to tehdy ukončili (protože jsem tehdy řešil ještě jiný závažnější problém s řadící pákou a tímhle jsem se nechtěl zdržovat). Záruka už mi skončila, ale dneska jsem se ještě pro jistotu sám podíval a skutečně tam senzory 04C 907 601K mám.

Máte někdo nějaké aktualizace k tomuto problému? Co třeba @Radim-Rapid - podařilo se to nějak vyřešit?

Editováno: , autor: sustmi

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...