Malarkey Vloženo 21. Březen 2021 Sdílet Vloženo 21. Březen 2021 Jde to na O3 FL? Na Rapidu to tak po 1-2 měsících kdy se to vychodilo fungovalo perfektně. Že začátku jsem musel dverma trochu víc bouchnout, ale potom to šlo kolikrát zavřít úplně potichu vlastní vahou dveří. Rád bych nasadil i na další vůz. Případně i na Fabii 2 ? Teď jsem zavíral dveře u otce na autě a to je neuvěřitelná rána 😁. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 21. Březen 2021 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2021 (editace) Na O3 jsem to zatím neřešil. Myslím, že mě někdo někdy posílal vzdálenost od sloupku, doraz se musí zkrátit. To není problém. Nevím ale tu vzdálenost od zámku ve dveřích. Na F2 jsem to taky zatím nezkoušel. Je to dtto co O3. Dal by se to udělat otisk pomocí třeba plastelíny a změřit to, kam se otiskne zámek. Je to metoda pokus-omyl protože proměřit to moc nejde. Editováno: 21. Březen 2021, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 22. Březen 2021 Sdílet Vloženo 22. Březen 2021 Aha, to já si říkal jestli už není zkušenost. Ten zámek na O3 mi přijde stejný jak na Rapidu po FL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 22. Březen 2021 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2021 Ano, třmen bude stejný. Ale liší se vzdálenot mezery mezi sloupkem, resp. plechem třmenu a dveřmi resp. západkou zámku u jednotlivých aut koncernu. Je to od 7mm do 13mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 3. Květen 2021 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2021 Budu objednávat další kusy dorazů, kdo se chcete připojit, dejte mi zprávu do SZ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 5. Květen 2021 Sdílet Vloženo 5. Květen 2021 Vážně o tom uvažuji. Máte ještě někdo zkušenost s podobným řešením? Vyplatí se to? Je to reálně znát? Musím se odpoledne pro jistotu podívat jestli už mám ty facelift dorazy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 5. Květen 2021 Sdílet Vloženo 5. Květen 2021 (editace) Mám již u mikliska objednáno taky na FL verzi Rapida. Je to za babku, tak to zkusím, uvidíme :-) @miklisekto má na autě přes rok, tak možná nasdílí recenzi po roce užívání... Editováno: 5. Květen 2021, autor: tom01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 5. Květen 2021 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2021 Za sebe jako tvůrce mohu tedy říct, že to stále funguje, jak bylo navrženo.... Pryž drží, nepraská, nepuchří, do dorazu se jen po čase otiskl tvar těla zámku jako taková drážka, což ale na funkci živočicháře nemá vliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 5. Květen 2021 Sdílet Vloženo 5. Květen 2021 Já musím říct, že ze začátku jsem musel více bouchnout dverma při zavírání, ale časem se guma obtiskla podle zámku a zavírání je opravdu kultivovanější. Kdyby to šlo dám i na O3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 5. Květen 2021 Sdílet Vloženo 5. Květen 2021 No hledal jsem googlil a vypadá to že to funguje. Bohužel natočené na video to moc rozdíl nepoznáte. Mikliskovi jsem poslal foto mých zámků. Asi budu muset ještě koupit kryty z Ali. Spolu s vytlumením/odhlučněním dveří bych měl mít zvuk jak na Mercedesu :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 5. Květen 2021 Sdílet Vloženo 5. Květen 2021 Rapid mlátí hlavně s otevřeným okénkem. To jsem myslel že to okno někam vyskočí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 5. Květen 2021 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2021 No to je bohužel pravda, to mám vždy strach, aby se okno nerozsypalo.....😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 6. Květen 2021 Sdílet Vloženo 6. Květen 2021 Tak já už mám objednáno. Aby ta guma nebyla tak vidět, tak mi přijd nejlepší barva toto https://www.aliexpress.com/item/32940817451.html Je to Black plastic. Matné to je takže se tam ta guma ztratí. Je neskutečné co se dá na Ali sehnat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 6. Květen 2021 Sdílet Vloženo 6. Květen 2021 @Deawon určitě se jedná o tytéž dorazy, které zde zmiňoval Miklisek? Nejsem si tím úplně jistý. Díky za objasnění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 6. Květen 2021 Sdílet Vloženo 6. Květen 2021 Dorazy mam objednane od Mikliska. Tyto kryty prijdou jeste na zamky pod gumu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 7. Květen 2021 Sdílet Vloženo 7. Květen 2021 Předpokládám, že ty pryžové dorazy budou bez problémů použitelné i bez těch krytek z Aliku 🙂. