Jump to content

Škoda Enyaq

Jan R.

Recommended Posts

On 11/9/2023 at 5:53 PM, PSE said:

No tak konečně, ale jak jsem psal výše 61k€ včetně tepelného čerpadla to fakt není.

Jenže v Německu odečti ještě nějakou tu tisícovku jako dotaci. Já dostal na Eňouše přes €3500. A to jsem ho kupoval letos. Prostě jsme specifický trh. 

Ty to dostanou někdy v nějaké verzi 3.X někdy. To je tak jediné co se dá říci dnes.

Předehřev ale potřebuješ jen když na rychlonabíječku vyrazíš s více nabitým autem, pokud teď v zimě přijedeš na nabíječku s 5% není to problém, v rámci sekund to vyleze i v zimě na 125kW. To už jede od verze 3.0. Pokud tam dorazíš s 40% tak je to mizerie, tam je výkon pak jen 65kW? Mám RS kde je to díky chemii prý horší, jak je to u zadokolek nevím,

Je otázka za kolik koupíš nového a za kolik "starého", zejména u RS kde ten rychlostní limit je 180 km/h (to teď mají všechny modely) je to po stránce pohonu teoreticky sice víc žeroucí, ale jak to bude vypadat v realitě se teprve uvidí. A pak jak moc ti bude vadit občas se sekající infotainment, za mě jsou to občasné výpadky a žít se s tím dá. Nová verze bude určitě lepší, alespoň v Praze na výstavišti to na jaře makalo fakt dobře, a to nebyla finální verze FW.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Díky za článek. Ve výsledku je to přesně to, co jsem očekával. Chybějící solidní software, zbytečně drahá příplatková výbava v ČR a je vymalováno. No, jde vidět, že máme co dohánět... V DE jsou ty ceny mnohem příjemnější a za L&K 85 dá člověk v plné výbavě "jen" €60400, v ČR přes €64000. Neskutečný rozdíl... 

• 5 months later...
  • 1 month later...

Já mám 3.7 už cca měsíc, je fakt že spotřeba v mixu asi nižší je, ale připisoval jsem to letnímu počasí a ne update. I když je pravda, že běžně dojíždím do práce s 15kWh/100 a to minulý rok tak nebývalo.

Na dálnicích mi ale spotřeba připadá být stejná, je ale fakt že 110 nejezdím no...

Loňský letní průměr jsem měl 17.9, celoroční pak 20. Nechce se mi věřit že by to mělo padnout na 18, Uvidím v květnu 2025 :-).  

• 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...