Přejít na obsah

Škoda Enyaq

Jan R.

Doporučené příspěvky

On 11/9/2023 at 5:53 PM, PSE said:

No tak konečně, ale jak jsem psal výše 61k€ včetně tepelného čerpadla to fakt není.

Jenže v Německu odečti ještě nějakou tu tisícovku jako dotaci. Já dostal na Eňouše přes €3500. A to jsem ho kupoval letos. Prostě jsme specifický trh. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty to dostanou někdy v nějaké verzi 3.X někdy. To je tak jediné co se dá říci dnes.

Předehřev ale potřebuješ jen když na rychlonabíječku vyrazíš s více nabitým autem, pokud teď v zimě přijedeš na nabíječku s 5% není to problém, v rámci sekund to vyleze i v zimě na 125kW. To už jede od verze 3.0. Pokud tam dorazíš s 40% tak je to mizerie, tam je výkon pak jen 65kW? Mám RS kde je to díky chemii prý horší, jak je to u zadokolek nevím,

Je otázka za kolik koupíš nového a za kolik "starého", zejména u RS kde ten rychlostní limit je 180 km/h (to teď mají všechny modely) je to po stránce pohonu teoreticky sice víc žeroucí, ale jak to bude vypadat v realitě se teprve uvidí. A pak jak moc ti bude vadit občas se sekající infotainment, za mě jsou to občasné výpadky a žít se s tím dá. Nová verze bude určitě lepší, alespoň v Praze na výstavišti to na jaře makalo fakt dobře, a to nebyla finální verze FW.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Díky za článek. Ve výsledku je to přesně to, co jsem očekával. Chybějící solidní software, zbytečně drahá příplatková výbava v ČR a je vymalováno. No, jde vidět, že máme co dohánět... V DE jsou ty ceny mnohem příjemnější a za L&K 85 dá člověk v plné výbavě "jen" €60400, v ČR přes €64000. Neskutečný rozdíl... 

Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Já mám 3.7 už cca měsíc, je fakt že spotřeba v mixu asi nižší je, ale připisoval jsem to letnímu počasí a ne update. I když je pravda, že běžně dojíždím do práce s 15kWh/100 a to minulý rok tak nebývalo.

Na dálnicích mi ale spotřeba připadá být stejná, je ale fakt že 110 nejezdím no...

Loňský letní průměr jsem měl 17.9, celoroční pak 20. Nechce se mi věřit že by to mělo padnout na 18, Uvidím v květnu 2025 :-).  

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...