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 7. Květen 2021 Sdílet Vloženo 7. Květen 2021 Dorazy s a bez krytek mají prý jiné rozměry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 7. Květen 2021 Autor Sdílet Vloženo 7. Květen 2021 (editace) Ano. Přední doraz pro krytku je o 1mm tenčí. A pro vyhnutý třmen musí být drážka v dorazu zkosená. Jsou tedy celkem 4 varianty. Editováno: 7. Květen 2021, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seliot Vloženo 31. leden 2022 Sdílet Vloženo 31. leden 2022 Zdravim, mas take dorazy aj na F3 pred FL ? totiz uz 3 rok mi obcas nieco buchne od zadnych dveri a je dost mozne ze je to prave to oko zamku dveri :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 30. Červenec 2023 Autor Sdílet Vloženo 30. Červenec 2023 (editace) Pokračování vývoje tlumení zavírání dveří u koncernu vyústilo v instalaci jakési krytky lemu výřezu zámku. Má to třeba Tiguan. Ve Škodovce jde normálně objednat díl 4M0 837 087 za cca 130 Kč za 4 ks. Instalace je snadná. Povolí se horní šroub, držící zámek, aby vznikla mezera cca 3mm. Pak úplně vyšroubovat dolní šroub. Zámek půjde vyklopit ve směru drážky pro třmen a těsnění pak půjde dobře nasadit. Do vzniklé mezery mezi zámkem a plechem dveří nasunout a usadit těsnění. Je třeba zasunout nejdřív oblou čelní část. Postupně zasouvat zbytek lemu těsnění za plech dveří. Pak následuje široká protilehlá část. A nakonec usadit část v ohybu vložky. Trochu je nutné pomoct si malým šroubováčkem a mít zámek pořád odtlačený mimo. Pak posouvat zámkem, až si vše sedne a těsnění nikde nevyleze. Vložit dolní šroub. Je třeba pomoct si šroubováčkem a trochu zámek silou natlačit zpět. Pozor ať šroub nenašroubujete přes závit! Následně přitáhnout ona šrouby. Protože zámek se posune směrem do dveří, je nutné pohnout u třmenem na karoserii směrem ven a uzavírání dveří znovu seřídit, aby vše sedělo a nikde nic nešponovalo nebo nedrhlo a dveře seděly vůči okolním plechům. Tahle položka nahrazuje plně ten původní doraz, tlumí dosednutí dveří do zámku úplně stejně. A je to elegantnější, čistší a designově lepší řešení pro všechny auta koncernu. Editováno: 30. Červenec 2023, autor: miklisek 1 5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 31. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2023 Pěkná práce a další inspirace 👍. Chápu správně, že jde tedy o náhradu těch pryžových klínů, co se nasazují na třmen? Na třmenech mám ještě ty tenké plastové krytky z Ali, s těmi to nekoliduje? Upřímně mám trochu hrachy ze správného seřízení toho třmenu. Co zvuk zavírání dveří, je nějaký pozitivní posun, nebo stejný efekt, jako s těmi klínky na třmenu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 31. Červenec 2023 Autor Sdílet Vloženo 31. Červenec 2023 (editace) Ano, původní dotazy jsem dal pryč, už se nevejdou. Krytky se vejdou. Zvuk je podobně tlumený. Na seřízení třmenu musíš mít hlavně správný bit, jinak serveš ty šrouby. Holt si s tím musí člověk trochu pohrát, ale jde to. Jinak já po krytkama na hraně třmenu objevil korozi na karoserii. Jestli to bylo tím, jak jsem při vývoji tvaru dorazů pořád šteloval třmeny a odřel jsem to tam, nebo je to tím, že krytka je opřená o plech karoserie a prodřela barvu, nevím. Naštěstí je to jen vzadu. I když zajímavé, že na obou stranách. Editováno: 31. Červenec 2023, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 31. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2023 Pokud mají třmeny i zámek stejný bit jako na Fabii 1, tak ten mám. Případně někde seženu, to snad nebude problém. Ty plastový krytky jsem u mě po nasazení kontroloval, aby neprodíraly lak, radši zas kouknu. Počkám před objednáním, jak se ti to osvědčí. Je pravda, že to vypadá vizuálně podstatně lépe 👍. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 31. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2023 Krytky protikusu zamkov na karoserii mam lepene, ale toto vyzera ako zaujimavy pokus aj za cenu odlepenia a nastavenia 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 9. Září 2023 Sdílet Vloženo 9. Září 2023 @miklisek Dotaz. Ty srouby u zamku mam ty jejich slavne 12hrany. Nevis velikost? 30torx je tam volny tak nejaka 35 12hran? Ten velky 12hran jsem si kupoval uz kvuli sedackam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.